Нови шок у Арсеналу: Велбек у ауту до 2017.!

Таман што се опоравио, скупо плаћени нападач мораће на опоравак дуг девет месеци. Он је од доласка из Јунајтеда чешће био повређен, него на терену, али није једини. Арсенал је права болница и то траје...

Фудбал 14.05.2016 | 14:40
Нови шок у Арсеналу: Велбек у ауту до 2017.!

Невероватно!

Репрезентативац Енглеске и нападач Арсенала, играјући за Јунајтед из родног Манчестера (с тим да је био на позајмици у Престону и Сандерленду, током сезоне 2010/11), био је повређен укупно 130 дана за шест година, од 2008. и дебија у тиму сера Алекса Фергусона, до преласка у Лондон, 2014. године.

Прошлог викенда, у дербију са Манчестер ситијем, Дани Велбек замењен је у првом полувремену због бола у колену, а данас је објављено да ће одсуствовати ЈОШ девет месеци, односно да ће се вратити на терен тек у фебруару 2017. године!?

ЈОШ, јер је од доласка на "Емирејтс", због две тешке повреде колена, прво менискуса, а онда и укрштених лигамената, Велбек већ био повређен 314 дана, а сада ће – према првим прогнозама – одсуствовати још 276 дана.

Дакле, после 130 дана за шест сезона, Велбек ће бити у постељи пуних 590 дана за две и по сезоне у Арсеналу!

"Вратићу се јачи", написао је Велбек на друштвеним мрежама, након што је обновио повреду колена, због које је у првој сезони на "Емирејтсу", 2014/15, гледао саиграче како играју пуних 160, а ове сезоне 154 дана.

"Специјалисти су после додатних прегледа утврдили да је операција неопходна, пошто је дошло до значајног оштећења хрскавице", наводи се у саопштењу Арсенала.

Обновио је повреду колена 3. септембра 2015, вратио се на терен 4. фебруара ове године, дао пет голова на 16 мечева у том периоду и сада га неће бити пуних девет месеци, све до 8. фебруара 2017. године, ако све буде ишло како треба...

Играјући за Јунајтед пропустио је 16 мечева за шест сезона, играјући за Арсенал пропустио је већ 49 мечева за две сезоне и тек ће пропуштати...

Већ смо раније писали о томе да је Арсенал клуб са убедљиво највише повреда првотимаца у последњих десет година, када је Премијер лига у питању, као и да су Венгерови играчи доживели највећи број тешких повреда у односу на конкуренцију, а да су иза њих играчи Ливерпула, чији се менаџер Јирген Клоп овог пролећа захвалио на сарадњи доктору којег је у клуб довео Брендан Роџерс.

У Арсеналу се, у том смислу, ништа не мења годинама, а само ове сезоне колена су "пуцала" неколицини играча, ево и прецизних података који ће вас шокирати:

Просечан опоравак играча Арсенала од повреде, што најтеже, што најлакше (било их је 45 укупно), ове сезоне износио је 36 дана. Сви заједно, играчи Арсенала ове сезоне били су повређени 1.624 дана, што је четири и по године, шест одсто екипе било је повређено 90 и више дана, а 73 одсто играчког погона провело је 30 или више дана на опоравку од повреде. Најдужи опоравак од повреде у тиму, када је Џек Вилшер у питању, траје већ 240 дана.

Чак 20 одсто од тих 45 повреда "отишло" је на колена, што су по правилу најтеже повреде у спорту, а 31 одсто на бутне мишиће, предње и задње ложе. У новембру и децембру повредила су се по десеторица, у октобру деветорица, у августу и септембру осморица...

Рекли смо, Вилшер је био повређен 240 дана, Томас Росицки 211 па 55, Санти Касорла 141, итд.

Ништа од ЕУРО 2016...
Велбек ће пропустити Европско првенство у Француској, на којем ће селектор "Албиона" Рој Хоџсон моћи да рачуна на Џејмија Вардија, Харија Кејна, Вејна Рунија и видећемо ког још нападача...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар