Савез за промјене неће код Додика

Савез за промјене не одустаје од најављених протеста 14. маја. Билборди који најављују велики народни протест су данас осванули широм Бања Луке. Из Савеза за промјене поручују да их никакве забране неће омести да окупе народ који живи у биједи и сиромаштву.

Република Српска 09.05.2016 | 22:55
Савез за промјене неће код Додика

“Не одустајемо од плана да се окупимо у парку “Младен Стојановић”, након чега ћемо заједно отићи на Трг Крајине без обзира на забране”, поручио је Тадић.

Тадић поручује да, како га назива, режимски митинг долази из страха. Али, тврди Тадић, ни сијање страха не може и неће бити веће од незапослености, незадовољства, сиромаштва и живота на ивици егзистенције.

Огњен Тадић је рекао да Савез за промјене нема о чему да разговара са људима који, како каже, не ураде ништа што обећају, од референдума до реформи и бољег живота грађана. А управо је то обећала па није урадила владајућа коалиција на челу са Милорадом Додик – поручио је Тадић.

Садашња власт у Републици Српској није у стању да рјешава проблеме и Велики народни протест ће послати поруку да Српска није ничија приватна творевина, него да она припада народу, поручио је Огњен Тадић, потпредсједник Српске демократске странке.

Тадић је казао да је због великог незадовољства садашњим стањем и подршке грађана за одржавање Великог народног протеста режим у огромном страху истичући да ће 14. мај остати упамћен у историји РС.

“Режиму отказују послушност и они над којима су они до сада имали потпуну контролу. Отказивање манифестације коју је у Парку Младен Стојановић организовала Народна универзитетска библиотека је најбољи доказ за то”, наводи Тадић, додајући да је најава режимских протеста одраз страха од исказивања народног незадовољства.

Он је поручио да је СДС, као и СзП истрајан у намјери да се бори против оних који су РС довели на ивицу биједе.

“Када је СДС казао да ће одбанити народ и створити Српску он је то учинимо, када кажемо да ћемо протјерати разноразне странце који су направили људе попут Додика на политичкој сцени ми ћемо то стрпљивим радом и учинити”, рекао је Тадић.

Истиче да ће тако и сада бити испуњено обећање народу да ће имати квалитетнији живот и да ће бити одржани протести.

“Ми немамо ништа заједничко са људима који ништа обећано нису испунили укључујући ту референдум, бољи живот, више запослења, економске реформе итд.”, казао је Тадић.

Он је поручио да представници СзП неће ићи на састанак са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

"Не одустајемо од плана да се окупимо у парку “Младен Стојановић”, након чега ћемо заједно отићи на Трг Крајине без обзира на забране”, поручио је Тадић.

Предсједник Градског одбора СДС у Бањалуци Предраг Вулин је казао да је подршка грађана Великом народном протест у Бањалуци огромна што показује велико интересовање грађана који се јављају у бањалучки СДС и траже од њега да артикулише њихово незадовољство.

“Као што је то било у тешким ситуацијама у прошлости СДС је среман да стане на чело народа и ми овог тренутка тако изражавамо незадовољство народа. У Бањалуци се 14. маја неће одржати протест и контрапротест него догађање народа”, поручио је Вулин.

БН телевизија

Коментари / 75

Оставите коментар
Name

Ђорђе С.

09.05.2016 10:56

Са режимом се не преговара...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осман

09.05.2016 12:02

Велика штета!

Name

БЛ

09.05.2016 12:02

Док се препуцавају Лакташанин и Сарајлија треба да испашта БЛ.Момци прво у својим градовима организујте митинге,наравно и Босић у Брчком па онда у БЛ али не исти дан.

Name

Миско

09.05.2016 12:20

За БЛ: јеси ли то ти Лука Петровицу? Сто се не представис? Цега се пласис?

Name

РеМиско

09.05.2016 12:56

Не реплицира ти БЛ него неко други који дијели са њим мишљење. Протесте одржавајте у својим касабама. И ви и ова ваша братија из СНСД-а. Доћи ћете у парк да газите траву. Они ће оставити смеће на тргу а Бањалука треба да трпи. Носите се и једни и други!

Name

Драган

09.05.2016 13:06

Подрзао бих Савез да имају нове, младе људе. Овако стара екипа само зељна власти и моци...

Name

БЛ

09.05.2016 13:08

За Мишка-ја можда јесам луд али да припадам некој странци баш толика будала нисам

Name

САЛЕ

09.05.2016 14:08

БЛ - Влада Републике Српске прво је била у Палама, гдје је требала и остати по мом мисљењу.Бањалуцанима игледа Влада у њиховом граду одговара само када нема протеста.ГДЈЕ СЕ НАЛАЗИ ВЛАДА ЛОГИЦНО ЈЕ ДА СЕ ТУ СЕ ТРЕБАЈУ ОДРЗАВАТИ ПРОТЕСТИ НЕЗАДОВОЉНОГ НАРОДА.Према томе,поједини бањалуцани не требају да се буде због тога.

Name

БЛ

09.05.2016 14:26

Сале ИQ те ј..е .Не интересују ме ни Пале ни Лакташи а што се тиче владе стави их у своју кућу.

Name

Хе хе

09.05.2016 15:43

Нисам сигуран да це се Додик и његових пар пајтаса смјети појавити на контрамитигу. Митинг је на отвореном и теско це их полиција одбранити ако маса крене. А и маса тих ојадјених поицајаца це једва доцекати да их маса одува. Све висе сам увјерења да контрамитинга уопсте неце бити. Додик би за вријеме митинга вец могао бити у авиону за Београд.

Name

днк

09.05.2016 21:32

ОНДА ЈЕ НАЈБОЉЕ ДА ПРОТЕСТУЈЕМО У ЧАЈНИЧУ ИЛИ ИСТОЧНОМ МОСТАРУ???!!!У БАЊА ЛУЦИ- НОРМАЛНО!И ДОДИК ЈЕ ДОШАО НА ВЛАСТ ПРОТЕСТИМА У БЛ.А ЗА ТРАВУ И СМЕЋЕ НЕ БРИНИТЕ-МАЊА ЈЕ ШТЕТА НЕГО ОНА КОЈУ ЧИНИ ТРЕНУТНИ РЕЖИМ-КАД БИ ВРАТИЛИ МИЛИОНЕ КОЈЕ ПОКРАДОШЕ-ПОСАДИЛИ ВАМ ЗЛАТНУ ТРАВУ У ПАРКУ-НИ ДУБАИ ЈЕ НЕ БИ ИМАО ТАКВУ! ТОЛИКО ЗА УБАЧЕНЕ СНСД-БОТОВЕ И ПОРУКА ЊИМА:МРШ СА ОПОЗИЦИОНОГ ПОРТАЛА-ЕТО ВАМ РТРС И НЕЗАВИСНЕ -ПА СЕ ТАМО ШЕФУ УВЛАЧИТЕ!

Name

Миско

10.05.2016 04:41

Ви из СНСДа би најсретнији били да се протест одрзава у некој суми поред Мркоњица. Ускоро цете га ви тсмо одрзавати.

Name

Ре днк

10.05.2016 04:43

Маршкај тату свога. Ово је независни портал као прво а као друго кад ти правопис буде на нивоу и када будеш одисао културом можда будемо дискутовали. Овако мисли шта хоћеш. Заболе ме али у мојој Бањалуци се нећеш ширити. Ето ти твоје Чајниче.

Name

Михаило

09.05.2016 11:00

Нецемо састанке, хоцемо промјене!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А...

09.05.2016 12:34

...ШТА ЈЕ ЦИЉ ОКУПЉАЊА И ЈЕДНИХ И ДРУГИХ?

Name

Ре А...

09.05.2016 13:20

Па ови у парку се окупљају јер мисле да ће њих пар хиљада промјенити власт и да ће са новом влашћу настати рај на земљи, да ће им нова власт дати посао, правду, законе, паре..... А ови други се окупљају јер им је то садашња власт обећала а нису сви дошли на ред па бране тај систем јер су видјели да су се многи опарили који су дошли на ред. Шта да ти речем друже....и једни и други служе за поткусуривање њих пар на оба врха. Ја знам да ћу у суботу сјећи неку живицу јер ми је ни "паркаши" ни "тргаши" неће сасјећи, а они нека блеје. Овце блеје зар не друже? Небитно да ли са трга или из парка!!

Name

А...

09.05.2016 13:35

БАШ ТИ ХВАЛА...САД МИ ЈЕ СКОРО СВЕ ЈАСНО...УСТВАРИ НИЈЕ МИ ЈАСНО ЈОШ САМО ТО ДА ИМА БУДАЛА КОЈИ СУ И ЗА ЈЕДНЕ И ЗА ДРУГЕ...МАЗОХИСТИ ВЈЕРОВАТНО!

Name

АРе

09.05.2016 14:01

А...ти си неки мудрац, јел'?±

Name

А...

09.05.2016 14:28

ИДЕНТИФИКАЦИЈА!

Name

Ре А....

09.05.2016 21:19

Друже драго ми је да си схватио. Имам око 150 метара живице. Да ми је пар митингаша и контрамитингаша у суботу да им објасним то о тим стварима и да средимо живицу. Пиво и печење обезбјеђени. Бар да хоће киша у суботу па да продајем кабанице и кишобране. Друже ти једној групи а ја ћу другој.

Name

Драги

09.05.2016 11:04

Нико нема право да категорише народ на "издајице" и "криминалце", без обзира којој политичкој опцији припада. Сви можемо кроз демократске облике исказати политички став, али нико нема право да изазива сукобе и руши РЕПУБЛИКУ СРПСКУ. Постоје избори и ко побједи он ће да буде власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе С.

09.05.2016 11:28

Тако је! Ко купи папке има власт!

Name

Ре: Драги

09.05.2016 11:49

Да ли је то важило и 1997. када су тенкови Сфора, били 2демократско средство" зас смјену власти у РС? Или можда у Градишци или Кнежеву гдје су на силу прошле године заузимане зграде Општина?

Name

капетан

09.05.2016 21:33

Па да ли је по теби демократија да у једној опстини затворис нацелника ни кривог ни дузног само зато сто се одупро уцјенама из власти.То му раде на дан поцетка канпање његове партије за локалне изборе.Тако у затвору добија велику подрску народа али по налогу креатора ове прљаве игре изрице му се казна у трајању од цетири године и то без релевантних доказа.Данас та опстина је јадна и биједна са висе од тридесетпет посто незапослених јер ова садасња власт је у периоду своје владавине отјерала велики број инвеститора који су имали намјеру да развију пољопривредни сектор ,градјевински сектор,фирме металског карактера,текстилног и обуцарског итд.Бивси нацелник ког су затворили за само један мандат је асфалтирао преко цетрдесет километара путева ,градских улица ,нова трзница која је боља цак и од Бањалуцке,направљена застита од поплава која је једна од најбољих у РС.итд.Могао бих да ти набројим јос тога али додацу само јос ово.За вријеме мандата бивсег нацелника будзет је био у суфициту а сад је у великом дефициту.Такве људе који зеле добро својим градјанима власт затвара а криминалцима даје одликовања,и за такву власт треба да се боримо.МА СТВАРНО ЈЕ ДОСТА.Ово писе разоцарани СНСДеов цлан.

Name

Лаус Бања Лука

09.05.2016 11:07

Тако је Огњене!!! Народе устанимо сви и отјерајмо ове лопове,дезертере и криминалце са власти јер су ову насу РС стварали наси оцеви који су дали своје зивоте док су дезертери богатили се и сверцовали нафту и цигаре!!! Градјани РС изадјите на протесте 14 маја и заједно отјерајмо ову багру!!! Позивам све моје суградјане као све становнике РС да се одазовемо 14 маја и сви заједно отјерамо багру јер хе највеци гријех красти од свог напаценог народа који нема ста да једе!!! Ми породице погинулих нисмо издајници како казе онај коњ Лука вец породице које су дале зивоте својих најдразих и најмилијих!!! ЛУКУ И СВЕ ЊЕГОВЕ ИСТОМИСЉЕНИКЕ ТРЕБА ОБЈЕСИТИ НА ТРГУ КРАЈИНЕ,ЈЕБО ЛИ ИХ ДОДИК!!! САМО НАПРИЈЕД НАРОДЕ ЈЕР МИ СМО СТВАРАЛИ РС !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

09.05.2016 11:32

Па ниси само ти стварао републику српску ста мислис да она вецина људи сто је гласала за додика није стварала републику српску,гдје смо то ми били у рату.ја не казем да је додик без греске ал ми тренутно бољег немамо,имају избори и народ це казати ста мисли.ста мислис да са пет или десет хиљада људи срусис власт,па гдје су остали људи.ако вас буде сто хиљада онда свака цаст ибтреба да се промијени власт.знас ли ти јаду један колко је људи гласало за додика

Name

ре@марко

09.05.2016 13:16

Балавце један, не ке.ај ту. Види се колико си интелигентан по томе за кога си гласао, то говори о теби и тој другој вецини све... У црно сте завили овако богату и лепу земљу, са бандитима које подрзавате, дебелокозци једни... А избори су наместани месец дана након заврсетка гласања, и купована су места и људи, према томе, мање ке.ај, мој добронамеран савет, имас клозет за то!

Name

За лаус марко

09.05.2016 14:33

Ко ти је балавац ... једасн имам 55 година и у рату сам био командант батаљона у цину капетана,да ми је знати гдје си ти био,знаци за тебе је глупо висебод полавстановника републике српске,ала си ти паметан у пм.

Name

Цезар

09.05.2016 15:14

Марко, јеси ли ти родјен ретардиран или те је неко добро одвалио мокрим пескиром? Па зар не видис да је Додик све унистио!

Name

ре Марко

09.05.2016 15:25

Ти си Марко спао са баглама, када цјелокупну нашу садашњицу правдаш са ријечима " да није Додик без грешке и да бољег немамо".

Name

Алеx Јонес

11.05.2016 11:36

Марку треба скинути чин! И послати га у Александровац да чисти двориште свом господару до краја свог јадног живота!

Name

Гроф

09.05.2016 11:12

Само храбро и не одустајте без обзира на застрашивање папака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вага

09.05.2016 15:36

Ма нема ста храбро, готови су.

Name

ВОЈО

09.05.2016 11:19

КОД НЕЉУДИ И ЛОПОВА НИКАДА СЕ НИЈЕ ИШЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

криза

09.05.2016 11:23

Хајде сада.скинимо јарам с врата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Витез којо

09.05.2016 11:25

Нема прице са лоповима. Видимо се у суботу у парку!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАНИСТЕ

09.05.2016 11:25

КРАЈЊЕ ЈЕ ВРЈЕМЕ ДА ОЦИСТИМО ЛИЈЕВЦАНСКА ГО.НА СА БАЊАЛУЦКИХ УЛИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коо

09.05.2016 11:26

Ако не сад онда никад...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

09.05.2016 11:31

е нецу вала ни с тобом Огњене Тадицу!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

09.05.2016 12:08

Са издајницима никад

Name

Сила

09.05.2016 14:28

Ти ћеш за неком амбасадом?

