ЛШ: Атлетико избацио Барсу, а Бајерн лагано са Бенфиком!

Чекамо новог шампиона! Чолова војска стрпала Барсу у кавез, турбо Гризман јој пуцао у срце! Каталонци ће галамити због суђења, Атлетико је скинуо шампиона Европе са трона! Не може се багером на европску силу! Бајерн је – газда! Бенфика повела, али на крају морала да честита Баварцима пласман у полуфинале Лиге шампиона – 2:2!

 

Фудбал 13.04.2016 | 23:15
ЛШ: Атлетико избацио Барсу, а Бајерн лагано са Бенфиком!

Постоји ли тим који њих може да заустави ? Ко то може да спречи ову чудесну генерацију Барселоне и МСН трилинг да постану прва екипа која је одбранила трофеј Лиге шампиона? Може и постоји! То су Дијего Симеоне и његови Спартанци из Ателтико Мадрида! Проклетство се наставља, још ћемо чекати на екипу која ће везати две титуле у Лиги шампиона. А ако овој Барси није успело, стварно не видимо коме ће... Атлетико је успео да направи преокрет, да максимално искористи онај гол у гостима са Камп Ноу и да са два гола Гризмана направи Каталонцима још једну велику рану на срцу - 2:0!

Голом Антоана Гризмана, фанатичном борбеношћу, мускетарском пожртвованошћу и челичном одбраном, Атлетико је стрпао у кавез ванземаљце из Каталоније и нокаутирао их у четвртфиналу Лиге шампиона! У најдраматичнијем двомечу четвртфиналне серије, Ателтико је успео да уради оно што вероватно не може ниједна друга екипа у Европи и придружио се Реалу, Бајерну и Манчестер Ситију у полуфиналу.

Док смо гледали Каталонце како доминирају шпанским и европским фудбалом претходних годину и кусур дана, тешко да сте за неки тим помислили да може да заустави Барсу. Али Атлетико је то успео други пут у три године.

Када Барселона доживи пораз од Атлетика онда тај пораз баш боли. До вечерас, у претходних 19 међусобних окршаја против Јорганџија, Каталонци су само једном поражени од Мадриђана и тај пораз их је коштао елоиминације из Лиге шампиона 2014. Чоло Симеоне је баш за вечерас сачувао још једну горку пилулу од којег ће Барсин још дуго имати тегобе. Тек другом победом у последњих 20 дуела са Барселоном, Атлетико је опет елиминисао Каталонце из елитног такмичења.

Иако је јурио резултат, Симеоне је остао веран себи и својој доктрини. Само Гризман у шпицу и појачан везни ред са Аугустом Фернандезом којим је пре свега требало да се запуше све прилази голу Облака. И да се искористи турбо Гризман у контранападима. Зато је и првих пола сата игре прошло у рату за сваки педаљ терена и чекању грешке противника.

Чекало, се чекало и Барса је прва попустила. Алба и Пике су направили глупости и нису очистили опасност како треба, Маскерано је морао да крене ван своје позиције и указала се рупа пред голом гостију. Караско је то мајсторски осетио и феноменално спољном центрирао где је Гризман био највиши у скоку и коначно у осмом мечу против Барселоне успео да јој погоди мрежу.

Све после тога је био рат! Судија Рицоли је био на најтежем испиту каријере јер су севале варнице на сваком делу терена. Како је Барса појачавала притисак, а Мадриђани зидали бедем испред Облака, тако је и Италијан морао да смирује страсти. И грешио је! Мада, тешко да би и неки други судија успео са остане присебан у вулкану на Калдерону. Прво је погрешио када је Суарезу опростио црвени картон после ударања Година. Потом када је пропустио да искључи Инијесту који је намерно играо руком и скривио пенал у 87. минуту који је Гризман претворио у гол. Претходно је Барса кенрула на све или ништа, оставила простор за контру и Филипе Луис је донео лопту пред Тер Штегена, па је Инијеста морао да игра руком. А Рицоли је морао да га искључи.

Гризманов гол није много тога променио јер је Барса наставила да опседа гол Атлетика, али у овом случају да избори продужетак. Мадриђани су све издржали и имали помоћ судије који је у надоканди времена пропустио да досуди пенал за Барсу због Габијевог играња руком. Извукао је лопту ван шеснаестерца иако је било унутра.

Сада ће Каталонци грмети на суђење... Али узалуд.

Не може се багером на европску силу! Бајерн је – газда! Бенфика повела, али на крају морала да честита Баварцима пласман у полуфинале Лиге шампиона – 2:2.

Амбиције играча Бенфике да могу да направе прворазредну сензацију и преко Бајерна из Минхена оду у полуфинале Лиге шампиона отопила се као лед у вискију. Орлови су покушали, урадили све што је до њих да надокнаде минус из првог меча, али нису-успели. Морали су да стисну руке једном од газди европског фудбала, мада могу да буду задовољни због коначног исхода – 2:2

Бајерн је класу показао снагом да се експресно извуче из резултатског дефицита, али нема много разлога за незадовољство у редовима португалског шампиона. Да се холивудским изразимом: Бенфика је умрла мушки.Мада се у једном тренутку чинило да може много више.

Добро попуњени Ла Луж био је у уводној фази меча сведок бајковите приче током које се чинило да Бенфика може до подвига. Имао је домаћин више од игре, а за храбар приступ награђен је у 27.минуту. Са левог бока је центрирао Елисеу, а Раул Хименез је наскочио двојицу штопера Бајерна и испред истрчалог Мануела Нојера сместио лошту у мрежу.

Еуфорија у црвеном делу Лисабона је кратко трајала. Није било Митроглуа, није било Жонаса, али код Раула Хименеза је био и мач и погача. Мексиканац је после водећег гола промашио идеалну прилику... А Бенфикине лађе ускоро су почеле да тону.

Колико је Гвардиолин тим опасан демонстирао је у 38.минуту. По десној страни је прошао Лам, а на одбијену лопту је натрчао Видела и левицом поцепао мрежу. Бајерн је био смирен, стрпљивао чекану нову шансу која је дошла у 52.минуту. Мартинез је наскочио одбрану домаћина, спустио лопту до Томаса Милера коме није било тешко да погоди мрежу.

Коначан резултат прелепим голом поставио је Талиска. Репрезентативац Србије Љубомир Фејса је одиграо свих 90 минута за Бенфику, док је Лука Јовић добио шансу три минута пре краја.

 

Коментари / 0

Оставите коментар