Неда се осјећа добро, али је веома утучена

Глумица Неда Арнерић, било да је случајно пала са терасе породичног стана на трећем спрату, или да је намерно скочила, имала је, у несрећи, и много среће: није повредила кичмену мождину, нема унутрашња крварења, може да помера руке и ноге, а лекари кажу да су велики изгледи да неће морати на операцију.

Србија 11.05.2016 | 07:05
Неда се осјећа добро, али је веома утучена

Детаљним прегледима у Ургентном центру, где је са повредама кичме примљена у недељу око 22.30, установљено је да преломом петог вратног пршљена, што је потенцијално квалификовано као најтежа повреда код ње, није оштећена кичмена мождина, а нема ни унутрашњих повреда органа, потврђено је у овој здравственој установи.

Лекари у Ургентном центру још помно прате здравствено стање наше филмске диве, али сад већ са великом сигурношћу искључују могућност одложених компликација због пада с трећег спрата, од којих је највећа претња постојала у првих 24 сата од повреда.

"Урађена је сва потребна дијагностика и установљено да глумица није повредила кичмену мождину, што је срећна околност", наводи извор "Новости" из Ургентног центра.

"Она је због повреде три пршљена: петог вратног, првог лумбалног и 12. грудног, да тако кажемо, у фиксираном положају, али осећа руке и ноге и може да их помера. Такође, нема ни повреда унутрашњих органа."

Са одељења интензивне неге, глумица упамћена као Вишња са Ташмајдана у уторак је, према незваничним сазнањима, премештена у други део Ургентног центра, где су бољи услови за пацијенте.

"Њен опоравак засад протиче без компликација", наводи извор из Ургентног центра.

"Још немамо коначну прогнозу, али велики су изгледи да неће бити потребе за операцијом и да ћемо повреде успети да санирамо конвенционалним методама лечења."

Глумица се, према информацијама "Новости", с обзиром на повреде кичме осећа добро, не жали се, и кад то није неопходно не комуницира превише са лекарима и медицинским сестрама, па су они углавном, под утиском да је Неда прилично потиштена.

Извор: Вечерње новости  Фото: Принтсцреен/Yоутубе/РТС

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ВЕТЕРАН

11.05.2016 06:16

Сретан опоравак КРАЉИЦЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суад

11.05.2016 07:47

Молим ЗА оздрављење. Ал ме несто муци. Она да СЕ баци са треци спрат. ЈЕЛ ИМА НЕСТО ЗА ЈАВНОСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

11.05.2016 08:32

Чувај се Недо други пут кад излазиш на балкон. Брз опоравак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеко

11.05.2016 15:16

Боже, сачувај је.

ОДГОВОРИТЕ