Клинтон се рекламира преко супруге!

Бил Клинтон интензивно учествује у кампањи своје супруге. Од почетне улоге брижног мужа и критичара њених противника, Бил је стигао до саморекламера.

Свијет 14.04.2016 | 07:00
Клинтон се рекламира преко супруге!

Амерички медији су сложни у критици на рачун некадашњег председника, доводећи у питање да ли његово учешће у кампањи уопште може имати позитиван ефекат за Хилари.

"Политико" пише да је Клинтон концентрисанији на саморекламу, те да супругу ставља у други план својим говорима о успесима из доба када је он седео у Овалном кабинету.

"Када сам положио заклетву, незапосленост је овде била 24 процента. Када сам отишао из Беле куће, износила је осам одсто", рекао је Бил током Хиларине посете Харлему за викенд.

Иако би најтврђе присталице Клинтонове ове говоре схватиле као препоруку у маниру "моја супруга ће бити као ја, ако не и боља", ови монолози код већине изазивају контраефекат.

"Да ли се ово Бил поново кандидује или подржава женину кампању", изјавио је представник 13. њујоршког дистрикта Чарлс Рангел.

До гласања у Њујорку остало је само пет дана, а Хилари, иако је донедавно важила за апсолутног фаворита у тој држави, према последњим анкетама има исту подршку као и Берни Сандерс. Чињеница је да је због неких погрешних потеза у кампањи изгубила део гласача. Већина ту убраја и Билово учешће, које би могло да има негативан ефекат на потенцијалним изборима у новембру.

Хилари корача ка номинацији

Бивша прва дама тренутно има 1.756 гласова, у односу на Бернијевих 1.058. За победу је потребно 2.383 делегата, рачунајући и суперделегате, а остало је још 1.647 нераспоређених гласова. Будући да се број делегата дели у односу на проценат освојених гласова (за разлику од републиканаца, код којих у неким држава победник носи све), шансе Хилари Клинтон за победу су и више него изгледне.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Није му лако

14.04.2016 05:23

Послије свега да постане прва дама,теско је то јако теско за подносит

ОДГОВОРИТЕ
Name

***

14.04.2016 06:43

Нема Билу Монике, па сада бари Хилари...