Zbog greške vozača ispao iz autobusa i sad mu se bore za život!

Lekari Klinike za neurohirurgiju bore se za život Dragoljuba Mančića (87), koji je teško povređen posle pada kroz otvorena vrata autobusa gradskog prevoznika "Ćurdić" u Nišu. On je povređen u petak oko 16.45, samo što je vozilo krenulo sa stajališta u Đerdapskoj ulici. Ispao je kroz vrata i glavom udario o beton, a autobus kojim je upravljao D. I. je potom nastavio vožnju!

Srbija 10.05.2016 | 22:05
Zbog greške vozača ispao iz autobusa i sad mu se bore za život!

- Bio je kod mene na ručku, a onda sam ga ispratio do stajališta da sačeka autobus, na relaciji Skopska - Duvanište - Železnička stanica - priča Dragoljubov sin Zoran. - Potom sam se uputio ka Sokobanji, kada su me na pola puta telefonom obavestili da je moj otac teško povređen.

Kako iz saobraćajne policije nije mogao odmah da dobije zapisnik o nezgodi, a svedoka nije bilo, Zoran je u naselju okačio poruke u kojima je zamolio građane koji su videli ovaj događaj da mu se jave. A onda je usledilo veliko iznenađenje - pozvao ga je kondukter autobusa, koji mu je ispričao sve detalje kao ga "ne bi grizla savest".

Predočio je da je starac na stajalištu ušao na prednja vrata i stao kod vozača, koji je tada naglo pokrenuo autobus. Vrata nije zatvorio, starac je izgubio ravnotežu i naglavačke izleteo iz vozila.

"Kako sam saznao, posle dolaska na Železničku stanicu, taj vozač je zatražio da ga zameni kolega i otišao kući" veli Zoran. "A posle pada na beton, kada je pristigla ekipa Hitne pomoći, mog oca su zatekli sa teškom povredom glave i pomodrelim očima."

SUSPENDOVAN

Policijaska uprava u Nišu je, kako saznajemo protiv D. I., vozača prevoznika "Ćurdić", podnela krivičnu prijavu zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. A vlasnik autoprevoznika "Ćurdić" je ovog šofera suspendovao i pokrenuo disciplinski postupak, dok se ne završi policijska istraga.

Revoltirani Zoran tvrdi da su njegovog oca ubili i da sumnja da su mnogi hteli da zataškaju ovu nezgodu. Kaže da javnost mora da zna kakvi bahati vozači upravljaju autobusima u Nišu.

"Svestan sam da moj otac neće preživeti" kaže Zoran. "Ali moramo da se zapitamo šta bi bilo da je u autobusu sa takvim vozačem bila neke trudnica ili dete?"

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

građanin

10.05.2016 20:10

Svak vozi. Jadan čovjek što nastrada.

ODGOVORITE