Пронађено Шерлоково чудовиште из Лох Неса

Ловци на чувено митско чудовиште Неси претраживали су дно шкотског језера и пронашли нешто што би заувек могло да ућутка оне који верују да оно заиста постоји.

Свијет 13.04.2016 | 22:24
Пронађено Шерлоково чудовиште из Лох Неса

Робот који је претраживао језеро пронашао је модел чудовишта направљен од пластике, а претпоставља се да је ту остао након снимања филма „Приватни живот Шерлока Холмса“ који је режирао Били Вајлдер.

„Иако има облик Неси, то нису остаци чудовишта које привлачи пажњу љубитеља мистерија већ 80 година, него ’звезда’ филма“, рекао је представник Туристичке организације Шкотске.

“Ловци на Неси” разочарани су открићем, будући да је најдетаљнија претрага дна досад указала на то да чудовиште заправо не постоји.

Истраживање је спровео робот Мунин, који може да се завуче и у мање доступне делове морског дна, који никад досад нису истражени.

Вођа пројекта Адријан Шајн каже да је Мунин може безбедно да стигне до великих дубина и да на површину шаље слике високе резолуције.

Чудовиште из Лох Неса још звано Неси или Нес (галски Нисеаг) је створење или група створења за које се говори да живе у језеру Лох Нес, дубоком чистоводном језеру које се налази близу града Инвернес у северној Шкотској. Неси је категоризован као језерско чудовиште од легендарних звери.

Заједно са Бигфутом и Јетием је једна од највећих мистерија криптозоологије. Многи научници и стручњаци сматрају доказе за Несино постојање или варком или кривом идентификацијом, али многи људи који живе тамо верују да Неси постоји, зато што се у том региону догађају мистериозне ствари од којих се плаше.

Чудовиште је први пут виђено 565, а прва фотографија на којој је снимљено потиче из 1933. године.

 

Фотографија из 1934. године

Извор: ИНДЕПЕНДЕНТ/ WИКИПЕДИА

Коментари / 0

Оставите коментар