Радник ''једном и по ногом'' у Европи!

Фудбалери Слободе и Радника одиграли су на Тушњу прву утакмицу финала Купа БиХ, а након 90 минута игре резултат је гласио 1:1.

Фудбал 11.05.2016 | 22:15
Радник ''једном и по ногом'' у Европи!

Слобода је изгубила битку за титулу, остала јој је још битка за Куп, али сада црвено-црни нису баш у доброј позицији.

Радник је успио дати гол на Тушњу, остати непоражен (1:1) и пред реванш је корак ближе трофеју.

Први су гости запријетили, када је Бешировић у четвртом минуту шутирао преко гола домаћих. Обрадовић у 14. минуту не успијева да захвати лопту. У 18. минуту први озбиљнији покушај Слободе, али Ефендићев ударац уз мало несигурности брани Авдукић.

Слобода је стигла до вођства у 37. минуту. Након акције по десној страни, лопта долази до Самира Мерзића, који с врха шеснаестерца тресе мрежу комшија из Бијељине. Резултатом 1:0 отишло се на одмор. Могао је Стјепановић у 42. минуту да удвостручи предност домаћих, али сјајно интервенише Нурковић.

Радник је на почетку другог дијела имао велику шансу, али је Лазић био непрецизан, а раније је Обрадовић промашио лопту. Гостујући играчи шокирали су Тушањ у 56. минуту. Хоџић је убацио, а Јаковљевић лијепо погодио за велику радост Радника, који за седам дана дочекује црвено-црне у реваншу.

Велики проблем за тим Хусрефа Мусемића представља црвени картон Зајка Зебе, који је у 90. минуту ударио једног играча Радника и неће играти у реваншу. Иначе, ни Радник, а ни Слобода раније нису освајали трофеј Купа БиХ. Раднику је ово прво, Слободи треће финале.

Финале Купа БиХ има двоструку тежину, јер је у питању осим трофеја и пласман у Европу и то не само за ова два тима. У случају тријумфа Слободе у финалу Купа БиХ у европска такмичења водиће и четврто мјесто на табели Премијер лиге БиХ.

Слобода - Радник 1:1 (Мерзић 37/ Јаковљевић 56)

Слобода: Пирић, Костић, Салиховић, Ефендић, Крпић, Зеба, Иветић, Ордагић, Стјепановић, Мехидић, Мерзић.

Радник: Авдукић, Хоџић, Беширевић, Јаковљевић, Мемишевић, Лазић, Зељковић, Обрадовић, Максимовић, С. Јаковљевић, Шећеровић.

Извор: спортспорт.ба

Коментари / 0

Оставите коментар