Легенда: Коби Брајант одиграо посљедњи меч

Великан се опростио на начин какав доликује једном од најбољих кошаркаша свих времена. Ноћ са сриједе на четвртак у НБА лиги ће према свему што се издешавало остати упамћена као - историјска.

Свијет 14.04.2016 | 07:30
Легенда: Коби Брајант одиграо посљедњи меч

У својој последњој утакмици у каријери Коби Брајант убацио је 60 поена (22-50 из игре, 10-12 из игре), уз по 4 скока и асистенција, а у завршници је донео победу свом тиму над Јутом Џез са 101:96.

Текућа сезона јесте била најлошија у Брајантовој каријери, али у завршници меча Мамба је подсетио на најславније дане у којима је Лејкерсима донео пет шампионских титула.

Било је 96:86 за Јуту када је почео Мамбин шоу – убацио је два пенала, затим поентирао после продора из тешке позиције, а онда и погодио с дистанце преко руке. Убацио је и тројку за -1, Јути није помогао ни тајм аут јер је Коби и после њега погодио кош за полудистанце, да би затим и оверио тријумф са линије пенала.

Није могло лепше.

Коби је са Лејкерсима освојио пет шампионских титула, био је МВП 2008. године, а по два пута је био најкориснији играч финала и први стрелац лиге. Брајант је у својој каријери невероватних 25 пута постигао више од 50 поена, шест пута је ишао преко 60, а Торонту је у мечу за анале убацио чак 81 поен.

Још једна велика ствар догађа се симултано са Кобијевим повлачењем – Вориорси ће покушати да оборе рекорд Булса.

На Твитеру је покренут хештег “Мамба Даy“ у част 37-годишњег Брајанта, једног од најбољих играча у историји НБА лиги, а бројне легенде лиге, његови бивши саиграчи, тренери и противници снимили су опроштајне поруке које су пуштане пред почетак меча.

"Био си нам инспирација свима", рекао је славни глумац Џек Николсон.

Уводни програм водио је Меџик Џонсон, још једна легенда Лејкерса, а насмејани Коби дочекан је овацијама и скандирањем.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар