Obilježavanja Dana Vojske Srpske

U kasarni "Kozara" u Banjaluci počela je centralna svečanost obilježavanja Dana Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.

Republika Srpska 12.05.2016 | 12:17
Obilježavanja Dana Vojske Srpske

Svečanosti prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, drugi predstavnici Vlade Republike Srpske i Narodne skupštine Republike Srpske, te zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić i predstavnici drugih institucija BiH.

Na svečanosti su i vojno-diplomatski predstavnici akreditovani u BiH, kao i nekadašnji oficiri i pripadnici Vojske Republike Srpske, te predstavnici Srpske pravoslavne crkve, nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata i brojne druge zvanice i gosti.

Centralna manifestacija počela je predajom raporta zamjeniku ministra odbrane BiH Borisu Jeriniću. Raport je predao komandanat Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka brigadir Nedeljko Kopuz.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Princip

12.05.2016 10:33

Bolje bi bilo da se pocasni puk posvecen VRS ukine, nego da za komandanta ima dezertera koji je '92 ostavio dezorijentisanu vojsku i pobjegao. Covjeka koji je kao komandant Komande za upravljanje personalom primio ko zna koliko mita. Vojska Republike Srpske nije zasluzila ovakav pomen. Cast srpskom narodu koji se borio za svoje ognjiste i oficirima koji su u penziji, pod zemljom i u zatvoru.

ODGOVORITE
Name

Gadget

12.05.2016 11:27

Prvi komandant je bio penzioner, pa onda ne čudi ni današnji

Name

Praga V3S

12.05.2016 12:58

Nikada cuo za ovog k-danta u ratu, gdje je bio, koga je vodio. U I korpusu sigurno nije bio. Ja napustio Vojsku kada su ukidali VRS i stvaralu ovu Vojsku iz principa. Nisam hteo gaziti zivote boraca koji su dali zivot za RS I VRS zbog karijere. I ovo sto se desava sada u vezi subotnjeg mitinga podseca ne na "Septembar 93" ko se seca zna da smo se tada digli, mi najelitnije jedinice prvog korpusa, da se proglasi ratno stanje, da se hapse dezerteri i ratni profiteri, i sta smo doziveli i tada nas proglasili izdajnicima.

Name

vaso

12.05.2016 14:25

E moj Milorade,sto Vucic ne dodje kod tebe,samo ti trci za njim,ni on ti nece pomoci

ODGOVORITE
Name

borac91

12.05.2016 15:07

Kakvi komandanti takva i vojska! Sramih bilo sve su pogazili sto je bilo sveto!

ODGOVORITE