11 утакмица без примљеног гола!

Од 16. кола првенства Друге фудбалске лиге, група Запад, када су у Козарској Дубици играли неријешено – 0:0 са домаћим Борцем, па до 26. кола одиграног прошлог викенда, фудбалери србачке Слоге нису примили гол.

Република Српска 10.05.2016 | 22:40
11 утакмица без примљеног гола!

Тако је мрежа голмана Српчана Николе Ђурића остала нетакнута последњих 990 минута, што није забиљежено у историји клуба из Српца који ове године обиљежава јубилеј - 70. годишњицу од оснивања.

Слога се четири кола прије краја првенства друголигашког „запада“ налази на 3. мјесту са 45 бодова, пет мање од водеће Слоге из Добоја. Изгубили су само три утакмице, постигли 58 и примили 21 гол уз 7 неријешених сусрета. Након споразумног одласка досадашњег тренера Вулета Тривуновића, тренерску палицу од сусрета са Лијешћем (3:0) кормило Слоге преузео је бивши тренер Зоран Кресојевић, који је претходно водио екипу Дубрава у Регионалној лиги.

Секретар Српчана Жељко Бабић, који за годишњицу припрема монографију Клуба, каже да у претходних седам деценија није забиљежено да је остварен ни приближан низ утакмица без примљеног гола као што је у овој такмичарској сезони.

„Морам признати да ми ласка овај рекорд са којим се не могу похвалити многи голмани. Ипак, да на једанаест утакмица не вадим лопту из мреже у многоме су заслужни и моји саиграчи, јер Слога има, сигуран сам, најбољу одбранбену линију у лиги предвођењу Немањом Кутићем и Милошем Ђурђићем“, каже голман Ђурић.

Ђурић се може похвалити да је надмашио и Берда Леноа, голмана Бајер Леверкузена, који у последњих 6. кола Бундес лиге није примио гол, обарајући тиме „рекорд“ Рудигера Волборна из сезоне 86/87. година који није примио гол 485 минута.

Лено је најзаслужнији што је Бајер Леверкусен још  у трци за директан пласман у Лигу првака.

Голман србачке Слоге Никола Ђурић има шансу да повећа већ сада респектабилан рекорд од 990 минута, јер су до краја првенства остала још четири кола.

БН ТВ (С. К.)

Коментари / 0

Оставите коментар