11 utakmica bez primljenog gola!

Od 16. kola prvenstva Druge fudbalske lige, grupa Zapad, kada su u Kozarskoj Dubici igrali neriješeno – 0:0 sa domaćim Borcem, pa do 26. kola odigranog prošlog vikenda, fudbaleri srbačke Sloge nisu primili gol.

Republika Srpska 10.05.2016 | 22:40
11 utakmica bez primljenog gola!

Tako je mreža golmana Srpčana Nikole Đurića ostala netaknuta poslednjih 990 minuta, što nije zabilježeno u istoriji kluba iz Srpca koji ove godine obilježava jubilej - 70. godišnjicu od osnivanja.

Sloga se četiri kola prije kraja prvenstva drugoligaškog „zapada“ nalazi na 3. mjestu sa 45 bodova, pet manje od vodeće Sloge iz Doboja. Izgubili su samo tri utakmice, postigli 58 i primili 21 gol uz 7 neriješenih susreta. Nakon sporazumnog odlaska dosadašnjeg trenera Vuleta Trivunovića, trenersku palicu od susreta sa Liješćem (3:0) kormilo Sloge preuzeo je bivši trener Zoran Kresojević, koji je prethodno vodio ekipu Dubrava u Regionalnoj ligi.

Sekretar Srpčana Željko Babić, koji za godišnjicu priprema monografiju Kluba, kaže da u prethodnih sedam decenija nije zabilježeno da je ostvaren ni približan niz utakmica bez primljenog gola kao što je u ovoj takmičarskoj sezoni.

„Moram priznati da mi laska ovaj rekord sa kojim se ne mogu pohvaliti mnogi golmani. Ipak, da na jedanaest utakmica ne vadim loptu iz mreže u mnogome su zaslužni i moji saigrači, jer Sloga ima, siguran sam, najbolju odbranbenu liniju u ligi predvođenju Nemanjom Kutićem i Milošem Đurđićem“, kaže golman Đurić.

Đurić se može pohvaliti da je nadmašio i Berda Lenoa, golmana Bajer Leverkuzena, koji u poslednjih 6. kola Bundes lige nije primio gol, obarajući time „rekord“ Rudigera Volborna iz sezone 86/87. godina koji nije primio gol 485 minuta.

Leno je najzaslužniji što je Bajer Leverkusen još  u trci za direktan plasman u Ligu prvaka.

Golman srbačke Sloge Nikola Đurić ima šansu da poveća već sada respektabilan rekord od 990 minuta, jer su do kraja prvenstva ostala još četiri kola.

BN TV (S. K.)

Komentari / 0

Ostavite komentar