Neda se osjeća dobro, ali je veoma utučena

Glumica Neda Arnerić, bilo da je slučajno pala sa terase porodičnog stana na trećem spratu, ili da je namerno skočila, imala je, u nesreći, i mnogo sreće: nije povredila kičmenu moždinu, nema unutrašnja krvarenja, može da pomera ruke i noge, a lekari kažu da su veliki izgledi da neće morati na operaciju.

Srbija 11.05.2016 | 07:05
Neda se osjeća dobro, ali je veoma utučena

Detaljnim pregledima u Urgentnom centru, gde je sa povredama kičme primljena u nedelju oko 22.30, ustanovljeno je da prelomom petog vratnog pršljena, što je potencijalno kvalifikovano kao najteža povreda kod nje, nije oštećena kičmena moždina, a nema ni unutrašnjih povreda organa, potvrđeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Lekari u Urgentnom centru još pomno prate zdravstveno stanje naše filmske dive, ali sad već sa velikom sigurnošću isključuju mogućnost odloženih komplikacija zbog pada s trećeg sprata, od kojih je najveća pretnja postojala u prvih 24 sata od povreda.

"Urađena je sva potrebna dijagnostika i ustanovljeno da glumica nije povredila kičmenu moždinu, što je srećna okolnost", navodi izvor "Novosti" iz Urgentnog centra.

"Ona je zbog povrede tri pršljena: petog vratnog, prvog lumbalnog i 12. grudnog, da tako kažemo, u fiksiranom položaju, ali oseća ruke i noge i može da ih pomera. Takođe, nema ni povreda unutrašnjih organa."

Sa odeljenja intenzivne nege, glumica upamćena kao Višnja sa Tašmajdana u utorak je, prema nezvaničnim saznanjima, premeštena u drugi deo Urgentnog centra, gde su bolji uslovi za pacijente.

"Njen oporavak zasad protiče bez komplikacija", navodi izvor iz Urgentnog centra.

"Još nemamo konačnu prognozu, ali veliki su izgledi da neće biti potrebe za operacijom i da ćemo povrede uspeti da saniramo konvencionalnim metodama lečenja."

Glumica se, prema informacijama "Novosti", s obzirom na povrede kičme oseća dobro, ne žali se, i kad to nije neophodno ne komunicira previše sa lekarima i medicinskim sestrama, pa su oni uglavnom, pod utiskom da je Neda prilično potištena.

Izvor: Večernje novosti  Foto: Printscreen/Youtube/RTS

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

VETERAN

11.05.2016 06:16

Sretan oporavak KRALJICE..

ODGOVORITE
Name

Suad

11.05.2016 07:47

Molim ZA ozdravljenje. Al me nesto muci. Ona da SE baci sa treci sprat. JEL IMA NESTO ZA JAVNOST.

ODGOVORITE
Name

rs

11.05.2016 08:32

Čuvaj se Nedo drugi put kad izlaziš na balkon. Brz oporavak.

ODGOVORITE
Name

Zeko

11.05.2016 15:16

Bože, sačuvaj je.

ODGOVORITE