Због грешке возача испао из аутобуса и сад му се боре за живот!

Лекари Клинике за неурохирургију боре се за живот Драгољуба Манчића (87), који је тешко повређен после пада кроз отворена врата аутобуса градског превозника "Ћурдић" у Нишу. Он је повређен у петак око 16.45, само што је возило кренуло са стајалишта у Ђердапској улици. Испао је кроз врата и главом ударио о бетон, а аутобус којим је управљао Д. И. је потом наставио вожњу!

Србија 10.05.2016 | 22:05
Због грешке возача испао из аутобуса и сад му се боре за живот!

- Био је код мене на ручку, а онда сам га испратио до стајалишта да сачека аутобус, на релацији Скопска - Дуваниште - Железничка станица - прича Драгољубов син Зоран. - Потом сам се упутио ка Сокобањи, када су ме на пола пута телефоном обавестили да је мој отац тешко повређен.

Како из саобраћајне полиције није могао одмах да добије записник о незгоди, а сведока није било, Зоран је у насељу окачио поруке у којима је замолио грађане који су видели овај догађај да му се јаве. А онда је уследило велико изненађење - позвао га је кондуктер аутобуса, који му је испричао све детаље као га "не би гризла савест".

Предочио је да је старац на стајалишту ушао на предња врата и стао код возача, који је тада нагло покренуо аутобус. Врата није затворио, старац је изгубио равнотежу и наглавачке излетео из возила.

"Како сам сазнао, после доласка на Железничку станицу, тај возач је затражио да га замени колега и отишао кући" вели Зоран. "А после пада на бетон, када је пристигла екипа Хитне помоћи, мог оца су затекли са тешком повредом главе и помодрелим очима."

СУСПЕНДОВАН

Полицијаска управа у Нишу је, како сазнајемо против Д. И., возача превозника "Ћурдић", поднела кривичну пријаву због тешког дела против безбедности јавног саобраћаја. А власник аутопревозника "Ћурдић" је овог шофера суспендовао и покренуо дисциплински поступак, док се не заврши полицијска истрага.

Револтирани Зоран тврди да су његовог оца убили и да сумња да су многи хтели да заташкају ову незгоду. Каже да јавност мора да зна какви бахати возачи управљају аутобусима у Нишу.

"Свестан сам да мој отац неће преживети" каже Зоран. "Али морамо да се запитамо шта би било да је у аутобусу са таквим возачем била неке трудница или дете?"

Извор: Вечерње новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

грађанин

10.05.2016 20:10

Свак вози. Јадан човјек што настрада.

ОДГОВОРИТЕ