Звезда сад улази у ''трку са временом''...!

Две плате староседеоцима и појачања до почетка припрема, или... Руководство црвено-белих биће на деликатном задатку у наредном периоду!

Фудбал 11.05.2016 | 23:00
Звезда сад улази у ''трку са временом''...!

Трка с временом није никаква нова дисциплина у редовима Црвене звезде! После јесење серије победа и померања стандарда финансијски мир је обезбеђен продајом Марка Грујића и Вукашина Јовановића. Новац од њихових трансфера намирио је наслеђене дугове, као и остатак свлачионице.

Црвено-бели су посао привели крају, обезбедивши поред титуле шампиона и лиценцу за европска такмичења још у првом кругу. Међутим, како због добро познате ситуације не могу да живе од старих заслуга Звездан Терзић и дружина сада ће имати пред собом још један крајње незахвалан задатак.

Континуитет у руковођењу, као и на тренерској клупи и у играчком кадру недостајао је Црвеној звезди у претходном периоду. Сада је темељ снажног тима направљен, али... Наиме, према информацијама које стижу са Маракане Црвена звезда ће у дуго чекани европски поход кренути са провереним снагама само под једним условом. Да поједноставимо: стручни штаб продужиће мисију на Маракани само у случају да се дугови према играчком кадру до почетка припрема сведу на нулу, односно да на прозивци има неколико појачања достојних европских квалификација. Сасвим је јасно и зашто: у борбу за пласман у Лигу шампиона креће се веома рано, па је жеља да се избегне прошлогодишња ситуација, када је у двомечу с Каиратом тим био неуигран и доста слабији од оног који је касније харао Суперлигом. Такође, ради се о озбиљном подухвату за који су потребни задовољни играчи, односно играчи који неће мислити о егзистенцијалним проблемима, већ само на - терен.

Проблем је што ће Црвена звезда тешко приходовати велики новац до половине јуна. Прелазни рок тада тек почиње, а Европско првенство у Француској успориће дешавања на фудбалској пијаци. Дакле, Звезда не може да рачуна на милионски трансфер (највише се помињао Катаи), тако да ће морати да потражи алтернативне начине да Луковићу и друговима исплати две месечне пплате, а потом крене у лов на скаутиране играче.

Има оптимистичких најава да би финансијску конструкцију и први и најбитнији предуслов требало да испуни генерални спонзор Гаспром. Црвено-бели су због наслеђених дугова потрошли новац који им припада по слову уговора са нафтним гигантом за ову годину... Али сада је време да се направи искорак, тако да се очекује да представници руске компаније покажу добру вољу. Тим пре што би улазак у неко од европских такмичења и за њих представљао пун погодак.

Како било, пред Звездом су дани расплета. Ако пронађе новац Црвена звезда ће са појачаним тимом и актуелним стручним штабом кренути у квалификације.

Извор: моззартспорт

Фото: СТАР СПОРТ

Коментари / 0

Оставите коментар