Розберг: У игри је још 425 бодова, све је могуће!

Возач Мерцедеса Нико Розберг жели да остане чврсто на земљи, упркос савршеном почетку сезоне у Формули 1 и четири победе из четири трке.

Остали спортови 12.05.2016 | 20:20
Розберг: У игри је још 425 бодова, све је могуће!

Розберг ће овог викенда у Шпанији покушати да оствари и пету узастопну победу, односно осму ако се рачуна и завршетак прошле сезоне.

Он је већ после четири трке стекао велику бодовну предност у односу на тимског друга Луиса Хамилтона.

"Спорт се састоји од успона и падова, и треба бити ментално спреман да се вратиш у игру када падови дођу. Када је сезона овако дуга, морате да јој приступате трку по трку. У игри је још 425 бодова и све је могуће", рекао је Розберг у Мадриду.

Розберг је у врхунској форми још од краја прошле сезоне, када је победио у три узастопне трке и изборио друго место на крају, иза Хамилтона.

Доминацију је наставио и у 2016. и сада има 43 бода више од свог тимског друга. Он је искористио серију незгода које је троструки првак света доживео на почетку сезоне.

"Ствари као што су победе у прве четири трке сезоне нису неке које се могу очекивати. Почетак је био сјајан, али ја само уживам у тренутку и у тренутној форми, дајем све од себе да наставим у истом стилу. Надам се да ћу моћи да задржим форму до краја сезоне. Стварно се добро повезујем са аутом, што је супер јер вам даје феноменално самопоуздање да испитујете границе", рекао је Розберг.

Хамилтон је рекао да покушава да остане позитиван упркос слабом старту сезоне.

"Ауто је у добром стању и добро је подешен, само што ја нисам био у могућности да то потпуно искористим. Тако да је чаша пуна до пола што се мене тиче. Биће ово велики изазов, али има још много да се вози, још 17 трка до краја. Ако је судити по прве четири, чека нас још много тога", рекао је Хамилтон.

Трка за Велику награду Шпаније вози се у недељу у Барселони.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар