Livne posredovao prodaji 'Ljubije'

Predstavnici Israeli Investment Group – Overseas Inc, koja je dostavila ponudu za kupovinu državnog udjela u Rudniku željezne rude „Ljubija“, već su razgovarali o saradnji sa vlasnicima „Železare Smederevo“ iz Srbije i Željezare „Dunafer“ iz Mađarske, potvrdio je za poslovni portal CAPITAL.ba jedan od akcionara ove kompanije Evgenij Zotov.

Republika Srpska 12.05.2016 | 07:00
Livne posredovao prodaji 'Ljubije'

Zotov je ujedno i direktor firme Israeli Investment Group-Balkan u Banjaluci, koju su osnovali Israeli Investment Group – Overseas Inc, njegova firma „Lavi“ Banjaluka i firma „Topgreen“ iz Laktaša čiji su vlasnici Boško Šušnjar, sin vlasnika Eko Bela“ i kćerka Aira Livnea – Ariela Livne.

On je istakao da je u Republiku Srpsku došao na poziv Aria Livnea koji je pozvao Israeli Investment Group – Overseas da ovdje investira. Kazao je da se 20 godina bavi rudarstvom te da je, nakon poziva Aria Livnea, procijenio kakav je potencijal Rudnika „Ljubija“, a zatim su uslijedili i razgovori sa predstavnicima Vlade i njihova ponuda.

U ponudi su naveli da su za kupovinu 65 odsto akcija u rudniku spremni da plate 53 miliona KM i da u roku od tri godine investiraju još miliona KM te otvore 300 novih radnih mjesta.

Kazao je da imaju spreman novac za kupovinu te da im neće trebati krediti.

„Sada samo čekamo odluku Narodne skupštine Republike Srpeke. U međuvremenu smo razgovarali sa vlasnikom „Železare Smederevo“ i Željezare „Dunafer“ u Mađarskoj o saradnji“, rekao je on.

Firma u Banjaluci radila projekat i istraživanja

Evgenij ZotovGovoreći o povezanosti firme Israeli Investment Group-Balkan, čiji su suvlasnici Boško Šušnjar i Ariela Livne, sa Israeli Investment Group – Overseas Inc, Zotov je rekao da firma u Banjaluci ima ulogu „lokalnog menadžmenta“.

Kazao je da su vlasnici Israeli Investment Group – Overseas Inc sa off shore ostrva Komonvelt Dominika, koja kupuje RŽR „Ljubija“, on – sa 40 odsto akcija i Anatolij Segal koji ima 60 odsto akcija u toj firmi.

„Mi smo osnovali firmu Israeli Investment Group-Balkan u Banjaluci gdje 70 odsto akcija ima Israeli Investment Group – Overseas, 15 odsto firma „Lavi“ čiji sam ja vlasnik i direktor i još 15 odsto akcija ima firma „Topgreen“ u kojoj je Boško Šušnjar direktor i akcionar, zajedno sa kćerkom Aria Livnea, Arielom Livne“, istakao je Zotov.

Prema njegovim riječima firma u Banjaluci je zamišljena kao „menadžment firma za lokalne poslove“.

„Firma u Banjaluci je pripremila projekat, napravili smo istraživanje i sve što je bitno u vezi sa projektom vrijednim 113 miliona KM. Ja sam direktor firme i većinski akcionar, Boško Šušnjar priprema neke lokalne stvari, dok Ariela je radila u Izraelu i takođe pripremala stvari za sve ovo“, istakao je Zotov.

Kada je u pitanju sjedište kompanije Israeli Investment Group – Overseas koja se nalazi na off shore ostrvu Komonvelt Dominika, Zotov je rekao da je to prvenstveno zbog sigurnosti ulaganja, a zatim i zbog toga što ta zemlja važi za poreski raj.

„Statistika kaže da je 60 odsto svjetskog biznisa u off shore zonama, ne zbog poreskog raja, nego zbog sigurnosti ulaganja. Poreski raj je druga stvar, ali prva stvar je sigurnost ulaganja. Mi planiramo platiti poreze ovdje“, istakao je Zotov.

CAPITAL je već objavio da je Israeli Investment Group – Overseas povezana sa sinom vlasnika „Eko Bela“ i kćerkom Aria Livnea.

(Capital.ba)

Komentari / 29

Ostavite komentar
Name

Strajo

12.05.2016 05:13

Sta je u time lose?

ODGOVORITE
Name

Moj savjetnik!

12.05.2016 05:24

“Јевреј се не сме придржавати државних закона Нејевреја. Он се има придржавати јеврејских закона јер би они иначе сувишни били.” (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат 368). Као год што је човек над животињама, тако су и Јевреји над свима народима од Бога постављени.” (Талмуд, Берах 1026). ”Нејевреји су створени да служе Јевреје. Они морају орати, копати, сејати, косити, вршити. Јевреји су створени да све готово нађу.” (Талмуд, Берахот 58а).

Name

Simo

12.05.2016 05:35

Sta je lose, pitas!? Pa recimo, pranje novca...iiii, naravno, KOGA GOD DA JE MILORAD DOVEO svi su NAGULILI sa PARAMA, NASIM!

Name

đuro

12.05.2016 05:38

Loše je to što nema života mimo SNSD-a. Apsolutno sva krupna buržoazija je njihova. Zato i vladaju ovoliko dugo. Bogati i oholi kupuju blesavi narod za vreću brašna.

Name

Ostoja

12.05.2016 05:45

Ovaj aranzman je odlican. Krenut ce intenzivna eksploatacija rude, zaposljavanje, plata radnicima na vrijeme, obaveze drzavi u skladu sa tajnim clanovima ugovora, regija ce se ponosit sa postignutim poslovnim uspjesima, strana ostrva bit ce odusevljena pristiglim novcem. Sve ce to tako bit do isteka prve decenije. Sve je to odlicno, samo je pitanje ZA KOGA? Prijedlog: nazovite taj aranzman BIRAC-2

Name

realan

12.05.2016 06:08

Strajo polupismeni kaže se u TOME.

Name

???

12.05.2016 07:26

Loše je sto smo bolesni i sto znamo da sjedimo i pljujemo na sve i sto valja i nevalja !!!

Name

dipl ing

12.05.2016 07:30

Strajo, stoko retardirana!

Name

Osvit

12.05.2016 08:24

U normalnoj zemlji ovo bi bilo sasvim dovoljno da se savjetnik udalji s posla i podigne krivicna prijava zbog zloupotrbe polozaja i da se zaustavi dalji tok kupoprodaje.

Name

Gluv nijem slijep

12.05.2016 08:27

Loše je što se imovina ovog naroda daje u bescjenje i što će onda međunarodni mešetari da se bogate umjesto da se tim novcem puni budžet, grade škole, poboljšava natalitet, grade fabrike, bolnice itd.

Name

DREXLER

12.05.2016 05:29

OVA GARNITURA JE NADMAŠILA SAMU SEBE.GARNITURA PRIJE OVE JE MALA MACA ZA OVE SAD NA VLASTI.JEVREJSKI KULTURNI CENTAR U BANJA LUCI IMA SAMO SLOVA NA SEBI.USTVARI TU SU LOKALU,KAFIĆI,STANOVI,EXKLUZIVA.SAD TREBA BITI LUD PA REĆI DA JE TO KULTURNI CENTAR,A NI FIGURE JEDNE NEMA UNUTRA.TAKO I OVO,MA GDJE BI ONI POSREDOVALI.OVDE SE NI OLOVKA NIJE PRODALA DA BAJA I COMPANY NISU IMALU PIKSLU.

ODGOVORITE
Name

VETERAN

12.05.2016 06:45

BOZE DRAGI DOKLE CE NAS PRAVITI BUDALAMA ,a jesmo,OVCAMA,a jesmo..Dokle cemo trpiti torturu nad nama ,nasom djecom,nasom porodicom.PA DRAGI NARODE REPUBLIKE SRPSKE,FEDERACIJE,BOSNE I HERCEGOVINE..otjerajmo bagru ili cemo ostati i bez porodica i bez prijatelja i doslovno bez zivota..uradimo nesto dok nebude kasno...

Name

Batman

12.05.2016 05:33

Kao i obicno neka "muljaza" vladajuce "elite"...

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

12.05.2016 06:26

ZBOGOM REPUBLIKO SRPSKA. ŠTO NE IZDADOŠE, TO POKRADOŠE, ŠTO NE POKRADOŠE TO PRODAŠE I PARE ODNESOŠE! OSTADE SAMO IME KAO USPOMENA!

ODGOVORITE
Name

Cezar

12.05.2016 06:37

Baš tako.

Name

Петар

12.05.2016 06:35

Инвестиције и отварање радних мјеста. То је добро и не видим ништа лоше у овом потезу Владе.Ово је у сваком нормалном друштву и држави за похвалу. Наравно ако је у складу са законом, а ту су надлежни судови да дају своју ријеч о томе.

ODGOVORITE
Name

neutralni

12.05.2016 06:50

Koji sudovi i pravosuđe? Da neće možda "specijalno" tužilasštvo ovo istražiti, kao i ostali megakriminal? Ovo je klasična praonica para i izvlaćenje dobiti iz zemlje. Još 2 godine vladavine SNSD-a i fajront, laku noć.

Name

DE GOTHIA

12.05.2016 06:56

KOJA MULJAŽA BELOSVJETSKIH UGURSUZA... GLUME NAM OVDE SVOJU ČEDNOST I POSVEĆENOST NAŠOJ BOLJOJ BUDUĆNOSTI... NIJE PROBLEM U PRODAJI, ALI KAKO - DA LI JE IKO OD OVIH NA VLASTI IKADA ČUO ZA MEĐUNARODNI JAVNI TENDER. PA NEKA RUDNIK KUPI I MILORAD DODIK, AKO PONUDI NAJBOLJE USLOVE... ALI NE SMIJE SE POKAZATI NOVAC KOJI NEMA PORIJEKLO... SADO SE IGRAMO MULJAŽAMA... SVE OVO JE NAJBOLJE PRESPAVATI ILI ZAUVJEK OTIĆI I OVAJ LUDI NAROD PUSTITI DA NESTANE... HAOS.

ODGOVORITE
Name

vuper

12.05.2016 07:16

Nigde u svetu nema kopaj zemlju i uzmi pare, samo ovde kopaj i propadni. Bor ameri, Birac ne znam ko, Ljubija i dinac koji dzabe pevozi rudu, i uzima pare, a drzava nema nista, i prica kako je nerentabilno

ODGOVORITE
Name

Ništa bez revolucije

12.05.2016 07:16

Sve to je narod stvorio, radio i gradio. A onda su bjelosvjetski moćnici ovdje posijali klicu zla. Odmah se tu našlo lokalnog smrada koji je sve razvalio u svojoj bjesomučnoj trci za plijenom. Bez revolucije ovdje neće biti normalnog načina života. Bagru se mora potrati.

ODGOVORITE
Name

ha ha ha

12.05.2016 07:20

Da je meni i porodici kako dobiti politicki azil u Norveskoj, kao izbjeglica iz Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Komsija

12.05.2016 07:37

Vlasnik Eko-Bel je '92.dezertirao i sa porodicom nagulio u Srbiju.Vratio se kad su Bilja i Lemi dosli na vlast i poceo uspon ka vrhu.Tipican predstavnik vladajuce strukture.Nisu mu dovoljni namjesteni tenderi...Bice sa rudnikom isto sto i sa Aluminom.Ginuli su najbolji,da vladaju najgori.

ODGOVORITE
Name

SOVA

12.05.2016 07:39

I još narodu nije jasno zašto je glavni sa premijerom na kupoprodajnom ugovoru željezare Smederevo. A Vučić glavnom daje oponenciju na nedržanje ili držanje mitinga... Isto je glavni Vučićevom u to vrijeme radikalu iz RS na splavovima po Beogradu pričao da j.bo narod, bitno je šta oni odluče i kako da ga opljačkaju (ao.aut. 1999. godina). I sada da nešta nije jasno...Sve su popljačkali, a i ono malo pameti i mozga nam ispijaju u čašama. Ma kakve afere, to je način življenja. Fašizoidna kamarila koja nas vodi u nestanak. Jer džaba su se naši preci otimali da se ne poturče, ne pokatoliče, kada u strukturi vladajućih jedino je glavni srbin oženjen srpkinjom, od oca srbina i majke srpkinje. Svi ostali u ešalonu do njih 20 su gemišt do gemišta i što je najgore iz porodica upitne prošlostii to u samo jednom koljenu prije.... Nije sramota biti srbin. Ali nije ni sramota reći fašisoidnim fanaticima dosta je uništavanja srba...A narod tako hoće, taku mu i jest... Pitanje je samo ko će dati završni udarac... A "spasioci" se ne srame primati po 6 do 10 hiljada mjesečno i pričati kako se bore za narod. Žao mi te Republiko Srpska, jer uzalud sam nosio simbole i ambleme u ratu, jer sad su glavni onakvi kao onaj glavni s početka priče i mnogi glavni koji su lelemudali tu i tamo i šurovali sa ZENGAma i inim fašistima na obe strane...Sumrak anđela ili šta je.. Da nema Boga nas i nebi bilo...I Bog ima ograničeno strpljenje...

ODGOVORITE
Name

Jevrejski zakoni

12.05.2016 08:06

Meni licno je dobar onaj o oprastanju duga drugom Jevreju. Za RS je bitno da novac dolazi ne samo da odlazi. FBIH je puno opustenija s investicijama iz arapskih zemalja. Nema vise Jugoslavije i stagod da uradite morate na to misliti. EU je: o vlastitoj odgovornosti i da mozete skapati od gladi ili nesto kosher/halal opljackati da prezivite.

ODGOVORITE
Name

sv Petar

12.05.2016 08:22

“Бог је наредио да се Нејевреју новац позајми само уз зеленашку камату. Ми му на тај начин не помажемо већ га штетимо.” (Талмуд, Сефер Миквод 73). “Јевреј треба свој иметак помоћу зеленаштва да повећа. Он треба помоћу зеленаштва Нејевреје да упропасти.” (Талмуд, Баба Меција 70б). “Ако твоје претпостављене Нејевреје помоћу јела не можеш да придобијеш, ти их придобиј помоћу новца.” (Талмуд, Санхедрин). “Дозвољено је грешку једног Нејевреја искористити. Дозвољено му је дуг не платити. Дозвољено му је при рачуну преварити га.” (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат 384б).

ODGOVORITE
Name

maja sarajevo

12.05.2016 10:18

Uvijek sam se pitala sta taj metuzalem Levni radi u Banjaluci ,kao toboznji savjetnik Dodika..e sad sam dobila odgovor ..slusala sam njegove izjave , i medijske nastupe ,vrlo mudar i taktican covjek ,ali vidjet cemo sta i kako ce ispasti na kraju s ovim ,samo se bojim da ce narod od tih investicija ostati kratkih rukava

Name

xxx

12.05.2016 10:13

POVRAĆA MI SE , ŠUŠNJARI INDUSTRIJALCI , JADNA DRŽAVO.

ODGOVORITE
Name

Logika

12.05.2016 12:23

Oni su higijeničari, zaduženi za pranje.

Name

Re osvit

12.05.2016 10:15

Pa savjetnicima je to posao!!! Arielom Livne je živa legenda čovjek je pomagao sve vlade do sada!!!

ODGOVORITE