Ливне посредовао продаји 'Љубије'

Представници Исраели Инвестмент Гроуп – Оверсеас Инц, која је доставила понуду за куповину државног удјела у Руднику жељезне руде „Љубија“, већ су разговарали о сарадњи са власницима „Железаре Смедерево“ из Србије и Жељезаре „Дунафер“ из Мађарске, потврдио је за пословни портал ЦАПИТАЛ.ба један од акционара ове компаније Евгениј Зотов.

Република Српска 12.05.2016 | 07:00
Ливне посредовао продаји 'Љубије'

Зотов је уједно и директор фирме Исраели Инвестмент Гроуп-Балкан у Бањалуци, коју су основали Исраели Инвестмент Гроуп – Оверсеас Инц, његова фирма „Лави“ Бањалука и фирма „Топгреен“ из Лакташа чији су власници Бошко Шушњар, син власника Еко Бела“ и кћерка Аира Ливнеа – Ариела Ливне.

Он је истакао да је у Републику Српску дошао на позив Ариа Ливнеа који је позвао Исраели Инвестмент Гроуп – Оверсеас да овдје инвестира. Казао је да се 20 година бави рударством те да је, након позива Ариа Ливнеа, процијенио какав је потенцијал Рудника „Љубија“, а затим су услиједили и разговори са представницима Владе и њихова понуда.

У понуди су навели да су за куповину 65 одсто акција у руднику спремни да плате 53 милиона КМ и да у року од три године инвестирају још милиона КМ те отворе 300 нових радних мјеста.

Казао је да имају спреман новац за куповину те да им неће требати кредити.

„Сада само чекамо одлуку Народне скупштине Републике Српеке. У међувремену смо разговарали са власником „Железаре Смедерево“ и Жељезаре „Дунафер“ у Мађарској о сарадњи“, рекао је он.

Фирма у Бањалуци радила пројекат и истраживања

Евгениј ЗотовГоворећи о повезаности фирме Исраели Инвестмент Гроуп-Балкан, чији су сувласници Бошко Шушњар и Ариела Ливне, са Исраели Инвестмент Гроуп – Оверсеас Инц, Зотов је рекао да фирма у Бањалуци има улогу „локалног менаџмента“.

Казао је да су власници Исраели Инвестмент Гроуп – Оверсеас Инц са офф схоре острва Комонвелт Доминика, која купује РЖР „Љубија“, он – са 40 одсто акција и Анатолиј Сегал који има 60 одсто акција у тој фирми.

„Ми смо основали фирму Исраели Инвестмент Гроуп-Балкан у Бањалуци гдје 70 одсто акција има Исраели Инвестмент Гроуп – Оверсеас, 15 одсто фирма „Лави“ чији сам ја власник и директор и још 15 одсто акција има фирма „Топгреен“ у којој је Бошко Шушњар директор и акционар, заједно са кћерком Ариа Ливнеа, Ариелом Ливне“, истакао је Зотов.

Према његовим ријечима фирма у Бањалуци је замишљена као „менаџмент фирма за локалне послове“.

„Фирма у Бањалуци је припремила пројекат, направили смо истраживање и све што је битно у вези са пројектом вриједним 113 милиона КМ. Ја сам директор фирме и већински акционар, Бошко Шушњар припрема неке локалне ствари, док Ариела је радила у Израелу и такође припремала ствари за све ово“, истакао је Зотов.

Када је у питању сједиште компаније Исраели Инвестмент Гроуп – Оверсеас која се налази на офф схоре острву Комонвелт Доминика, Зотов је рекао да је то првенствено због сигурности улагања, а затим и због тога што та земља важи за порески рај.

„Статистика каже да је 60 одсто свјетског бизниса у офф схоре зонама, не због пореског раја, него због сигурности улагања. Порески рај је друга ствар, али прва ствар је сигурност улагања. Ми планирамо платити порезе овдје“, истакао је Зотов.

ЦАПИТАЛ је већ објавио да је Исраели Инвестмент Гроуп – Оверсеас повезана са сином власника „Еко Бела“ и кћерком Ариа Ливнеа.

(Цапитал.ба)

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Страјо

12.05.2016 05:13

Ста је у тиме лосе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој савјетник!

12.05.2016 05:24

“Јевреј се не сме придржавати државних закона Нејевреја. Он се има придржавати јеврејских закона јер би они иначе сувишни били.” (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат 368). Као год што је човек над животињама, тако су и Јевреји над свима народима од Бога постављени.” (Талмуд, Берах 1026). ”Нејевреји су створени да служе Јевреје. Они морају орати, копати, сејати, косити, вршити. Јевреји су створени да све готово нађу.” (Талмуд, Берахот 58а).

Name

Симо

12.05.2016 05:35

Ста је лосе, питас!? Па рецимо, прање новца...ииии, наравно, КОГА ГОД ДА ЈЕ МИЛОРАД ДОВЕО сви су НАГУЛИЛИ са ПАРАМА, НАСИМ!

Name

ђуро

12.05.2016 05:38

Лоше је то што нема живота мимо СНСД-а. Апсолутно сва крупна буржоазија је њихова. Зато и владају оволико дуго. Богати и охоли купују блесави народ за врећу брашна.

Name

Остоја

12.05.2016 05:45

Овај аранзман је одлицан. Кренут це интензивна експлоатација руде, запосљавање, плата радницима на вријеме, обавезе дрзави у складу са тајним цлановима уговора, регија це се поносит са постигнутим пословним успјесима, страна острва бит це одусевљена пристиглим новцем. Све це то тако бит до истека прве деценије. Све је то одлицно, само је питање ЗА КОГА? Приједлог: назовите тај аранзман БИРАЦ-2

Name

реалан

12.05.2016 06:08

Страјо полуписмени каже се у ТОМЕ.

Name

???

12.05.2016 07:26

Лоше је сто смо болесни и сто знамо да сједимо и пљујемо на све и сто ваља и неваља !!!

Name

дипл инг

12.05.2016 07:30

Страјо, стоко ретардирана!

Name

Освит

12.05.2016 08:24

У нормалној земљи ово би било сасвим довољно да се савјетник удаљи с посла и подигне кривицна пријава због злоупотрбе полозаја и да се заустави даљи ток купопродаје.

Name

Глув нијем слијеп

12.05.2016 08:27

Лоше је што се имовина овог народа даје у бесцјење и што ће онда међународни мешетари да се богате умјесто да се тим новцем пуни буџет, граде школе, побољшава наталитет, граде фабрике, болнице итд.

Name

ДРЕXЛЕР

12.05.2016 05:29

ОВА ГАРНИТУРА ЈЕ НАДМАШИЛА САМУ СЕБЕ.ГАРНИТУРА ПРИЈЕ ОВЕ ЈЕ МАЛА МАЦА ЗА ОВЕ САД НА ВЛАСТИ.ЈЕВРЕЈСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР У БАЊА ЛУЦИ ИМА САМО СЛОВА НА СЕБИ.УСТВАРИ ТУ СУ ЛОКАЛУ,КАФИЋИ,СТАНОВИ,ЕXКЛУЗИВА.САД ТРЕБА БИТИ ЛУД ПА РЕЋИ ДА ЈЕ ТО КУЛТУРНИ ЦЕНТАР,А НИ ФИГУРЕ ЈЕДНЕ НЕМА УНУТРА.ТАКО И ОВО,МА ГДЈЕ БИ ОНИ ПОСРЕДОВАЛИ.ОВДЕ СЕ НИ ОЛОВКА НИЈЕ ПРОДАЛА ДА БАЈА И ЦОМПАНY НИСУ ИМАЛУ ПИКСЛУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

12.05.2016 06:45

БОЗЕ ДРАГИ ДОКЛЕ ЦЕ НАС ПРАВИТИ БУДАЛАМА ,а јесмо,ОВЦАМА,а јесмо..Докле цемо трпити тортуру над нама ,насом дјецом,насом породицом.ПА ДРАГИ НАРОДЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ,ФЕДЕРАЦИЈЕ,БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ..отјерајмо багру или цемо остати и без породица и без пријатеља и дословно без зивота..урадимо несто док небуде касно...

Name

Батман

12.05.2016 05:33

Као и обицно нека "муљаза" владајуце "елите"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

12.05.2016 06:26

ЗБОГОМ РЕПУБЛИКО СРПСКА. ШТО НЕ ИЗДАДОШЕ, ТО ПОКРАДОШЕ, ШТО НЕ ПОКРАДОШЕ ТО ПРОДАШЕ И ПАРЕ ОДНЕСОШЕ! ОСТАДЕ САМО ИМЕ КАО УСПОМЕНА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

12.05.2016 06:37

Баш тако.

Name

Петар

12.05.2016 06:35

Инвестиције и отварање радних мјеста. То је добро и не видим ништа лоше у овом потезу Владе.Ово је у сваком нормалном друштву и држави за похвалу. Наравно ако је у складу са законом, а ту су надлежни судови да дају своју ријеч о томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутрални

12.05.2016 06:50

Који судови и правосуђе? Да неће можда "специјално" тужиласштво ово истражити, као и остали мегакриминал? Ово је класична праоница пара и извлаћење добити из земље. Још 2 године владавине СНСД-а и фајронт, лаку ноћ.

Name

ДЕ ГОТХИА

12.05.2016 06:56

КОЈА МУЉАЖА БЕЛОСВЈЕТСКИХ УГУРСУЗА... ГЛУМЕ НАМ ОВДЕ СВОЈУ ЧЕДНОСТ И ПОСВЕЋЕНОСТ НАШОЈ БОЉОЈ БУДУЋНОСТИ... НИЈЕ ПРОБЛЕМ У ПРОДАЈИ, АЛИ КАКО - ДА ЛИ ЈЕ ИКО ОД ОВИХ НА ВЛАСТИ ИКАДА ЧУО ЗА МЕЂУНАРОДНИ ЈАВНИ ТЕНДЕР. ПА НЕКА РУДНИК КУПИ И МИЛОРАД ДОДИК, АКО ПОНУДИ НАЈБОЉЕ УСЛОВЕ... АЛИ НЕ СМИЈЕ СЕ ПОКАЗАТИ НОВАЦ КОЈИ НЕМА ПОРИЈЕКЛО... САДО СЕ ИГРАМО МУЉАЖАМА... СВЕ ОВО ЈЕ НАЈБОЉЕ ПРЕСПАВАТИ ИЛИ ЗАУВЈЕК ОТИЋИ И ОВАЈ ЛУДИ НАРОД ПУСТИТИ ДА НЕСТАНЕ... ХАОС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

12.05.2016 07:16

Нигде у свету нема копај земљу и узми паре, само овде копај и пропадни. Бор амери, Бирац не знам ко, Љубија и динац који дзабе певози руду, и узима паре, а дрзава нема ниста, и прица како је нерентабилно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ништа без револуције

12.05.2016 07:16

Све то је народ створио, радио и градио. А онда су бјелосвјетски моћници овдје посијали клицу зла. Одмах се ту нашло локалног смрада који је све развалио у својој бјесомучној трци за плијеном. Без револуције овдје неће бити нормалног начина живота. Багру се мора потрати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха ха ха

12.05.2016 07:20

Да је мени и породици како добити политицки азил у Норвеској, као избјеглица из Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсија

12.05.2016 07:37

Власник Еко-Бел је '92.дезертирао и са породицом нагулио у Србију.Вратио се кад су Биља и Леми досли на власт и поцео успон ка врху.Типицан представник владајуце структуре.Нису му довољни намјестени тендери...Бице са рудником исто сто и са Алумином.Гинули су најбољи,да владају најгори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОВА

12.05.2016 07:39

И још народу није јасно зашто је главни са премијером на купопродајном уговору жељезаре Смедерево. А Вучић главном даје опоненцију на недржање или држање митинга... Исто је главни Вучићевом у то вријеме радикалу из РС на сплавовима по Београду причао да ј.бо народ, битно је шта они одлуче и како да га опљачкају (ао.аут. 1999. година). И сада да нешта није јасно...Све су попљачкали, а и оно мало памети и мозга нам испијају у чашама. Ма какве афере, то је начин живљења. Фашизоидна камарила која нас води у нестанак. Јер џаба су се наши преци отимали да се не потурче, не покатоличе, када у структури владајућих једино је главни србин ожењен српкињом, од оца србина и мајке српкиње. Сви остали у ешалону до њих 20 су гемишт до гемишта и што је најгоре из породица упитне прошлостии то у само једном кољену прије.... Није срамота бити србин. Али није ни срамота рећи фашисоидним фанатицима доста је уништавања срба...А народ тако хоће, таку му и јест... Питање је само ко ће дати завршни ударац... А "спасиоци" се не сраме примати по 6 до 10 хиљада мјесечно и причати како се боре за народ. Жао ми те Републико Српска, јер узалуд сам носио симболе и амблеме у рату, јер сад су главни онакви као онај главни с почетка приче и многи главни који су лелемудали ту и тамо и шуровали са ЗЕНГАма и иним фашистима на обе стране...Сумрак анђела или шта је.. Да нема Бога нас и неби било...И Бог има ограничено стрпљење...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеврејски закони

12.05.2016 08:06

Мени лицно је добар онај о опрастању дуга другом Јевреју. За РС је битно да новац долази не само да одлази. ФБИХ је пуно опустенија с инвестицијама из арапских земаља. Нема висе Југославије и стагод да урадите морате на то мислити. ЕУ је: о властитој одговорности и да мозете скапати од глади или несто косхер/халал опљацкати да презивите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

св Петар

12.05.2016 08:22

“Бог је наредио да се Нејевреју новац позајми само уз зеленашку камату. Ми му на тај начин не помажемо већ га штетимо.” (Талмуд, Сефер Миквод 73). “Јевреј треба свој иметак помоћу зеленаштва да повећа. Он треба помоћу зеленаштва Нејевреје да упропасти.” (Талмуд, Баба Меција 70б). “Ако твоје претпостављене Нејевреје помоћу јела не можеш да придобијеш, ти их придобиј помоћу новца.” (Талмуд, Санхедрин). “Дозвољено је грешку једног Нејевреја искористити. Дозвољено му је дуг не платити. Дозвољено му је при рачуну преварити га.” (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат 384б).

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја сарајево

12.05.2016 10:18

Увијек сам се питала ста тај метузалем Левни ради у Бањалуци ,као тобозњи савјетник Додика..е сад сам добила одговор ..слусала сам његове изјаве , и медијске наступе ,врло мудар и тактицан цовјек ,али видјет цемо ста и како це испасти на крају с овим ,само се бојим да це народ од тих инвестиција остати кратких рукава

Name

xxx

12.05.2016 10:13

ПОВРАЋА МИ СЕ , ШУШЊАРИ ИНДУСТРИЈАЛЦИ , ЈАДНА ДРЖАВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

12.05.2016 12:23

Они су хигијеничари, задужени за прање.

Name

Ре освит

12.05.2016 10:15

Па савјетницима је то посао!!! Ариелом Ливне је жива легенда човјек је помагао све владе до сада!!!

ОДГОВОРИТЕ