Томислав Николић се жали на медије

Неко је одлучио да не може подједнако да представи у медијима Владу и председника, па је решио да представи Владу.

Србија 10.05.2016 | 07:30
Томислав Николић се жали на медије

То је у интервјуу Спутњику рекао председник Србије Томислав Николић и додао да је “тако он остао негде по страни, као да баш ништа није урадио“.

“Претпостављам да ц́у донети одлуку да се кандидујем поново, ако се кандидујем — нец́у ништа да тражим од медија“, рекао је Николић.

На питање да ли је започео кампању за нову кандидатуру и констатацију да су недавни избори пали у сенку и да су сада главна тема председнички избори који се одржавају следеће године, истакао је да четири године обавља своје дужности и да га медији нису пратили у мери у којој то заслужује, не само председник, већ и све оно што је урадио до сада.

“Ако би почели објективније, макар да ме прате на нивоу на коме се прати председник републике, да не будем више онај кога непрекидно нападају и коме траже грешку у свакој речи, онда ц́е то за њих да буде знак да сам у кампањи. Дакле, ја радим сваки дан свој посао и не могу да измислим још један дан кад почне кампања. Дан траје двадесет и четири сата и нема га више, а ако буду коректнији према мени и ако буду сваког дана известили о ономе што радим, може да им се учини да је то кампања. Искрено, ја бих волео да је тако извештавано о мени све четири године“, истакао је Николић.

Навео је и да жели да буде кандидат СНС на председничким изборима, ако одлучи да се кандидује.

“И они су били моји кандидати на овим парламентарним изборима, и ја сам то јасно и отворено рекао. За разлику од других председника не водим странку. Ево, ви ме питате за коалиције, ја не знам ко ц́е бити у коалицији. Значи, не водим странку. Сматрам да је грех бити председник свих грађана и водити политичку странку, али сам сматрао да треба да се чује мој глас пошто много људи верује у то што ја мислим и рекао сам да желим да победи СНС. И ја очекујем од СНС-а да каже — Желимо да победи Томислав Николиц́. Не видим други сценарио, не могу да га замислим“, истакао је Николић.

На констатацију новинарке Спутњика да људи често воле да кажу да је председник енглеска краљица, рекао је да је енглеска краљица поштована, али и да код нас флоскула да је председник енглеска краљица значи позив на понижавање и вређање.

“У Енглеској нико не вређа краљицу, нико је не понижава. Скупе се стотине хиљада људи када јој је рођендан или кад поштују своју државу. Једном сам рекао једном новинару, који не знам из ког разлога не види ништа на мени лепо, „добро, не волиш мене, али да ли волиш оне које ја представљам?" И то је проблем Устава. Ја представљам све грађане Србије. Да бих победио, мора вец́ина грађана да буде за мене. Не морам да имам извршну власт, ја је немам по закону, ја не формирам Владу, ја не водим Владу, ја не водим ни унутрашњу ни спољну политику, али ја остављам свој печат. Својим ауторитетом у представљању Србије у томе да никада нец́е моц́и да буде формирана Влада која би радила мимо принципа које сам ја установио у СНС-у, а да ја будем председник. Можда може да се формира некаква друга Влада, али тада ц́е народ желети и другачијег председника. Док народ жели оваквог председника, Влада мора да ради на овим принципима и то у Влади јако добро знају и ми немамо сукоба уопште. Ми сарађујемо изванредно. Ја се не мешам у извршни рад зато што то подразумева одговорност, а било би безобразно од мене да немам никакву одговорност, а да желим да имам сву власт“, додао је Николић.

Истакао је и да није жељан славе, каријере, већ да је жељан да своју политичку каријеру доврши тако да може мирно да оде и да зна да Србија иде јасно утабаним путем.

“То је моја основна жеља, а мој основни задатак је да, кад се сретнем са свим тим државницима и представницима држава у међународним организацијама, да они макар за један проценат боље мисле о Србији, него што су мислили до тада. И то је очигледно за ове четири године, више немамо ниједну државу на свету која би нас вербално напала, а не да пошаље авионе на нас. Ми сада имамо ситуацију да Европска унија осуди свог члана, Хрватску, када говори лоше о Србији или да крене у истрагу на Косову и Метохији када се испостави да се та привремена администрација у Приштини више уопште не обазире на свој однос са Србијом, вец́ гледа да све заврши сама. То је јако тежак посао. Треба у року од једног дана или једног сата кад се сретнете са човеком да оставите утисак и да безмало склопите пријатељство, а не да само кажете да сте нешто урадили, да сте негде били. Иза мојих путовања, иза гостију који овде долазе, остају отворена врата за Србију да склапа много послова. У вец́ини случајева Влада то искористи, а ево сад има цео мандат, па ц́е моц́и озбиљније да искористи све могуц́ности које су пружене директним пријатељством између председника Русије и мене, председника Кине и мене, многих других председника са којима је то вец́ постало пријатељство“, рекао је Николић и закључио да је најбоље пријатељство остварио са председником Русије Владимиром Путином.

Извор: Спутњик

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Неко

10.05.2016 05:41

Николицу, ти не представљас све грађане! 46% је гласало (наводно), за мезимца Тонy Блаир-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

10.05.2016 06:00

Цитат од Николица: "Не морам да имам извршну власт, ја је немам по закону, ја не формирам Владу, ја не водим Владу, ја не водим ни унутрашњу ни спољну политику, али ја остављам свој печат". Николицу, стварно си ...(неце ми пустити), па и мало дијете мозе пецат ударити!!! Ти се јос и поредис са неком краљицом? Па није ни цудо да се новинари спрдају са тобом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

10.05.2016 07:59

Казанздзија би изгледа да народ слави његов родјендан ,добро јос није рекао да му и стафету носе.

Name

цар.

10.05.2016 11:53

ЕЕЕ'драга моја браћо'какав би био идеалан за вас ;Србски'ПРЕСИДЕНТ! не блатите чловека; идите НЕШТО користно приредити.СЕТИТЕ СЕ' КАКО ЈЕ'И ШТА' ЈЕ РЕКАО"КЕННЕДY"

Name

Михајло

10.05.2016 06:00

Николицу ипак сте ти и Дудук проблем овог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

10.05.2016 08:20

Најбољи предсједник до сада, дефинитивно! Штета што се не укључе у кампању у Српској и са СНС-ом извуку нас из блата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

10.05.2016 08:44

Мозе само на Ново гробље... Дај цова...који ти је...

Name

хаххахах

10.05.2016 08:47

Па овај је гори и од Рајка Кузмановица! :-)