Vlada nije platila račune školi i policiji

Radnici Komunalnog preduzeća "Usluga" iz Rudog u utorak su isključili vodu, a sa mreže skinuli i vodomere Osnovnoj školi "Rudo" i Policijskoj stanici, kao i nekim ugostiteljskim objektima.

Republika Srpska 11.05.2016 | 15:28
Vlada nije platila račune školi i policiji

"Potražujemo od građana i ustanova oko 100.000 maraka, a toliko i "Usluga" duguju Poreskoj upravi Republike Srpske s kojom smo već pravili dva reprograma. Neurednost u plaćanju komunalija u težak položaj dovodi 18 zaposlenih radnika "Usluge", a u našoj nadležnosti je oko 1.000 vodomera. OŠ "Rudo" sa 199 učenika duguje oko 3.500 maraka za vodu i smeće, a OŠ "Boško Buha" za smeće duguje 2.500 maraka, jer je vodu rešila preko seoskog vodovoda. Skoro toliko duguje i Policija, a Sudu za prekršaje smo tužili 30 korisnika, čiji dugovi su od 200 do 500 maraka. Sve prethodne molbe, opomene, nisu urodile plodom, a ako bismo se držali Zakona o komunalijama, na Sud bi išli sa svim onim koji kasne sa isplatom bar dva mesečna računa, a takvih je većina u Rudom. Da kancelariju ne bi preselili u hodnik Suda, trpimo i molimo do granice izdržljivosti", kaže za "Novosti" Boban Miković, direktor KP "Usluga".

U osnovnim školama, ali i Policijskoj stanici, odgovor je isti.

"Ovi troškovi se plaćaju preko Trezora Vlade Republike Srpske. O svemu uredno obaveštavamo nadležno ministarstvo, saosećamo sa problemima KP "Usluga", saosećali su i oni s nama, ali su sada skinuli vodomer i ostavili školu bez vode. Podneli su i tužbu. Situacija je krajnje neprijatna i alarmantna", kaže Nataša Todorović Barbarez, v. d. direktora u OŠ "Rudo", koja se nekad zvala "Prva proleterska".

DOM ZDRAVLjA

Na spisku za isključenje vode je i ovdašnji dom zdravlja u kojem se trenutno sprovodi pozamašna rekonstrukcija u visioni od 500.000 maraka dobijenih od Ministarstva zdravlja. Zbog tih građevinskih radova, za koje je neophodna i voda, zasad je "pošteđen" Dom zdravlja, rekli su nam u KP "Usluga".

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Taksirat

11.05.2016 13:36

Nema druge, nego put pod noge.

ODGOVORITE
Name

Kiki

11.05.2016 13:44

Prosvetni ,zdravstveni i policijski radnici imaju obavezu da rade i godinama bez naknada.Kriza je zavladala svim nasim porama. Nek trose malo ustedjevinu il nek prodaju kombajn,traktor..

Name

KPJ

11.05.2016 14:15

I treba iskljuciti vodu. Trebaju i prevoznici stati i nastavnici u strajk. Nista ne placaju,ali mi smo mutav narod,naucen da trpi i suti. Revolucija narode! Zasto su promijenuli naziv skole? I treba vratiti naziv PRVA PROLETERSKA. Je li to nasa istorija,nas ponos?

ODGOVORITE
Name

XIV.V.MMXVI

11.05.2016 15:38

Ali je platila Draganu sendvič i sokić, da ne kliče predsjedniku praznog stomaka

ODGOVORITE
Name

Pa???

11.05.2016 16:09

Pa platiš onome ko je uz tebe.