Klinton se reklamira preko supruge!

Bil Klinton intenzivno učestvuje u kampanji svoje supruge. Od početne uloge brižnog muža i kritičara njenih protivnika, Bil je stigao do samoreklamera.

Svijet 14.04.2016 | 07:00
Klinton se reklamira preko supruge!

Američki mediji su složni u kritici na račun nekadašnjeg predsednika, dovodeći u pitanje da li njegovo učešće u kampanji uopšte može imati pozitivan efekat za Hilari.

"Politiko" piše da je Klinton koncentrisaniji na samoreklamu, te da suprugu stavlja u drugi plan svojim govorima o uspesima iz doba kada je on sedeo u Ovalnom kabinetu.

"Kada sam položio zakletvu, nezaposlenost je ovde bila 24 procenta. Kada sam otišao iz Bele kuće, iznosila je osam odsto", rekao je Bil tokom Hilarine posete Harlemu za vikend.

Iako bi najtvrđe pristalice Klintonove ove govore shvatile kao preporuku u maniru "moja supruga će biti kao ja, ako ne i bolja", ovi monolozi kod većine izazivaju kontraefekat.

"Da li se ovo Bil ponovo kandiduje ili podržava ženinu kampanju", izjavio je predstavnik 13. njujorškog distrikta Čarls Rangel.

Do glasanja u Njujorku ostalo je samo pet dana, a Hilari, iako je donedavno važila za apsolutnog favorita u toj državi, prema poslednjim anketama ima istu podršku kao i Berni Sanders. Činjenica je da je zbog nekih pogrešnih poteza u kampanji izgubila deo glasača. Većina tu ubraja i Bilovo učešće, koje bi moglo da ima negativan efekat na potencijalnim izborima u novembru.

Hilari korača ka nominaciji

Bivša prva dama trenutno ima 1.756 glasova, u odnosu na Bernijevih 1.058. Za pobedu je potrebno 2.383 delegata, računajući i superdelegate, a ostalo je još 1.647 neraspoređenih glasova. Budući da se broj delegata deli u odnosu na procenat osvojenih glasova (za razliku od republikanaca, kod kojih u nekim država pobednik nosi sve), šanse Hilari Klinton za pobedu su i više nego izgledne.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nije mu lako

14.04.2016 05:23

Poslije svega da postane prva dama,tesko je to jako tesko za podnosit

ODGOVORITE
Name

***

14.04.2016 06:43

Nema Bilu Monike, pa sada bari Hilari...