Vučić: Ne znam što su Savamalu rušili noću

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da mu "nije jasna suština slučaja Savamala" i da je tamo trebalo da se ruši po danu, jer su rušeni objekti bez dozvole.

Srbija 10.05.2016 | 14:20
Vučić: Ne znam što su Savamalu rušili noću

Kako je rekao, tom slučaju se preterano daje na značaju i to zato što neki misle da "tu imaju političkog mesa da iskoriste za svoju promociju".

Vučić, koji nije imenovao ko to želi promociju, rekao je da samo treba pustiti nadležne organe, policiju i tužilaštvo, da u skladu sa zakonom rade na tom slučaju.

Premijer je takođe rekao da je obavešten "da niko nije zabranio policiji da reaguje" i da se ona pozvala komunalnu policiju zbog nadležnosti tih organa.

"Sasvim sam siguran da nije niko zabranio nikome iz policije da reaguje. Stvarno ne razumem koji je smisao svega", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da nije čitao izveštaj zaštitnika građana o ovom slučaju, u kome se između ostalog navode transkripti razgovora u kojima policijska službenica kaže da je naređenje da se obrate komunalnoj policiji stiglo "iz vrha policije".

"Zamislite da sve čitam. Čitao sam sve vezano za slučaj ubistva Jelene Marjanović, što je 500 puta važniji slučaj od ovoga. Ovde niko nije povređen", rekao je Vučić.

Premijer Srbije je rekao i da "neko stalno pravi političke slučajeve od nečega gde ih nema".

"Odmah da kažem, da je neko iz vlasti to hteo da uradi tako, taj je kompletan idiot. To je trebalo da se ruši usred bela dana. Ono tamo je bilo odvratno, protivpravno građeno i nije bilo zakonskog osnova da stoji tamo. Trebalo je da se dođe sa gradskim građevinskim mašinama, a mogli su i mene da zovu", rekao je Vučić.

Kako je naveo, on bi rekao da tamo vlast želi da napravi "najlepši deo Beograda, a ne prlajve udžerice".

"Ne razumem kome je palo napamet da to tako ruši. Ne razumem ni suštinu ovog slučaja, možda neko to što je protivpravno bilo tamo da vrati", rekao je Vučić.

Podsetimo, u izveštaju ombudsmana Saše Jankovića navodi se da su građani govorili istinu o rušenju, kao i da je bilo propusta u radu policije.

"Navedeni propusti nisu rezultat propusta pojedinca, već su očigledno organizovani i sprovedeni u okviru ranije pripremljenog plana i izdatih naloga", navodi se u izveštaju koji možete pročitati na ovom linku.

Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

VUČIĆU

10.05.2016 15:47

I ti ga ke.aš Vučiću sa tom svojom ironijo,kazniće te matod, prije ili kasnije...Nisi ti baš takva poštenjačina kakav se vješto ptetvaraš.

ODGOVORITE
Name

Ja

11.05.2016 08:11

Ma Vucko je prevara, i to teza! Znaci pratim ga po netu i njegove izjave. On je meni kao da je hipnotisan, programiran!? Nigdje veze...

Name

Alo supljak

10.05.2016 20:14

Jel te Dodik pozvao na kontramiting koji nece odrzati?

ODGOVORITE