Bokan: Moguće je i zatvaranje ABA lige!

Predsednik Budućnosti ne isključuje mogućnost povlačenja najboljih klubova regiona iz domaćih prvenstava.

Košarka 10.05.2016 | 13:00
Bokan: Moguće je i zatvaranje ABA lige!

Dragan Bokan, predsednik Budućnosti i ove sezone predsednik tročlanog Predsedništva ABA lige, uveren je da će regionalno takmičenje opstati, uprkos pritiscima koje FIBA vrši posredstvom nacionalnih saveza.

On je za list "Informer" rekao da je pitanje samo da li će, kao do sada, put do njega voditi iz domaćih liga, ili će se najbolji klubovi sa prostora bivše SFR Jugoslavije dogovoriti o zatvaranju ABA lige.

"Postoji namera klubova da igraju zatvorenu ABA ligu, ukoliko se ne smiri rat između FIBA i Evrolige. To je krajnja opcija, ako se ništa ne promeni u dogledno vreme", izjavio je Bokan.

"Vlasnici ABA lige su klubovi i oni će odlučivati o svojoj sudbini. Naši timovi žele da igraju u najboljem takmičenju sa najboljim ekipama, pa čak i po cenu da ne učestvuju u domaćim prvenstvima".

Bokan je pojasnio da bi u idealnim uslovima uvek bio primaran sportski rezultat, ali...

"Mi želimo da se igraju domaća prvenstva, da se iz njih dolazi u ABA ligu, a zatim kroz regionalno takmičenje da se ide u Evroligu i Evrokup. Hoćemo da poslednji na tabeli ispada iz lige. Dakle, cilj nam je da se rukovodimo rezultatima, ali ako budemo primorani, spremni smo da zatvorimo ligu".

FIBA je nedavno povukla priznanje ABA lige zbog toga što je ona potpisala ugovor sa kompanijom "ECA" o učešću svojih klubova u Evroligi i Evrokupu.

Istu odluku doneli su i pojedini nacionalni savezi regiona, koji su prethodno najavili da će suspendovati klubove koji budu učestvovali u Evrokupu - pošto je FIBA tako zahtevala.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar