Влада није платила рачуне школи и полицији

Радници Комуналног предузећа "Услуга" из Рудог у уторак су искључили воду, а са мреже скинули и водомере Основној школи "Рудо" и Полицијској станици, као и неким угоститељским објектима.

Република Српска 11.05.2016 | 15:28
Влада није платила рачуне школи и полицији

"Потражујемо од грађана и установа око 100.000 марака, а толико и "Услуга" дугују Пореској управи Републике Српске с којом смо већ правили два репрограма. Неуредност у плаћању комуналија у тежак положај доводи 18 запослених радника "Услуге", а у нашој надлежности је око 1.000 водомера. ОШ "Рудо" са 199 ученика дугује око 3.500 марака за воду и смеће, а ОШ "Бошко Буха" за смеће дугује 2.500 марака, јер је воду решила преко сеоског водовода. Скоро толико дугује и Полиција, а Суду за прекршаје смо тужили 30 корисника, чији дугови су од 200 до 500 марака. Све претходне молбе, опомене, нису уродиле плодом, а ако бисмо се држали Закона о комуналијама, на Суд би ишли са свим оним који касне са исплатом бар два месечна рачуна, а таквих је већина у Рудом. Да канцеларију не би преселили у ходник Суда, трпимо и молимо до границе издржљивости", каже за "Новости" Бобан Миковић, директор КП "Услуга".

У основним школама, али и Полицијској станици, одговор је исти.

"Ови трошкови се плаћају преко Трезора Владе Републике Српске. О свему уредно обавештавамо надлежно министарство, саосећамо са проблемима КП "Услуга", саосећали су и они с нама, али су сада скинули водомер и оставили школу без воде. Поднели су и тужбу. Ситуација је крајње непријатна и алармантна", каже Наташа Тодоровић Барбарез, в. д. директора у ОШ "Рудо", која се некад звала "Прва пролетерска".

ДОМ ЗДРАВЉА

На списку за искључење воде је и овдашњи дом здравља у којем се тренутно спроводи позамашна реконструкција у висиони од 500.000 марака добијених од Министарства здравља. Због тих грађевинских радова, за које је неопходна и вода, засад је "поштеђен" Дом здравља, рекли су нам у КП "Услуга".

Извор: Вечерње новости

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Таксират

11.05.2016 13:36

Нема друге, него пут под ноге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

11.05.2016 13:44

Просветни ,здравствени и полицијски радници имају обавезу да раде и годинама без накнада.Криза је завладала свим насим порама. Нек тросе мало устедјевину ил нек продају комбајн,трактор..

Name

КПЈ

11.05.2016 14:15

И треба искљуцити воду. Требају и превозници стати и наставници у страјк. Ниста не плацају,али ми смо мутав народ,науцен да трпи и сути. Револуција народе! Засто су промијенули назив сколе? И треба вратити назив ПРВА ПРОЛЕТЕРСКА. Је ли то наса историја,нас понос?

ОДГОВОРИТЕ
Name

XИВ.В.ММXВИ

11.05.2016 15:38

Али је платила Драгану сендвич и сокић, да не кличе предсједнику празног стомака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па???

11.05.2016 16:09

Па платиш ономе ко је уз тебе.