Name

фц

09.05.2016 11:34

Тако је Тадицу и само тако са Додиком никакве ПРЕГОВОРЕ нема са њим ста да се преговара ДОСТА НАМ ЈЕ ЊЕГОВЕ ЛАЗИ И ДИКТАТУРЕ НЕК УВЕДЕ ДИКТАТУРУ СВОМЕ БОГДИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђуро ђ,

09.05.2016 11:49

Хајмо сви идемо на протесте да оду лопви са власти

Name

БОСКО

09.05.2016 11:53

БОРЦИ,ВРЕМЕ ЈЕ ДА НАЈУРИМО ДЕЗЕРТЕРЕ,ДОДО,ДОСТА СИ КРАО,ИЗДАЈНИЦЕ ЛУКА,ТЕБЕ ЦЕКА НАРОДНА КАЗНА,БОЗЕ ПРАВДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рече му отац

09.05.2016 12:28

"Са господом господски, са мафијашима мафијашки"

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре марко

09.05.2016 12:33

ТИ СИ МАРКО ЈЕДАН ОБИЦАН КОЊ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

09.05.2016 14:50

СТОКА која је Додику и остатку банде, све ово и омогуцила!

Name

РУЛЕ

09.05.2016 12:42

АКО ТАДИЦ ТАКО КАЗЕ МОРАМО МУ ВЈЕРОВАТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

09.05.2016 13:01

Ако протести не донесу оно сто се оцекује а то су промјене мислим у папкарској власи и дефинитивно се одрицем РС иако имам статус борца прве катедорије уз то јос и рајненог сина који због цетири метка има 30 км инвалиднине зар је то дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црвени кмери

09.05.2016 13:15

Резим покусава да изазове немире на протесту СЗП ангазовањем навијацких скупина из Републике Српске, првенствено навијаца фудбалских клубова Борац Бања Лука и Радник Бијељина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све вец видјено

09.05.2016 14:02

Са Бајом се фактицки зна ста нас цека. Сви који требају су спремни за његов митинг. Ал за сваки слуцај цете у наредних пар дана поред пљувања по опозицији и оним у Сарајеву, имати и највјероватније лицно Досиков наступ гдје це све да замоли да одустану од протеста зарад висег циља. Ако то не упали онда иде Галијасевиц који це да Босица и Мектица прогласи за мудзахедине а остале за њихове присталице. И на крају цемо видјети ста задњих мјесеци раде Бајини савјетници спујуни има ли прљавог веса да се избаци на видјело. Ал како год свак зна да је једина санса да резим падне улица,изборе моземо заборавити јер навуку пола гласова како год окренес и уз пар папака имамо власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоле

09.05.2016 14:03

Лесинари и једни и други, нисте ви стварали нити сте створили Републику Српску али видим да је русите, глодјете кости насих мртвих родитеља а са бораца зиво месо кидате, са оних који је створисе а онда се одмакосе мислеци да је у паметне и сигурне руке остављају. Глуп је народ сто це доци на митинг а јос глупљи сто це на контрамитинг доци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

09.05.2016 14:27

Смијесни сте и једни и други, зашто сада протествовати и рушити град, правити немире... кад су избори у октобру. Изађемо, гласамо и смијенимо власт. А гдје сте били сви ви кад се усвајао Закон о раду, тада смо требали изаћи сви на улице, да нас буде педесет хиљада а не ви сте сједили по кафићима и код куће. Јасно је да владајући желе сачувати власт а опозиција да се напокон домогне исте, према томе народе ми смо обичне овце за шишање, ништа друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

09.05.2016 14:34

Ови из СЗП се понашају као преварена жена! Хистеришу, прете, драме... Хоћете на протесте? Позовите народ и не правите драму од тога! Само, заборављате да је већи део народа гласао за неке друге. Када одбијате разговор са председником, заправо одбијате разговор са великим делом српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Протестант

09.05.2016 14:39

Е неће ми више овај дезертер, ратни профитер и поратни лопов сваки дан искакати са екрана. Доле Додик и његова корупционашка Влада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Ј.

09.05.2016 15:02

РТВ Бастиља, односно РТРС директно преноси говор М. Додика у којем се, као и обично, окомио на СЗП и њене лидере зато што организују Народни протест против актуелне власти. Што је преевише, заиста је превише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕТНОС

09.05.2016 15:08

Људи код мене цијело село иде на протесте. Сви долазимо. Режим је готов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крмак

09.05.2016 15:30

Цијело село шмрче бијело јоооој...Миле продај стоку да купимо коку јооој.

Name

Мицк Јаггер

09.05.2016 16:25

Крмак, одлицан ти је ницк. Тако ти пристаје.

Name

Голеси

09.05.2016 16:26

Сва Мањаца долази на протесте!

Name

Ре Голеши

10.05.2016 21:08

А ко ли ће да вам пјева на збору на Стричићима, онако шаторски, громко и громогласно.

Name

Радник

09.05.2016 15:20

Бице најмање 40,000 људи! Босиц није ниста препустиио слуцају. Зато се резим и узвртио! Кајаце се свако ко не додје! Од 1991 није било оваквог скупа! ДОЛЕ ВЕЛЕИЗДАЈНИЦКА власт!!! Све похапсити и одузети им опљацкано! Доста је банде, ХОЦЕМО НОВУ, ИСПРАВНУ ВЛАСТ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАКО...

09.05.2016 19:52

ЋЕТЕ ДОЋИ,КАД НЕМАТЕ НИ ЗА ХЉЕБА? НЕКО ТУ ПУНО ЛАГИ...ААААА ДОНИО ДАВУТОГЛУ ЛОВУ...

Name

Протест

09.05.2016 15:20

Момци, правац БЛ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Космос

09.05.2016 15:28

Сви изварани радници ремонтног завода Космос излазе на протесте!!! Код куце це остати само мала дјеца! Са супрузницима и пунољетном дјецом, има нас скоро 1000! Поздрав свим превареним и ојадјеним колегама радницима из цијеле Републике Српске! Додјите и помозите да се ријесимо лопова. Ми смо вец излазили на протесте али сами. Овог пута сви заједно! Морају отици! Нецемо се разилазити док их не отјерамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борислав

09.05.2016 15:37

Наравно да се мора ићи на протесте. Какви састанци какви бакрачи. Он је одржао састанке са својим партнерима и опет су поделили колач. Ја лично неби ишао на протесте да Додик није реаговао овак. Он се боји народа и жели помешати своје људе са опозицијом и на тај начин рећи да су грађани подржали њега. Зато идем добро обиљежен да се види да нисам ДОДИКОВАЦ и шверцер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вријеме курве, фукаре и будале

09.05.2016 16:15

А сто нам се Ранка Мисиц уцутала? Ранка, Ранка, дзаба перформанс у скупстини. Нема висе лагања. С Додиком идес и ти! И твоја екипа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паметно

09.05.2016 16:19

Преговарати не треба са ИЗДАЈНИКОМ. Коме јос није јасно да је додик (цитај СНСД) издајник српског народа (да не казем свога народа, јер га они тако не дозивљавају, инаце га неби издавали)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозицио!!!

09.05.2016 16:41

Према активностима опозиције у Дервенти, а везано за најнављене протесте, сваки грађанин би се запоитао: а о каквим протестима се ради???

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

10.05.2016 06:16

Ја бих се само упитао да ли је могуће да само још необразовани тупани вјерују у БАЈАзита? Јадо, не знаш ни како с пише ријеч опозициЈа а овде просипаш "памет".

Name

МАРКО

09.05.2016 19:05

ЕТО НАС,ко казе да не долазимо,ДЕЗЕРТЕРИ ПОД НОГЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзи

09.05.2016 21:29

Дос није зелео СА Милосевицем да преговара. Знамо докле су догурали.

Name

Ре брзи

10.05.2016 15:06

Знамо и докле је Милошевић догирао

Name

Хм

09.05.2016 22:04

Не вјерујем да се иједан лидер резима смије у суботу појавити у парку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЕЛИ ЛУК И ГЛОГОВ КОЛАЦ

10.05.2016 21:34

А ШТО ИЋИ НА НОГЕ ВОЂИ СЕКТЕ?

ОДГОВОРИТЕ