Radnik ''jednom i po nogom'' u Evropi!

Fudbaleri Slobode i Radnika odigrali su na Tušnju prvu utakmicu finala Kupa BiH, a nakon 90 minuta igre rezultat je glasio 1:1.

Fudbal 11.05.2016 | 22:15
Radnik ''jednom i po nogom'' u Evropi!

Sloboda je izgubila bitku za titulu, ostala joj je još bitka za Kup, ali sada crveno-crni nisu baš u dobroj poziciji.

Radnik je uspio dati gol na Tušnju, ostati neporažen (1:1) i pred revanš je korak bliže trofeju.

Prvi su gosti zaprijetili, kada je Beširović u četvrtom minutu šutirao preko gola domaćih. Obradović u 14. minutu ne uspijeva da zahvati loptu. U 18. minutu prvi ozbiljniji pokušaj Slobode, ali Efendićev udarac uz malo nesigurnosti brani Avdukić.

Sloboda je stigla do vođstva u 37. minutu. Nakon akcije po desnoj strani, lopta dolazi do Samira Merzića, koji s vrha šesnaesterca trese mrežu komšija iz Bijeljine. Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor. Mogao je Stjepanović u 42. minutu da udvostruči prednost domaćih, ali sjajno interveniše Nurković.

Radnik je na početku drugog dijela imao veliku šansu, ali je Lazić bio neprecizan, a ranije je Obradović promašio loptu. Gostujući igrači šokirali su Tušanj u 56. minutu. Hodžić je ubacio, a Jakovljević lijepo pogodio za veliku radost Radnika, koji za sedam dana dočekuje crveno-crne u revanšu.

Veliki problem za tim Husrefa Musemića predstavlja crveni karton Zajka Zebe, koji je u 90. minutu udario jednog igrača Radnika i neće igrati u revanšu. Inače, ni Radnik, a ni Sloboda ranije nisu osvajali trofej Kupa BiH. Radniku je ovo prvo, Slobodi treće finale.

Finale Kupa BiH ima dvostruku težinu, jer je u pitanju osim trofeja i plasman u Evropu i to ne samo za ova dva tima. U slučaju trijumfa Slobode u finalu Kupa BiH u evropska takmičenja vodiće i četvrto mjesto na tabeli Premijer lige BiH.

Sloboda - Radnik 1:1 (Merzić 37/ Jakovljević 56)

Sloboda: Pirić, Kostić, Salihović, Efendić, Krpić, Zeba, Ivetić, Ordagić, Stjepanović, Mehidić, Merzić.

Radnik: Avdukić, Hodžić, Beširević, Jakovljević, Memišević, Lazić, Zeljković, Obradović, Maksimović, S. Jakovljević, Šećerović.

Izvor: sportsport.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar