НБА плеј-оф: Сјајни Вејд за 2:2, невјероватни Кари за брејк!

Мајами је изједначио у полуфиналу Истока против Торонта 2-2, док је Голден Стејт направио брејк против Портланд Трејлблејзерса за 3:1 у полуфиналу Запада.

Кошарка 10.05.2016 | 11:40
НБА плеј-оф: Сјајни Вејд за 2:2, невјероватни Кари за брејк!

Поново је било веома узбудљиво на оба сусрета, пошто смо и у Портланду и у Мајамију гледали продужетке – тријумф Хиту донео је невероватни Двејн Вејд убацивши 30 поена – 94:87 , док је Вориорсе предводио невероватни Стефен Кари – који се на терен после повреде вратио са 40 поена, девет скокова и осам асистенција – 132:125.

Хит ће у наредном дуелу гостовати Репторсима, док ће Трејлблејзерси на пут у Оукленд.

Изгледа да је овогодишње доигравање предодређено за драму и продужетке, али то никако не смета једном од најбољих кошаркаша данашњице Стефу Карију. МВП прошлогодишњег издања најјаче лиге света вратио се на паркет после четири сусрета паузе и већ је успео да постави нови рекорд.

Стеф је дуел завршио са 40 поена (11/16 за два, 5/16 за три), девет скокова и осам асистенција, с тим да је чак 17 поена убацио у додатних пет минута – што је нови рекорд лиге.

Претходно је, пошто је његов тим у последњој деоници успео да стигне и престигне заостатак у 'Рип Ситију', промашио шут за победу у регуларном току, а успеха није имао ни Дрејмонд Грин после офанзивног скока.

Фасцинантног Карија најбоље је пратио Клеј Томпсон са 23 поена (2/8 за два, 5/10 за три), док је Дрејмонд Грин додао је два мање, уз девет ухваћених лопти, пет успешних додавања, четири украдене и невероватних седам блокада.

Истакли су се још Морис Спејтс са 11 и Харисон Барнс са десет поена.

Домаћину није помогла ни нова изузетна партија Демијана Лиларда – који је дуел завршио са 36 поена (4/12 за два, 5/18 за три), десет асистенција и шест скокова. Највећу подршку плеј Трејлбејзерса имао је у Си Џеју Мекалуму са 24 поена (5/14 за два, 4/9 за три), а Ал-Фарук Амину забележио је 18 поена и 13 ухвачених лопти.

Ни у 'АмерицанАирлинес Арени' није било ништа мање узбудљиво, пошто је Торонто после преокрета у другом полувремену био на корак до трећег тријумфа и приближавању исписивању нове историје клуба из Канаде. Међутим, онда је на сцену ступио неуништиви 'Фласх' и Хит је дошао до егала у серији.

Један од најбољих бекова у историји ове дивне игре уписао је 30 поена (13/22 за два, 0/2 за три) и четири скока. Ипак, упркос томе што су само још Џо Џонсон (5/10 за два, 0/3 за три) и Горан Драгић (5/14 за два, 1/2 за три) били двоцифрени са по 15 поена – домаћин је забележио јако важан тријумф.

С друге стране, гости нису имали нити једног појединца са 20+ поена. Најефикаснији били су Кајл Лаури (2/5 за два, 0/6 три) и Кори Џозеф (7/16 за два, 0/1 за три), са по 14 поена, с тим да је ол-стар плеј Репторса имао и седам скокова и девет асистенција, али и по четири украдене и изгубљене лопте.

Демар Керол и Бисмарк Бијомбо убацили су по 13, а Демар Дерозан свега девет поена.

Источна конференција – полуфинале:

Мајами Хит – Торонто Репторс 94:87 -- продужетак -- 2:2 у победама

Западна конференција – полуфинале:

Портланд Трејлблејзерс – Голден Стејт Вориорс 125:132 -- продужетак -- 1:3 у победама

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар