Terza je protiv plej-ofa, ali zato želi više stranaca!

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić uputiće zahtev Superligi da se promeni sistem takmičenja i ukine plej-of uoči kojeg se "polove" bodovi.

Fudbal 21.05.2016 | 19:20
Terza je protiv plej-ofa, ali zato želi više stranaca!

Zvezda je uoči plej-ofa imala 28 bodova više od prvog pratioca Partizana, da bi nakon tri meča spala na samo šest.

"Takmičenje je nakaradno. Na jedan način je devalvirana energija i vreme koje se utroši posle 30 utakmica. Cela ideja je nesportska i učinićemo sve da se to pravilo ukine. Samo dve zemlje od 54 u Evropi igraju tako", rekao je Terzić.

Terzić je, takođe, izrazio želju da se poveća broj stranaca u Superligi, nakon što to pravo u protokolu za meč imaju četvorica fudbalera iz inostranstva i dvojica iz bivše Jugoslavije.

"Ako idemo ka Evropskoj uniji, onda bi trebalo i tih pravila da se pridržavamo. Pokrenućemo inicijativu", naveo je Terzić.

On je najavio na leto dolazak tri kvalitetna stranca, čak bolja i skuplja u odnosu na prethodne dolaske.

"Na putu smo da do 13. juna završimo najveći deo zacrtanog u prelaznom roku", rekao je on i dodao da nijedan standardni prvotimac neće napustiti Zvezdu pre kraja evropskih kvalifikacija.

"Sigurno je da niko od najboljih igrača neće otići, osim u slučaju fantastične ponude i situacije koju trener Božović proceni. Bićemo igrački kvalitetniji nego u ovoj sezoni", poručio je Terzić i kao glavni cilj označio plasman u Ligu šampiona u naredne tri godine.

Prilikom gostovanja Olimpijakosa, Terzić je razgovarao sa predsednikom Angelosom Marinakisom i otkrio da je Grk zainteresovan za ulaganje u srpski fudbal.

"Da li se to odnosi na Zvezdu? Nije to pitanje za mene", zaključio je Terzić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar