Кари МВП! Али, да ли и једногласно?!

ЕСПН објавио да ће бек Голден Стејта другу сезону заредом бити проглашен за најкориснијег играча НБА лиге.

Кошарка 10.05.2016 | 15:40
Кари МВП! Али, да ли и једногласно?!

Ако је Стеф Кари 2015. изабран за МВП-ја регуларног дела сезоне, када су Голден Стејт Вориорси имали скор 67-15, онда након сезоне у којој су поставили НБА рекорд (73-9) не би требало да буде било каквих дилема.

Према сазнањима ЕСПН, Кари ће током ове недеље, по повратку екипе из Портланда, где је ноћас на распореду четврти меч полуфинала Запада, и званично постати носилац престижне индивидуалне награде.

Остаје само да се види хоће ли његов избор бити једногласан и да ли ће и тиме ући у историју.

Најближи стопостотној подршци били су Шакил О'Нил 2000. и Леброн Џејмс 2013. године, када се у жирију нашао по један "паметњаковић", који је на прво место ставио другог играча.

Двадесетосмогодишњи Кари свакако ће постати 13. играч у историји лиге са више од једне МВП титуле, а трећи плејмејкер, после Меџика Џонсона и Стива Неша.

На 79 утакмица просечно је постизао 30,1 поен за мање од 35 минута, што претходно није пошло за руком никоме. И то уз улазак у елитну "50-40-90" групу, пошто му је шут из игре био 50,4 одсто (45,4 одсто за три поена, на преко 11 покушаја по утакмици!), а са линије слободних бацања 90,8 одсто.

Вижљасти ас Вориорса уједно је најбољи стрелац лиге и најбољи крадљивац лопти (2,1 - рекорд каријере). Тиме су до сада могли да се похвале само Мајкл Џордан три пута и Ален Ајверсон два пута.

Стеф Кари приводи крају опоравак од повреде медијалног лигамента колена, због које је пропустио финиш серије првог кола против Хјустона и све утакмице против Портланда. Голден Стејт води 2:1, док је у другом полуфиналу Запада резултат нерешен: Сан Антонио - Оклахома 2:2.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар