Бокан: Могуће је и затварање АБА лиге!

Председник Будућности не искључује могућност повлачења најбољих клубова региона из домаћих првенстава.

Кошарка 10.05.2016 | 13:00
Бокан: Могуће је и затварање АБА лиге!

Драган Бокан, председник Будућности и ове сезоне председник трочланог Председништва АБА лиге, уверен је да ће регионално такмичење опстати, упркос притисцима које ФИБА врши посредством националних савеза.

Он је за лист "Информер" рекао да је питање само да ли ће, као до сада, пут до њега водити из домаћих лига, или ће се најбољи клубови са простора бивше СФР Југославије договорити о затварању АБА лиге.

"Постоји намера клубова да играју затворену АБА лигу, уколико се не смири рат између ФИБА и Евролиге. То је крајња опција, ако се ништа не промени у догледно време", изјавио је Бокан.

"Власници АБА лиге су клубови и они ће одлучивати о својој судбини. Наши тимови желе да играју у најбољем такмичењу са најбољим екипама, па чак и по цену да не учествују у домаћим првенствима".

Бокан је појаснио да би у идеалним условима увек био примаран спортски резултат, али...

"Ми желимо да се играју домаћа првенства, да се из њих долази у АБА лигу, а затим кроз регионално такмичење да се иде у Евролигу и Еврокуп. Хоћемо да последњи на табели испада из лиге. Дакле, циљ нам је да се руководимо резултатима, али ако будемо приморани, спремни смо да затворимо лигу".

ФИБА је недавно повукла признање АБА лиге због тога што је она потписала уговор са компанијом "ЕЦА" о учешћу својих клубова у Евролиги и Еврокупу.

Исту одлуку донели су и поједини национални савези региона, који су претходно најавили да ће суспендовати клубове који буду учествовали у Еврокупу - пошто је ФИБА тако захтевала.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар