Kazna Jermeniji zbog mahanja zastavicom

Jermenska javna televizija biti kažnjena jer je pjevačica Iveta Mukučjan mahala tom zastavom tokom sinoćnje kvalifikacione večeri...

Svijet 12.05.2016 | 13:53
Kazna Jermeniji zbog mahanja zastavicom

Zvaničnici Evrosonga osudili su danas takmičarku Jermenije koja je tokom svog nastupa na takmičenju u Stokholmu mahala zastavom sporne azerbejdžanske oblasti Nagorno-Karabah.

Jermenska pjevačica Iveta Mukučjan mahala je tom zastavom tokom sinoćnje kvalifikacione večeri. Oblast Nagorno-Karabah većinski naseljena Jermenima u sastavu je Azerbejdžana, ali je pod kontrolom jermenskih separatista. Evropska radiodifuzna unija (EBU), koja je organizator Evrosonga, danas je nazvala ovaj incident "ozbiljnim kršenjem" njene zabrane svih političkih poruka na takmičenju.

EBU je navela da će jermenska javna televizija biti kažnjena, a kako, biće kasnije objavljeno.

Navodi sa da "svako dalje kršenje propisa Pesme Evrovizije 2016. može da dovede do diskvalifikacije sa ovogodišnjeg takmičenja ili s budućih takmičenja".

Takmičari iz Jermenije i iz Azerbejdžana kvalifikovali su se za finalno veče Evrosonga u subotu. Organizatori Evrosonga ranije su objavili da su na ovogodišnjem takmičenju za pjesmu Evrovizije zbranjene zastave Islamske države, Krima, Republike Donjeck, Palestine, Nagorno-Karabaha, Baskije, Sjevernog Kipra.

Pored navedenih zastava koje su objavljene na sajtu Evrosonga uz fotografije, u salu neće biti moguće ni da se unesu zastave i transparenti sa političkim ili vjerskim porukama koje organizator smatra neprimjerenim.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

lolo

12.05.2016 12:01

Šta je loše ako je isticala svoju zastavicu. Ako već noge može što zastavu ne može?

ODGOVORITE
Name

Top

12.05.2016 15:17

A zašto nisu zabranili onda Kosovku zastavu!

ODGOVORITE
Name

Md

13.05.2016 17:52

Sad je moda mahati kosovskom zastavom od Id i al kaide

ODGOVORITE