Љубљана има азил за одбачене биљке?!

Двије словеначке умјетнице основале су непрофитну организацију за бригу о напуштеним биљкама, те азил у којему заинтересовани могу "усвојити" украсне биљке и цвијеће које су на улицу избациле цвјећаре, трговачки ланци или пријашњи несавјесни власници, а које су се опоравиле у њихову уточишту у средишту Љубљане, пише словенски Дневник.

Свијет 10.05.2016 | 20:55
Љубљана има азил за одбачене биљке?!

Многи у биљкама на жалост виде само украсни предмет, па их одбаце чим више нису тако бујне и лијепе. Својом акцијом желимо људе подсјетити да су биљке жива бића која требају његу и љубав, кажу младе академске сликарке Анамари Хруп и Ева Јера Ханжек.

Најприје су кренуле с фацебоок страницом подизања свијести против масовне потрошње биљака, затим основале непрофитну организацију, а сада у центру Љубљане имају и центар за опоравак и усвајање опорављених биљака који су саме назвале Локал с плућима.

Гости њихова уточишта биљке могу разгледати, а оне за које су заинтересовни и усвојити, при чему потписују уговор да ће за њих бринути и редовно их залијевати, преноси Хина.

О свом локалу размишљају као о првој подружници будуће мреже центара за напуштене и одбачене биљке. Разрађују и идеју о сервису који би нудио услугу бриге о биљкама у становима чији се власници упуте на дужи одмор, а немају повјерења у родбину или комшије.

Коментари / 0

Оставите коментар