ЕЛ: Лаборал лако повео против Панатинаикоса!

Кошаркаши Лаборал Куче победили су Панатинаикос са 84:68 и повели са 1-0 у четвртфиналној серији Евролиге.

Кошарка 13.04.2016 | 23:30
ЕЛ: Лаборал лако повео против Панатинаикоса!

На клупама су седели некадашњи саиграчи из репрезентације Југославије и ривали у дресовима Југопластике и Партизана, Велимир Перасовић и Александар Ђорђевић, а на две стране терена многи играчи из Србије, или тесно повезани са српском кошарком - Давис Бертанс, Јака Блажич, Радуљица, Огњен Кузмић, Саша Павловић и Џејмс Гист.

Тим из Виторије је одиграо одличну утакмицу, коју је преломио практично после првих 20 минута, а у трећем периоду је имао и 22 поена предности.

Та разлика је пробудила изабранике Александра Ђорђевића, који су успели да је смање, али је било касно да би уопште могли да угрозе Лаборал.

Најбољи у победничком тиму био је Даријус Адам са 20 пиоена, Јанис Бурусис је додао 15 поена и шест скокова, док је Мајк Џејмс имао 11 поена и шест асистенција. Двоцифрени учинак имао јуе и Адам Ханга са десет поена, док је бивши кошаркаш Црвене звезде Јака Блажић утакмицу завршио са седам поена и пет скокова.

Бертанс је постигао само пет поена, али је једином тројком стигао до 100 погодака ван линије 6,75 метара у Евролиги.

На другој страни, истакао се Мирослав Радуљица са 21 поеном и шест скокова, док је Маркес Хајнс уписао 11 поена. Други српски центар Огњен Кузмић је за десет минута уписао четири поена и три скока, док је Саша Павловић уписао по два поена, скока и асистенције.

Наредна утакмица у серији између Лаборала и Панатинаикоса игра се у петак од 20.45.

Коментари / 0

Оставите коментар