Kari MVP! Ali, da li i jednoglasno?!

ESPN objavio da će bek Golden Stejta drugu sezonu zaredom biti proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Košarka 10.05.2016 | 15:40
Kari MVP! Ali, da li i jednoglasno?!

Ako je Stef Kari 2015. izabran za MVP-ja regularnog dela sezone, kada su Golden Stejt Voriorsi imali skor 67-15, onda nakon sezone u kojoj su postavili NBA rekord (73-9) ne bi trebalo da bude bilo kakvih dilema.

Prema saznanjima ESPN, Kari će tokom ove nedelje, po povratku ekipe iz Portlanda, gde je noćas na rasporedu četvrti meč polufinala Zapada, i zvanično postati nosilac prestižne individualne nagrade.

Ostaje samo da se vidi hoće li njegov izbor biti jednoglasan i da li će i time ući u istoriju.

Najbliži stopostotnoj podršci bili su Šakil O'Nil 2000. i Lebron Džejms 2013. godine, kada se u žiriju našao po jedan "pametnjaković", koji je na prvo mesto stavio drugog igrača.

Dvadesetosmogodišnji Kari svakako će postati 13. igrač u istoriji lige sa više od jedne MVP titule, a treći plejmejker, posle Medžika Džonsona i Stiva Neša.

Na 79 utakmica prosečno je postizao 30,1 poen za manje od 35 minuta, što prethodno nije pošlo za rukom nikome. I to uz ulazak u elitnu "50-40-90" grupu, pošto mu je šut iz igre bio 50,4 odsto (45,4 odsto za tri poena, na preko 11 pokušaja po utakmici!), a sa linije slobodnih bacanja 90,8 odsto.

Vižljasti as Voriorsa ujedno je najbolji strelac lige i najbolji kradljivac lopti (2,1 - rekord karijere). Time su do sada mogli da se pohvale samo Majkl Džordan tri puta i Alen Ajverson dva puta.

Stef Kari privodi kraju oporavak od povrede medijalnog ligamenta kolena, zbog koje je propustio finiš serije prvog kola protiv Hjustona i sve utakmice protiv Portlanda. Golden Stejt vodi 2:1, dok je u drugom polufinalu Zapada rezultat nerešen: San Antonio - Oklahoma 2:2.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar