Казна Јерменији због махања заставицом

Јерменска јавна телевизија бити кажњена јер је пјевачица Ивета Мукучјан махала том заставом током синоћње квалификационе вечери...

Свијет 12.05.2016 | 13:53
Казна Јерменији због махања заставицом

Званичници Евросонга осудили су данас такмичарку Јерменије која је током свог наступа на такмичењу у Стокхолму махала заставом спорне азербејџанске области Нагорно-Карабах.

Јерменска пјевачица Ивета Мукучјан махала је том заставом током синоћње квалификационе вечери. Област Нагорно-Карабах већински насељена Јерменима у саставу је Азербејџана, али је под контролом јерменских сепаратиста. Европска радиодифузна унија (ЕБУ), која је организатор Евросонга, данас је назвала овај инцидент "озбиљним кршењем" њене забране свих политичких порука на такмичењу.

ЕБУ је навела да ће јерменска јавна телевизија бити кажњена, а како, биће касније објављено.

Наводи са да "свако даље кршење прописа Песме Евровизије 2016. може да доведе до дисквалификације са овогодишњег такмичења или с будућих такмичења".

Такмичари из Јерменије и из Азербејџана квалификовали су се за финално вече Евросонга у суботу. Организатори Евросонга раније су објавили да су на овогодишњем такмичењу за пјесму Евровизије збрањене заставе Исламске државе, Крима, Републике Доњецк, Палестине, Нагорно-Карабаха, Баскије, Сјеверног Кипра.

Поред наведених застава које су објављене на сајту Евросонга уз фотографије, у салу неће бити могуће ни да се унесу заставе и транспаренти са политичким или вјерским порукама које организатор сматра непримјереним.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

лоло

12.05.2016 12:01

Шта је лоше ако је истицала своју заставицу. Ако већ ноге може што заставу не може?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топ

12.05.2016 15:17

А зашто нису забранили онда Косовку заставу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

13.05.2016 17:52

Сад је мода махати косовском заставом од Ид и ал каиде

ОДГОВОРИТЕ