NBA plej-of: Sjajni Vejd za 2:2, nevjerovatni Kari za brejk!

Majami je izjednačio u polufinalu Istoka protiv Toronta 2-2, dok je Golden Stejt napravio brejk protiv Portland Trejlblejzersa za 3:1 u polufinalu Zapada.

Košarka 10.05.2016 | 11:40
NBA plej-of: Sjajni Vejd za 2:2, nevjerovatni Kari za brejk!

Ponovo je bilo veoma uzbudljivo na oba susreta, pošto smo i u Portlandu i u Majamiju gledali produžetke – trijumf Hitu doneo je neverovatni Dvejn Vejd ubacivši 30 poena – 94:87 , dok je Voriorse predvodio neverovatni Stefen Kari – koji se na teren posle povrede vratio sa 40 poena, devet skokova i osam asistencija – 132:125.

Hit će u narednom duelu gostovati Reptorsima, dok će Trejlblejzersi na put u Ouklend.

Izgleda da je ovogodišnje doigravanje predodređeno za dramu i produžetke, ali to nikako ne smeta jednom od najboljih košarkaša današnjice Stefu Kariju. MVP prošlogodišnjeg izdanja najjače lige sveta vratio se na parket posle četiri susreta pauze i već je uspeo da postavi novi rekord.

Stef je duel završio sa 40 poena (11/16 za dva, 5/16 za tri), devet skokova i osam asistencija, s tim da je čak 17 poena ubacio u dodatnih pet minuta – što je novi rekord lige.

Prethodno je, pošto je njegov tim u poslednjoj deonici uspeo da stigne i prestigne zaostatak u 'Rip Sitiju', promašio šut za pobedu u regularnom toku, a uspeha nije imao ni Drejmond Grin posle ofanzivnog skoka.

Fascinantnog Karija najbolje je pratio Klej Tompson sa 23 poena (2/8 za dva, 5/10 za tri), dok je Drejmond Grin dodao je dva manje, uz devet uhvaćenih lopti, pet uspešnih dodavanja, četiri ukradene i neverovatnih sedam blokada.

Istakli su se još Moris Spejts sa 11 i Harison Barns sa deset poena.

Domaćinu nije pomogla ni nova izuzetna partija Demijana Lilarda – koji je duel završio sa 36 poena (4/12 za dva, 5/18 za tri), deset asistencija i šest skokova. Najveću podršku plej Trejlbejzersa imao je u Si Džeju Mekalumu sa 24 poena (5/14 za dva, 4/9 za tri), a Al-Faruk Aminu zabeležio je 18 poena i 13 uhvačenih lopti.

Ni u 'AmericanAirlines Areni' nije bilo ništa manje uzbudljivo, pošto je Toronto posle preokreta u drugom poluvremenu bio na korak do trećeg trijumfa i približavanju ispisivanju nove istorije kluba iz Kanade. Međutim, onda je na scenu stupio neuništivi 'Flash' i Hit je došao do egala u seriji.

Jedan od najboljih bekova u istoriji ove divne igre upisao je 30 poena (13/22 za dva, 0/2 za tri) i četiri skoka. Ipak, uprkos tome što su samo još Džo Džonson (5/10 za dva, 0/3 za tri) i Goran Dragić (5/14 za dva, 1/2 za tri) bili dvocifreni sa po 15 poena – domaćin je zabeležio jako važan trijumf.

S druge strane, gosti nisu imali niti jednog pojedinca sa 20+ poena. Najefikasniji bili su Kajl Lauri (2/5 za dva, 0/6 tri) i Kori Džozef (7/16 za dva, 0/1 za tri), sa po 14 poena, s tim da je ol-star plej Reptorsa imao i sedam skokova i devet asistencija, ali i po četiri ukradene i izgubljene lopte.

Demar Kerol i Bismark Bijombo ubacili su po 13, a Demar Derozan svega devet poena.

Istočna konferencija – polufinale:

Majami Hit – Toronto Reptors 94:87 -- produžetak -- 2:2 u pobedama

Zapadna konferencija – polufinale:

Portland Trejlblejzers – Golden Stejt Voriors 125:132 -- produžetak -- 1:3 u pobedama

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar