Novi šok u Arsenalu: Velbek u autu do 2017.!

Taman što se oporavio, skupo plaćeni napadač moraće na oporavak dug devet meseci. On je od dolaska iz Junajteda češće bio povređen, nego na terenu, ali nije jedini. Arsenal je prava bolnica i to traje...

Fudbal 14.05.2016 | 14:40
Novi šok u Arsenalu: Velbek u autu do 2017.!

Neverovatno!

Reprezentativac Engleske i napadač Arsenala, igrajući za Junajted iz rodnog Mančestera (s tim da je bio na pozajmici u Prestonu i Sanderlendu, tokom sezone 2010/11), bio je povređen ukupno 130 dana za šest godina, od 2008. i debija u timu sera Aleksa Fergusona, do prelaska u London, 2014. godine.

Prošlog vikenda, u derbiju sa Mančester sitijem, Dani Velbek zamenjen je u prvom poluvremenu zbog bola u kolenu, a danas je objavljeno da će odsustvovati JOŠ devet meseci, odnosno da će se vratiti na teren tek u februaru 2017. godine!?

JOŠ, jer je od dolaska na "Emirejts", zbog dve teške povrede kolena, prvo meniskusa, a onda i ukrštenih ligamenata, Velbek već bio povređen 314 dana, a sada će – prema prvim prognozama – odsustvovati još 276 dana.

Dakle, posle 130 dana za šest sezona, Velbek će biti u postelji punih 590 dana za dve i po sezone u Arsenalu!

"Vratiću se jači", napisao je Velbek na društvenim mrežama, nakon što je obnovio povredu kolena, zbog koje je u prvoj sezoni na "Emirejtsu", 2014/15, gledao saigrače kako igraju punih 160, a ove sezone 154 dana.

"Specijalisti su posle dodatnih pregleda utvrdili da je operacija neophodna, pošto je došlo do značajnog oštećenja hrskavice", navodi se u saopštenju Arsenala.

Obnovio je povredu kolena 3. septembra 2015, vratio se na teren 4. februara ove godine, dao pet golova na 16 mečeva u tom periodu i sada ga neće biti punih devet meseci, sve do 8. februara 2017. godine, ako sve bude išlo kako treba...

Igrajući za Junajted propustio je 16 mečeva za šest sezona, igrajući za Arsenal propustio je već 49 mečeva za dve sezone i tek će propuštati...

Već smo ranije pisali o tome da je Arsenal klub sa ubedljivo najviše povreda prvotimaca u poslednjih deset godina, kada je Premijer liga u pitanju, kao i da su Vengerovi igrači doživeli najveći broj teških povreda u odnosu na konkurenciju, a da su iza njih igrači Liverpula, čiji se menadžer Jirgen Klop ovog proleća zahvalio na saradnji doktoru kojeg je u klub doveo Brendan Rodžers.

U Arsenalu se, u tom smislu, ništa ne menja godinama, a samo ove sezone kolena su "pucala" nekolicini igrača, evo i preciznih podataka koji će vas šokirati:

Prosečan oporavak igrača Arsenala od povrede, što najteže, što najlakše (bilo ih je 45 ukupno), ove sezone iznosio je 36 dana. Svi zajedno, igrači Arsenala ove sezone bili su povređeni 1.624 dana, što je četiri i po godine, šest odsto ekipe bilo je povređeno 90 i više dana, a 73 odsto igračkog pogona provelo je 30 ili više dana na oporavku od povrede. Najduži oporavak od povrede u timu, kada je Džek Vilšer u pitanju, traje već 240 dana.

Čak 20 odsto od tih 45 povreda "otišlo" je na kolena, što su po pravilu najteže povrede u sportu, a 31 odsto na butne mišiće, prednje i zadnje lože. U novembru i decembru povredila su se po desetorica, u oktobru devetorica, u avgustu i septembru osmorica...

Rekli smo, Vilšer je bio povređen 240 dana, Tomas Rosicki 211 pa 55, Santi Kasorla 141, itd.

Ništa od EURO 2016...
Velbek će propustiti Evropsko prvenstvo u Francuskoj, na kojem će selektor "Albiona" Roj Hodžson moći da računa na Džejmija Vardija, Harija Kejna, Vejna Runija i videćemo kog još napadača...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar