Терза је против плеј-офа, али зато жели више странаца!

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић упутиће захтев Суперлиги да се промени систем такмичења и укине плеј-оф уочи којег се "полове" бодови.

Фудбал 21.05.2016 | 19:20
Терза је против плеј-офа, али зато жели више странаца!

Звезда је уочи плеј-офа имала 28 бодова више од првог пратиоца Партизана, да би након три меча спала на само шест.

"Такмичење је накарадно. На један начин је девалвирана енергија и време које се утроши после 30 утакмица. Цела идеја је неспортска и учинићемо све да се то правило укине. Само две земље од 54 у Европи играју тако", рекао је Терзић.

Терзић је, такође, изразио жељу да се повећа број странаца у Суперлиги, након што то право у протоколу за меч имају четворица фудбалера из иностранства и двојица из бивше Југославије.

"Ако идемо ка Европској унији, онда би требало и тих правила да се придржавамо. Покренућемо иницијативу", навео је Терзић.

Он је најавио на лето долазак три квалитетна странца, чак боља и скупља у односу на претходне доласке.

"На путу смо да до 13. јуна завршимо највећи део зацртаног у прелазном року", рекао је он и додао да ниједан стандардни првотимац неће напустити Звезду пре краја европских квалификација.

"Сигурно је да нико од најбољих играча неће отићи, осим у случају фантастичне понуде и ситуације коју тренер Божовић процени. Бићемо играчки квалитетнији него у овој сезони", поручио је Терзић и као главни циљ означио пласман у Лигу шампиона у наредне три године.

Приликом гостовања Олимпијакоса, Терзић је разговарао са председником Ангелосом Маринакисом и открио да је Грк заинтересован за улагање у српски фудбал.

"Да ли се то односи на Звезду? Није то питање за мене", закључио је Терзић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар