Legenda: Kobi Brajant odigrao posljednji meč

Velikan se oprostio na način kakav dolikuje jednom od najboljih košarkaša svih vremena. Noć sa srijede na četvrtak u NBA ligi će prema svemu što se izdešavalo ostati upamćena kao - istorijska.

Svijet 14.04.2016 | 07:30
Legenda: Kobi Brajant odigrao posljednji meč

U svojoj poslednjoj utakmici u karijeri Kobi Brajant ubacio je 60 poena (22-50 iz igre, 10-12 iz igre), uz po 4 skoka i asistencija, a u završnici je doneo pobedu svom timu nad Jutom Džez sa 101:96.

Tekuća sezona jeste bila najlošija u Brajantovoj karijeri, ali u završnici meča Mamba je podsetio na najslavnije dane u kojima je Lejkersima doneo pet šampionskih titula.

Bilo je 96:86 za Jutu kada je počeo Mambin šou – ubacio je dva penala, zatim poentirao posle prodora iz teške pozicije, a onda i pogodio s distance preko ruke. Ubacio je i trojku za -1, Juti nije pomogao ni tajm aut jer je Kobi i posle njega pogodio koš za poludistance, da bi zatim i overio trijumf sa linije penala.

Nije moglo lepše.

Kobi je sa Lejkersima osvojio pet šampionskih titula, bio je MVP 2008. godine, a po dva puta je bio najkorisniji igrač finala i prvi strelac lige. Brajant je u svojoj karijeri neverovatnih 25 puta postigao više od 50 poena, šest puta je išao preko 60, a Torontu je u meču za anale ubacio čak 81 poen.

Još jedna velika stvar događa se simultano sa Kobijevim povlačenjem – Voriorsi će pokušati da obore rekord Bulsa.

Na Tviteru je pokrenut hešteg “Mamba Day“ u čast 37-godišnjeg Brajanta, jednog od najboljih igrača u istoriji NBA ligi, a brojne legende lige, njegovi bivši saigrači, treneri i protivnici snimili su oproštajne poruke koje su puštane pred početak meča.

"Bio si nam inspiracija svima", rekao je slavni glumac Džek Nikolson.

Uvodni program vodio je Medžik Džonson, još jedna legenda Lejkersa, a nasmejani Kobi dočekan je ovacijama i skandiranjem.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar