LŠ: Atletiko izbacio Barsu, a Bajern lagano sa Benfikom!

Čekamo novog šampiona! Čolova vojska strpala Barsu u kavez, turbo Grizman joj pucao u srce! Katalonci će galamiti zbog suđenja, Atletiko je skinuo šampiona Evrope sa trona! Ne može se bagerom na evropsku silu! Bajern je – gazda! Benfika povela, ali na kraju morala da čestita Bavarcima plasman u polufinale Lige šampiona – 2:2!

 

Fudbal 13.04.2016 | 23:15
LŠ: Atletiko izbacio Barsu, a Bajern lagano sa Benfikom!

Postoji li tim koji njih može da zaustavi ? Ko to može da spreči ovu čudesnu generaciju Barselone i MSN triling da postanu prva ekipa koja je odbranila trofej Lige šampiona? Može i postoji! To su Dijego Simeone i njegovi Spartanci iz Ateltiko Madrida! Prokletstvo se nastavlja, još ćemo čekati na ekipu koja će vezati dve titule u Ligi šampiona. A ako ovoj Barsi nije uspelo, stvarno ne vidimo kome će... Atletiko je uspeo da napravi preokret, da maksimalno iskoristi onaj gol u gostima sa Kamp Nou i da sa dva gola Grizmana napravi Kataloncima još jednu veliku ranu na srcu - 2:0!

Golom Antoana Grizmana, fanatičnom borbenošću, musketarskom požrtvovanošću i čeličnom odbranom, Atletiko je strpao u kavez vanzemaljce iz Katalonije i nokautirao ih u četvrtfinalu Lige šampiona! U najdramatičnijem dvomeču četvrtfinalne serije, Ateltiko je uspeo da uradi ono što verovatno ne može nijedna druga ekipa u Evropi i pridružio se Realu, Bajernu i Mančester Sitiju u polufinalu.

Dok smo gledali Katalonce kako dominiraju španskim i evropskim fudbalom prethodnih godinu i kusur dana, teško da ste za neki tim pomislili da može da zaustavi Barsu. Ali Atletiko je to uspeo drugi put u tri godine.

Kada Barselona doživi poraz od Atletika onda taj poraz baš boli. Do večeras, u prethodnih 19 međusobnih okršaja protiv Jorgandžija, Katalonci su samo jednom poraženi od Madriđana i taj poraz ih je koštao eloiminacije iz Lige šampiona 2014. Čolo Simeone je baš za večeras sačuvao još jednu gorku pilulu od kojeg će Barsin još dugo imati tegobe. Tek drugom pobedom u poslednjih 20 duela sa Barselonom, Atletiko je opet eliminisao Katalonce iz elitnog takmičenja.

Iako je jurio rezultat, Simeone je ostao veran sebi i svojoj doktrini. Samo Grizman u špicu i pojačan vezni red sa Augustom Fernandezom kojim je pre svega trebalo da se zapuše sve prilazi golu Oblaka. I da se iskoristi turbo Grizman u kontranapadima. Zato je i prvih pola sata igre prošlo u ratu za svaki pedalj terena i čekanju greške protivnika.

Čekalo, se čekalo i Barsa je prva popustila. Alba i Pike su napravili gluposti i nisu očistili opasnost kako treba, Maskerano je morao da krene van svoje pozicije i ukazala se rupa pred golom gostiju. Karasko je to majstorski osetio i fenomenalno spoljnom centrirao gde je Grizman bio najviši u skoku i konačno u osmom meču protiv Barselone uspeo da joj pogodi mrežu.

Sve posle toga je bio rat! Sudija Ricoli je bio na najtežem ispitu karijere jer su sevale varnice na svakom delu terena. Kako je Barsa pojačavala pritisak, a Madriđani zidali bedem ispred Oblaka, tako je i Italijan morao da smiruje strasti. I grešio je! Mada, teško da bi i neki drugi sudija uspeo sa ostane priseban u vulkanu na Kalderonu. Prvo je pogrešio kada je Suarezu oprostio crveni karton posle udaranja Godina. Potom kada je propustio da isključi Inijestu koji je namerno igrao rukom i skrivio penal u 87. minutu koji je Grizman pretvorio u gol. Prethodno je Barsa kenrula na sve ili ništa, ostavila prostor za kontru i Filipe Luis je doneo loptu pred Ter Štegena, pa je Inijesta morao da igra rukom. A Ricoli je morao da ga isključi.

Grizmanov gol nije mnogo toga promenio jer je Barsa nastavila da opseda gol Atletika, ali u ovom slučaju da izbori produžetak. Madriđani su sve izdržali i imali pomoć sudije koji je u nadokandi vremena propustio da dosudi penal za Barsu zbog Gabijevog igranja rukom. Izvukao je loptu van šesnaesterca iako je bilo unutra.

Sada će Katalonci grmeti na suđenje... Ali uzalud.

Ne može se bagerom na evropsku silu! Bajern je – gazda! Benfika povela, ali na kraju morala da čestita Bavarcima plasman u polufinale Lige šampiona – 2:2.

Ambicije igrača Benfike da mogu da naprave prvorazrednu senzaciju i preko Bajerna iz Minhena odu u polufinale Lige šampiona otopila se kao led u viskiju. Orlovi su pokušali, uradili sve što je do njih da nadoknade minus iz prvog meča, ali nisu-uspeli. Morali su da stisnu ruke jednom od gazdi evropskog fudbala, mada mogu da budu zadovoljni zbog konačnog ishoda – 2:2

Bajern je klasu pokazao snagom da se ekspresno izvuče iz rezultatskog deficita, ali nema mnogo razloga za nezadovoljstvo u redovima portugalskog šampiona. Da se holivudskim izrazimom: Benfika je umrla muški.Mada se u jednom trenutku činilo da može mnogo više.

Dobro popunjeni La Luž bio je u uvodnoj fazi meča svedok bajkovite priče tokom koje se činilo da Benfika može do podviga. Imao je domaćin više od igre, a za hrabar pristup nagrađen je u 27.minutu. Sa levog boka je centrirao Eliseu, a Raul Himenez je naskočio dvojicu štopera Bajerna i ispred istrčalog Manuela Nojera smestio loštu u mrežu.

Euforija u crvenom delu Lisabona je kratko trajala. Nije bilo Mitroglua, nije bilo Žonasa, ali kod Raula Himeneza je bio i mač i pogača. Meksikanac je posle vodećeg gola promašio idealnu priliku... A Benfikine lađe uskoro su počele da tonu.

Koliko je Gvardiolin tim opasan demonstirao je u 38.minutu. Po desnoj strani je prošao Lam, a na odbijenu loptu je natrčao Videla i levicom pocepao mrežu. Bajern je bio smiren, strpljivao čekanu novu šansu koja je došla u 52.minutu. Martinez je naskočio odbranu domaćina, spustio loptu do Tomasa Milera kome nije bilo teško da pogodi mrežu.

Konačan rezultat prelepim golom postavio je Taliska. Reprezentativac Srbije Ljubomir Fejsa je odigrao svih 90 minuta za Benfiku, dok je Luka Jović dobio šansu tri minuta pre kraja.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar