Zvezda sad ulazi u ''trku sa vremenom''...!

Dve plate starosedeocima i pojačanja do početka priprema, ili... Rukovodstvo crveno-belih biće na delikatnom zadatku u narednom periodu!

Fudbal 11.05.2016 | 23:00
Zvezda sad ulazi u ''trku sa vremenom''...!

Trka s vremenom nije nikakva nova disciplina u redovima Crvene zvezde! Posle jesenje serije pobeda i pomeranja standarda finansijski mir je obezbeđen prodajom Marka Grujića i Vukašina Jovanovića. Novac od njihovih transfera namirio je nasleđene dugove, kao i ostatak svlačionice.

Crveno-beli su posao priveli kraju, obezbedivši pored titule šampiona i licencu za evropska takmičenja još u prvom krugu. Međutim, kako zbog dobro poznate situacije ne mogu da žive od starih zasluga Zvezdan Terzić i družina sada će imati pred sobom još jedan krajnje nezahvalan zadatak.

Kontinuitet u rukovođenju, kao i na trenerskoj klupi i u igračkom kadru nedostajao je Crvenoj zvezdi u prethodnom periodu. Sada je temelj snažnog tima napravljen, ali... Naime, prema informacijama koje stižu sa Marakane Crvena zvezda će u dugo čekani evropski pohod krenuti sa proverenim snagama samo pod jednim uslovom. Da pojednostavimo: stručni štab produžiće misiju na Marakani samo u slučaju da se dugovi prema igračkom kadru do početka priprema svedu na nulu, odnosno da na prozivci ima nekoliko pojačanja dostojnih evropskih kvalifikacija. Sasvim je jasno i zašto: u borbu za plasman u Ligu šampiona kreće se veoma rano, pa je želja da se izbegne prošlogodišnja situacija, kada je u dvomeču s Kairatom tim bio neuigran i dosta slabiji od onog koji je kasnije harao Superligom. Takođe, radi se o ozbiljnom poduhvatu za koji su potrebni zadovoljni igrači, odnosno igrači koji neće misliti o egzistencijalnim problemima, već samo na - teren.

Problem je što će Crvena zvezda teško prihodovati veliki novac do polovine juna. Prelazni rok tada tek počinje, a Evropsko prvenstvo u Francuskoj usporiće dešavanja na fudbalskoj pijaci. Dakle, Zvezda ne može da računa na milionski transfer (najviše se pominjao Katai), tako da će morati da potraži alternativne načine da Lukoviću i drugovima isplati dve mesečne pplate, a potom krene u lov na skautirane igrače.

Ima optimističkih najava da bi finansijsku konstrukciju i prvi i najbitniji preduslov trebalo da ispuni generalni sponzor Gasprom. Crveno-beli su zbog nasleđenih dugova potrošli novac koji im pripada po slovu ugovora sa naftnim gigantom za ovu godinu... Ali sada je vreme da se napravi iskorak, tako da se očekuje da predstavnici ruske kompanije pokažu dobru volju. Tim pre što bi ulazak u neko od evropskih takmičenja i za njih predstavljao pun pogodak.

Kako bilo, pred Zvezdom su dani raspleta. Ako pronađe novac Crvena zvezda će sa pojačanim timom i aktuelnim stručnim štabom krenuti u kvalifikacije.

Izvor: mozzartsport

Foto: STAR SPORT

Komentari / 0

Ostavite komentar