Вучић: Не знам што су Савамалу рушили ноћу

Премијер Александар Вучић рекао је да му "није јасна суштина случаја Савамала" и да је тамо требало да се руши по дану, јер су рушени објекти без дозволе.

Србија 10.05.2016 | 14:20
Вучић: Не знам што су Савамалу рушили ноћу

Како је рекао, том случају се претерано даје на значају и то зато што неки мисле да "ту имају политичког меса да искористе за своју промоцију".

Вучић, који није именовао ко то жели промоцију, рекао је да само треба пустити надлежне органе, полицију и тужилаштво, да у складу са законом раде на том случају.

Премијер је такође рекао да је обавештен "да нико није забранио полицији да реагује" и да се она позвала комуналну полицију због надлежности тих органа.

"Сасвим сам сигуран да није нико забранио никоме из полиције да реагује. Стварно не разумем који је смисао свега", рекао је Вучић.

Вучић је рекао и да није читао извештај заштитника грађана о овом случају, у коме се између осталог наводе транскрипти разговора у којима полицијска службеница каже да је наређење да се обрате комуналној полицији стигло "из врха полиције".

"Замислите да све читам. Читао сам све везано за случај убиства Јелене Марјановић, што је 500 пута важнији случај од овога. Овде нико није повређен", рекао је Вучић.

Премијер Србије је рекао и да "неко стално прави политичке случајеве од нечега где их нема".

"Одмах да кажем, да је неко из власти то хтео да уради тако, тај је комплетан идиот. То је требало да се руши усред бела дана. Оно тамо је било одвратно, противправно грађено и није било законског основа да стоји тамо. Требало је да се дође са градским грађевинским машинама, а могли су и мене да зову", рекао је Вучић.

Како је навео, он би рекао да тамо власт жели да направи "најлепши део Београда, а не прлајве уџерице".

"Не разумем коме је пало напамет да то тако руши. Не разумем ни суштину овог случаја, можда неко то што је противправно било тамо да врати", рекао је Вучић.

Подсетимо, у извештају омбудсмана Саше Јанковића наводи се да су грађани говорили истину о рушењу, као и да је било пропуста у раду полиције.

"Наведени пропусти нису резултат пропуста појединца, већ су очигледно организовани и спроведени у оквиру раније припремљеног плана и издатих налога", наводи се у извештају који можете прочитати на овом линку.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ВУЧИЋУ

10.05.2016 15:47

И ти га ке.аш Вучићу са том својом иронијо,казниће те матод, прије или касније...Ниси ти баш таква поштењачина какав се вјешто птетвараш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

11.05.2016 08:11

Ма Вуцко је превара, и то теза! Знаци пратим га по нету и његове изјаве. Он је мени као да је хипнотисан, програмиран!? Нигдје везе...

Name

Ало супљак

10.05.2016 20:14

Јел те Додик позвао на контрамитинг који неце одрзати?

ОДГОВОРИТЕ