Чешка: "Данас ће експлодирати 10 бомби"

Чешка полиција почела је да трага за бомбама које би према анонимној дојави требало да експлодирају у подне или поподне на најмање 10 места широм Чешке.

Свијет 10.05.2016 | 22:40
Чешка: "Данас ће експлодирати 10 бомби"

Према анонимној дојави бомбе су између осталог постављене на железничким станицама у Прагу и Плзену или у седишту градских власти у Пардубицама на истоку Чешке.

"Анонимна особа нас је телефоном обавестила да је подметнута бомба у Прагу на Главној железничкој станици и другим местима у Чешкој. Није обавестила само полицију", саопштила је портпарол чешке полиције Маркета Јановска.

Полиција није обелоданила о којим све железничким станицама и институцијама се ради, али чешки радио јавио је да полиција евакуише зграду градских власти у Пардубицама, а Чешке железнице обавестиле су путнике да ће затворити на пола сата од поднева главне железничке станице у Прагу, Плзену на западу земље и у Пардубицама.

Јановска је одбила да саопшти за медије какве све мере осим пиротехничких провера предузима полиција.

Чешке пореске обвезнике свака лажна дојава да је подметнута бомба кошта неколико хиљада евра пошто на терен излазе полиција са специјално обученим псима и ватрогасци.

Према чешким законима за неслане шале анонимних дојава да је негде подметнута бомба прети до осам година затвора.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ВЕТЕРАН

10.05.2016 13:41

ПРПА...ТАКО ЈЕ КАД ВАМ ПОКУЦА НА ВРАТА...а овако сте сила јадови цески...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

10.05.2016 21:26

Кад оно ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

то се вика

10.05.2016 22:06

Нециста не крв него савјест. Изруцивати људе у транзиту за Америку и да цовјек сједи тамо до смрти за малтене трацеве и 'онај рекао оно, овај рекао ово'. Од свега тога, ове ујудурме, једино курве имају стету. Морасе узети неплацен дан, а љето је ту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

12. децембар 2005

11.05.2016 17:40

Поцео је лов на мене на магистрарским студијима у Великој Британији. Ниста им нисам урадила. Ловили су све оне за које су мислили да имају везу с Оуссама Кассир. Посто је овдје пуно Арапа мозда сам му кад рекла добар дан. Везу никакву с никим немам јер отац Србин знаци самоца гдјегод да кренем. Цеси су га изруцили и он сад сједи дозивотно практицно ни засто. Ја без магистратуре и као звијер јер док доказас да ниси *ебо си мацку матер.

ОДГОВОРИТЕ