Обиљежавања Дана Војске Српске

У касарни "Козара" у Бањалуци почела је централна свечаност обиљежавања Дана Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.

Република Српска 12.05.2016 | 12:17
Обиљежавања Дана Војске Српске

Свечаности присуствују предсједник Републике Српске Милорад Додик, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, други представници Владе Републике Српске и Народне скупштине Републике Српске, те замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић и представници других институција БиХ.

На свечаности су и војно-дипломатски представници акредитовани у БиХ, као и некадашњи официри и припадници Војске Републике Српске, те представници Српске православне цркве, невладиних организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата и бројне друге званице и гости.

Централна манифестација почела је предајом рапорта замјенику министра одбране БиХ Борису Јеринићу. Рапорт је предао команданат Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука бригадир Недељко Копуз.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Принцип

12.05.2016 10:33

Боље би било да се поцасни пук посвецен ВРС укине, него да за команданта има дезертера који је '92 оставио дезоријентисану војску и побјегао. Цовјека који је као командант Команде за управљање персоналом примио ко зна колико мита. Војска Републике Српске није заслузила овакав помен. Цаст српском народу који се борио за своје огњисте и официрима који су у пензији, под земљом и у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гадгет

12.05.2016 11:27

Први командант је био пензионер, па онда не чуди ни данашњи

Name

Прага В3С

12.05.2016 12:58

Никада цуо за овог к-данта у рату, гдје је био, кога је водио. У И корпусу сигурно није био. Ја напустио Војску када су укидали ВРС и стваралу ову Војску из принципа. Нисам хтео газити зивоте бораца који су дали зивот за РС И ВРС због каријере. И ово сто се десава сада у вези суботњег митинга подсеца не на "Септембар 93" ко се сеца зна да смо се тада дигли, ми најелитније јединице првог корпуса, да се прогласи ратно стање, да се хапсе дезертери и ратни профитери, и ста смо дозивели и тада нас прогласили издајницима.

Name

васо

12.05.2016 14:25

Е мој Милораде,сто Вуциц не додје код тебе,само ти трци за њим,ни он ти неце помоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац91

12.05.2016 15:07

Какви команданти таква и војска! Срамих било све су погазили сто је било свето!

ОДГОВОРИТЕ