Радови на бројним путним правцима

На бројним путним правцима у Републици Српској и Федерацији БиХ због радова се саобраћа успорено, док се на подручју Требиња због кише вози и по мокром коловозу, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Босна и Херцеговина 14.04.2016 | 07:50
Радови на бројним путним правцима

Због реконструкције и санације градске водоводне мреже и проширења канализационе мреже на подручју општине Котор Варош до 1. септембра на магистралном путу Челинац-Котор Варош долазиће до измјене у одвијању саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је до 30. јула и на дионици регионалног пута Котор Варош-Митровићи.

И на магистралном путу Нови Град-Приједор, на дионици од Драготиње до Приједора због изградње пружног прелаза долазиће до измјене у одвијању саобраћаја. Предвиђено је да радови трају до 13. маја.

Због санације коловоза на магистралном путу Каракај два-Дрињача и на регионалном путу Шековићи-Доње Цапарде возила ће саобраћати једном траком уз могуће застоје од 10-15 минута.

На магистралном путу Нова Топола-Клашнице један до 1. септембра измијењен је режим саобраћаја због изградње вијадукта преко овог путног правца ради изградње дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор.

Саобраћај ће се на овој дионици одвијати у оба смјера, а у периоду од 1. маја до 30. јуна свакодневно ће бити обуставаљан четири пута у периоду од 23.00 часа увече до 5.00 часова ујутро. Обустава саобраћаја максимално ће трајати пола часа. Према допунском рјешењу, биће забрањено укључивање односно искључивање са ауто-пута Бањалука-Градишка на "Петљи Маховљани".

Због изградње ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим вожње у насеобини Лишња на дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор, те на дионицама Шешлије-Јоховац и Јоховац-Руданка. Због изградње вијадукта на ауто-путу саобраћај ће привремено бити обустављен на регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два.

На локалитету Пураћи, на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због изградње коловозне конструкције вијадукта, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на подручју дистрикта због изградње обилазнице око Брчког. Измјене саобраћаја на снази су на магистралном путу Брчко-Бијељина у насељу Гредице и на дионици Брчко-Лончари у насељу Горице.

На регионалном путу Подновље-Дервента, у мјесту Глоговица свакодневно се од 8.00 до 16.00 часова ради на деминирању терена, па се саобраћај повремено обуставља на пола сата. Планирано је да радови трају до 28. маја.

Због радова на побољшању услова одвода оборинских вода, измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу дионица Стари Угљевик-Главичице.

Због деминирања на регионалном путу Зелени Јадар-Милићи, у мјесту Зелени Јадар, од 8.00 до 16.00 часова долази до получасовних обустава саобраћаја.

У току је модернизација регионалног пута Невесиње-Берковићи због чега возила саобраћају једном траком.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој гдје је у току санација коловоза.

Отежано се саобраћа и у Вијачанима, на регионалном путу Укрина-Вијака, гдје је у току санација коловоза, као и на дионици пута Карановац-Митровићи на мјесту гдје је било клизиште.

Забрана саобраћаја и даље је на снази на магистралном путу од мјеста Брод на Дрини до Шћепан Поља, на граници са Црном Гором за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

За теретна возила забрањен је саобраћај преко моста у Драгаловцима, на регионалном путу Вијака два-Разбој. Забрана се односи на возила чија маса прелази пет тона, а висина три и по метра.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника Холдинг "Дринатурс".

Забрана се више не односи ни на теретна возила која ће вршити транспорт дрвних сортимената овим регионалним путем, од Полома до Дрињаче. У периоду до од 1. јуна до 1. августа у одјелу 100 "Крижевица", а од 1. октобра до 31. децембра у одјелима шест, седам и осам "Кравица Полом".

На подручју Бањалуке до 15. априла сваки дан ће од 8.30 до 15.00 часова бити отежано одвијање саобраћаја преко градског моста због његове санације које захтијева заузимање једне половине коловоза.

Продужена је и обустава саобраћаја у Улици Вељка Млађеновића до 30. априла на дијелу од скретања код Градског олимпијског базена до моста преко ријеке Врбања за насеље Чесма.

У мјесту Дусине на путном правцу Орашје-Тузла у Федерацији БиХ због деминирања терена долази до получасовних обустава од 8.00 до 16.00 часова.

Радови се изводе на дионици ауто-пута Влаково-Бутиле и Високо-Подлугови, затим на магистралним путним правцима Зеница-Жепче, Кључ-Сански Мост и Чапљина-Дољани.

На граничним прелазима овог јутра нема задржавања.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар