Savez za promjene neće kod Dodika

Savez za promjene ne odustaje od najavljenih protesta 14. maja. Bilbordi koji najavljuju veliki narodni protest su danas osvanuli širom Banja Luke. Iz Saveza za promjene poručuju da ih nikakve zabrane neće omesti da okupe narod koji živi u bijedi i siromaštvu.

Republika Srpska 09.05.2016 | 22:55
Savez za promjene neće kod Dodika

“Ne odustajemo od plana da se okupimo u parku “Mladen Stojanović”, nakon čega ćemo zajedno otići na Trg Krajine bez obzira na zabrane”, poručio je Tadić.

Tadić poručuje da, kako ga naziva, režimski miting dolazi iz straha. Ali, tvrdi Tadić, ni sijanje straha ne može i neće biti veće od nezaposlenosti, nezadovoljstva, siromaštva i života na ivici egzistencije.

Ognjen Tadić je rekao da Savez za promjene nema o čemu da razgovara sa ljudima koji, kako kaže, ne urade ništa što obećaju, od referenduma do reformi i boljeg života građana. A upravo je to obećala pa nije uradila vladajuća koalicija na čelu sa Miloradom Dodik – poručio je Tadić.

Sadašnja vlast u Republici Srpskoj nije u stanju da rješava probleme i Veliki narodni protest će poslati poruku da Srpska nije ničija privatna tvorevina, nego da ona pripada narodu, poručio je Ognjen Tadić, potpredsjednik Srpske demokratske stranke.

Tadić je kazao da je zbog velikog nezadovoljstva sadašnjim stanjem i podrške građana za održavanje Velikog narodnog protesta režim u ogromnom strahu ističući da će 14. maj ostati upamćen u istoriji RS.

“Režimu otkazuju poslušnost i oni nad kojima su oni do sada imali potpunu kontrolu. Otkazivanje manifestacije koju je u Parku Mladen Stojanović organizovala Narodna univerzitetska biblioteka je najbolji dokaz za to”, navodi Tadić, dodajući da je najava režimskih protesta odraz straha od iskazivanja narodnog nezadovoljstva.

On je poručio da je SDS, kao i SzP istrajan u namjeri da se bori protiv onih koji su RS doveli na ivicu bijede.

“Kada je SDS kazao da će odbaniti narod i stvoriti Srpsku on je to učinimo, kada kažemo da ćemo protjerati raznorazne strance koji su napravili ljude poput Dodika na političkoj sceni mi ćemo to strpljivim radom i učiniti”, rekao je Tadić.

Ističe da će tako i sada biti ispunjeno obećanje narodu da će imati kvalitetniji život i da će biti održani protesti.

“Mi nemamo ništa zajedničko sa ljudima koji ništa obećano nisu ispunili uključujući tu referendum, bolji život, više zaposlenja, ekonomske reforme itd.”, kazao je Tadić.

On je poručio da predstavnici SzP neće ići na sastanak sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

"Ne odustajemo od plana da se okupimo u parku “Mladen Stojanović”, nakon čega ćemo zajedno otići na Trg Krajine bez obzira na zabrane”, poručio je Tadić.

Predsjednik Gradskog odbora SDS u Banjaluci Predrag Vulin je kazao da je podrška građana Velikom narodnom protest u Banjaluci ogromna što pokazuje veliko interesovanje građana koji se javljaju u banjalučki SDS i traže od njega da artikuliše njihovo nezadovoljstvo.

“Kao što je to bilo u teškim situacijama u prošlosti SDS je sreman da stane na čelo naroda i mi ovog trenutka tako izražavamo nezadovoljstvo naroda. U Banjaluci se 14. maja neće održati protest i kontraprotest nego događanje naroda”, poručio je Vulin.

BN televizija

Komentari / 75

Ostavite komentar
Name

Đorđe S.

09.05.2016 10:56

Sa režimom se ne pregovara...

ODGOVORITE
Name

Osman

09.05.2016 12:02

Velika šteta!

Name

BL

09.05.2016 12:02

Dok se prepucavaju Laktašanin i Sarajlija treba da ispašta BL.Momci prvo u svojim gradovima organizujte mitinge,naravno i Bosić u Brčkom pa onda u BL ali ne isti dan.

Name

Misko

09.05.2016 12:20

Za BL: jesi li to ti Luka Petrovicu? Sto se ne predstavis? Cega se plasis?

Name

ReMisko

09.05.2016 12:56

Ne replicira ti BL nego neko drugi koji dijeli sa njim mišljenje. Proteste održavajte u svojim kasabama. I vi i ova vaša bratija iz SNSD-a. Doći ćete u park da gazite travu. Oni će ostaviti smeće na trgu a Banjaluka treba da trpi. Nosite se i jedni i drugi!

Name

Dragan

09.05.2016 13:06

Podrzao bih Savez da imaju nove, mlade ljude. Ovako stara ekipa samo zeljna vlasti i moci...

Name

BL

09.05.2016 13:08

Za Miška-ja možda jesam lud ali da pripadam nekoj stranci baš tolika budala nisam

Name

SALE

09.05.2016 14:08

BL - Vlada Republike Srpske prvo je bila u Palama, gdje je trebala i ostati po mom misljenju.Banjalucanima igleda Vlada u njihovom gradu odgovara samo kada nema protesta.GDJE SE NALAZI VLADA LOGICNO JE DA SE TU SE TREBAJU ODRZAVATI PROTESTI NEZADOVOLJNOG NARODA.Prema tome,pojedini banjalucani ne trebaju da se bude zbog toga.

Name

BL

09.05.2016 14:26

Sale IQ te j..e .Ne interesuju me ni Pale ni Laktaši a što se tiče vlade stavi ih u svoju kuću.

Name

He he

09.05.2016 15:43

Nisam siguran da ce se Dodik i njegovih par pajtasa smjeti pojaviti na kontramitigu. Miting je na otvorenom i tesko ce ih policija odbraniti ako masa krene. A i masa tih ojadjenih poicajaca ce jedva docekati da ih masa oduva. Sve vise sam uvjerenja da kontramitinga uopste nece biti. Dodik bi za vrijeme mitinga vec mogao biti u avionu za Beograd.

Name

dnk

09.05.2016 21:32

ONDA JE NAJBOLJE DA PROTESTUJEMO U ČAJNIČU ILI ISTOČNOM MOSTARU???!!!U BANJA LUCI- NORMALNO!I DODIK JE DOŠAO NA VLAST PROTESTIMA U BL.A ZA TRAVU I SMEĆE NE BRINITE-MANJA JE ŠTETA NEGO ONA KOJU ČINI TRENUTNI REŽIM-KAD BI VRATILI MILIONE KOJE POKRADOŠE-POSADILI VAM ZLATNU TRAVU U PARKU-NI DUBAI JE NE BI IMAO TAKVU! TOLIKO ZA UBAČENE SNSD-BOTOVE I PORUKA NJIMA:MRŠ SA OPOZICIONOG PORTALA-ETO VAM RTRS I NEZAVISNE -PA SE TAMO ŠEFU UVLAČITE!

Name

Misko

10.05.2016 04:41

Vi iz SNSDa bi najsretniji bili da se protest odrzava u nekoj sumi pored Mrkonjica. Uskoro cete ga vi tsmo odrzavati.

Name

Re dnk

10.05.2016 04:43

Marškaj tatu svoga. Ovo je nezavisni portal kao prvo a kao drugo kad ti pravopis bude na nivou i kada budeš odisao kulturom možda budemo diskutovali. Ovako misli šta hoćeš. Zabole me ali u mojoj Banjaluci se nećeš širiti. Eto ti tvoje Čajniče.

Name

Mihailo

09.05.2016 11:00

Necemo sastanke, hocemo promjene!!!!

ODGOVORITE
Name

A...

09.05.2016 12:34

...ŠTA JE CILJ OKUPLJANJA I JEDNIH I DRUGIH?

Name

Re A...

09.05.2016 13:20

Pa ovi u parku se okupljaju jer misle da će njih par hiljada promjeniti vlast i da će sa novom vlašću nastati raj na zemlji, da će im nova vlast dati posao, pravdu, zakone, pare..... A ovi drugi se okupljaju jer im je to sadašnja vlast obećala a nisu svi došli na red pa brane taj sistem jer su vidjeli da su se mnogi oparili koji su došli na red. Šta da ti rečem druže....i jedni i drugi služe za potkusurivanje njih par na oba vrha. Ja znam da ću u subotu sjeći neku živicu jer mi je ni "parkaši" ni "trgaši" neće sasjeći, a oni neka bleje. Ovce bleje zar ne druže? Nebitno da li sa trga ili iz parka!!

Name

A...

09.05.2016 13:35

BAŠ TI HVALA...SAD MI JE SKORO SVE JASNO...USTVARI NIJE MI JASNO JOŠ SAMO TO DA IMA BUDALA KOJI SU I ZA JEDNE I ZA DRUGE...MAZOHISTI VJEROVATNO!

Name

ARe

09.05.2016 14:01

A...ti si neki mudrac, jel'?±

Name

A...

09.05.2016 14:28

IDENTIFIKACIJA!

Name

Re A....

09.05.2016 21:19

Druže drago mi je da si shvatio. Imam oko 150 metara živice. Da mi je par mitingaša i kontramitingaša u subotu da im objasnim to o tim stvarima i da sredimo živicu. Pivo i pečenje obezbjeđeni. Bar da hoće kiša u subotu pa da prodajem kabanice i kišobrane. Druže ti jednoj grupi a ja ću drugoj.

Name

Драги

09.05.2016 11:04

Нико нема право да категорише народ на "издајице" и "криминалце", без обзира којој политичкој опцији припада. Сви можемо кроз демократске облике исказати политички став, али нико нема право да изазива сукобе и руши РЕПУБЛИКУ СРПСКУ. Постоје избори и ко побједи он ће да буде власт.

ODGOVORITE
Name

Đorđe S.

09.05.2016 11:28

Tako je! Ko kupi papke ima vlast!

Name

Ре: Драги

09.05.2016 11:49

Да ли је то важило и 1997. када су тенкови Сфора, били 2демократско средство" зас смјену власти у РС? Или можда у Градишци или Кнежеву гдје су на силу прошле године заузимане зграде Општина?

Name

kapetan

09.05.2016 21:33

Pa da li je po tebi demokratija da u jednoj opstini zatvoris nacelnika ni krivog ni duznog samo zato sto se odupro ucjenama iz vlasti.To mu rade na dan pocetka kanpanje njegove partije za lokalne izbore.Tako u zatvoru dobija veliku podrsku naroda ali po nalogu kreatora ove prljave igre izrice mu se kazna u trajanju od cetiri godine i to bez relevantnih dokaza.Danas ta opstina je jadna i bijedna sa vise od tridesetpet posto nezaposlenih jer ova sadasnja vlast je u periodu svoje vladavine otjerala veliki broj investitora koji su imali namjeru da razviju poljoprivredni sektor ,gradjevinski sektor,firme metalskog karaktera,tekstilnog i obucarskog itd.Bivsi nacelnik kog su zatvorili za samo jedan mandat je asfaltirao preko cetrdeset kilometara puteva ,gradskih ulica ,nova trznica koja je bolja cak i od Banjalucke,napravljena zastita od poplava koja je jedna od najboljih u RS.itd.Mogao bih da ti nabrojim jos toga ali dodacu samo jos ovo.Za vrijeme mandata bivseg nacelnika budzet je bio u suficitu a sad je u velikom deficitu.Takve ljude koji zele dobro svojim gradjanima vlast zatvara a kriminalcima daje odlikovanja,i za takvu vlast treba da se borimo.MA STVARNO JE DOSTA.Ovo pise razocarani SNSDeov clan.

Name

Laus Banja Luka

09.05.2016 11:07

Tako je Ognjene!!! Narode ustanimo svi i otjerajmo ove lopove,dezertere i kriminalce sa vlasti jer su ovu nasu RS stvarali nasi ocevi koji su dali svoje zivote dok su dezerteri bogatili se i svercovali naftu i cigare!!! Gradjani RS izadjite na proteste 14 maja i zajedno otjerajmo ovu bagru!!! Pozivam sve moje sugradjane kao sve stanovnike RS da se odazovemo 14 maja i svi zajedno otjeramo bagru jer he najveci grijeh krasti od svog napacenog naroda koji nema sta da jede!!! Mi porodice poginulih nismo izdajnici kako kaze onaj konj Luka vec porodice koje su dale zivote svojih najdrazih i najmilijih!!! LUKU I SVE NJEGOVE ISTOMISLJENIKE TREBA OBJESITI NA TRGU KRAJINE,JEBO LI IH DODIK!!! SAMO NAPRIJED NARODE JER MI SMO STVARALI RS !!!

ODGOVORITE
Name

Marko

09.05.2016 11:32

Pa nisi samo ti stvarao republiku srpsku sta mislis da ona vecina ljudi sto je glasala za dodika nije stvarala republiku srpsku,gdje smo to mi bili u ratu.ja ne kazem da je dodik bez greske al mi trenutno boljeg nemamo,imaju izbori i narod ce kazati sta misli.sta mislis da sa pet ili deset hiljada ljudi srusis vlast,pa gdje su ostali ljudi.ako vas bude sto hiljada onda svaka cast ibtreba da se promijeni vlast.znas li ti jadu jedan kolko je ljudi glasalo za dodika

Name

re@marko

09.05.2016 13:16

Balavce jedan, ne ke.aj tu. Vidi se koliko si inteligentan po tome za koga si glasao, to govori o tebi i toj drugoj vecini sve... U crno ste zavili ovako bogatu i lepu zemlju, sa banditima koje podrzavate, debelokozci jedni... A izbori su namestani mesec dana nakon zavrsetka glasanja, i kupovana su mesta i ljudi, prema tome, manje ke.aj, moj dobronameran savet, imas klozet za to!

Name

Za laus marko

09.05.2016 14:33

Ko ti je balavac ... jedasn imam 55 godina i u ratu sam bio komandant bataljona u cinu kapetana,da mi je znati gdje si ti bio,znaci za tebe je glupo visebod polavstanovnika republike srpske,ala si ti pametan u pm.

Name

Cezar

09.05.2016 15:14

Marko, jesi li ti rodjen retardiran ili te je neko dobro odvalio mokrim peskirom? Pa zar ne vidis da je Dodik sve unistio!

Name

re Marko

09.05.2016 15:25

Ti si Marko spao sa baglama, kada cjelokupnu našu sadašnjicu pravdaš sa riječima " da nije Dodik bez greške i da boljeg nemamo".

Name

Alex Jones

11.05.2016 11:36

Marku treba skinuti čin! I poslati ga u Aleksandrovac da čisti dvorište svom gospodaru do kraja svog jadnog života!

Name

Grof

09.05.2016 11:12

Samo hrabro i ne odustajte bez obzira na zastrašivanje papaka.

ODGOVORITE
Name

vaga

09.05.2016 15:36

Ma nema sta hrabro, gotovi su.

Name

VOJO

09.05.2016 11:19

KOD NELJUDI I LOPOVA NIKADA SE NIJE IŠLO

ODGOVORITE
Name

kriza

09.05.2016 11:23

Hajde sada.skinimo jaram s vrata

ODGOVORITE
Name

Vitez kojo

09.05.2016 11:25

Nema price sa lopovima. Vidimo se u subotu u parku!!!

ODGOVORITE
Name

HANISTE

09.05.2016 11:25

KRAJNJE JE VRJEME DA OCISTIMO LIJEVCANSKA GO.NA SA BANJALUCKIH ULICA.

ODGOVORITE
Name

koo

09.05.2016 11:26

Ako ne sad onda nikad...

ODGOVORITE
Name

banjaluka

09.05.2016 11:31

e necu vala ni s tobom Ognjene Tadicu!!!!

ODGOVORITE
Name

Marko

09.05.2016 12:08

Sa izdajnicima nikad

Name

Sila

09.05.2016 14:28

Ti ćeš za nekom ambasadom?

Name

fc

09.05.2016 11:34

Tako je Tadicu i samo tako sa Dodikom nikakve PREGOVORE nema sa njim sta da se pregovara DOSTA NAM JE NJEGOVE LAZI I DIKTATURE NEK UVEDE DIKTATURU SVOME BOGDI

ODGOVORITE
Name

Đuro đ,

09.05.2016 11:49

Hajmo svi idemo na proteste da odu lopvi sa vlasti

Name

BOSKO

09.05.2016 11:53

BORCI,VREME JE DA NAJURIMO DEZERTERE,DODO,DOSTA SI KRAO,IZDAJNICE LUKA,TEBE CEKA NARODNA KAZNA,BOZE PRAVDE

ODGOVORITE
Name

Reče mu otac

09.05.2016 12:28

"Sa gospodom gospodski, sa mafijašima mafijaški"

ODGOVORITE
Name

re marko

09.05.2016 12:33

TI SI MARKO JEDAN OBICAN KONJ!

ODGOVORITE
Name

#

09.05.2016 14:50

STOKA koja je Dodiku i ostatku bande, sve ovo i omogucila!

Name

RULE

09.05.2016 12:42

AKO TADIC TAKO KAZE MORAMO MU VJEROVATI

ODGOVORITE
Name

borac

09.05.2016 13:01

Ako protesti ne donesu ono sto se ocekuje a to su promjene mislim u papkarskoj vlasi i definitivno se odricem RS iako imam status borca prve katedorije uz to jos i rajnenog sina koji zbog cetiri metka ima 30 km invalidnine zar je to drzava.

ODGOVORITE
Name

Crveni kmeri

09.05.2016 13:15

Rezim pokusava da izazove nemire na protestu SZP angazovanjem navijackih skupina iz Republike Srpske, prvenstveno navijaca fudbalskih klubova Borac Banja Luka i Radnik Bijeljina.

ODGOVORITE
Name

Sve vec vidjeno

09.05.2016 14:02

Sa Bajom se fakticki zna sta nas ceka. Svi koji trebaju su spremni za njegov miting. Al za svaki slucaj cete u narednih par dana pored pljuvanja po opoziciji i onim u Sarajevu, imati i najvjerovatnije licno Dosikov nastup gdje ce sve da zamoli da odustanu od protesta zarad viseg cilja. Ako to ne upali onda ide Galijasevic koji ce da Bosica i Mektica proglasi za mudzahedine a ostale za njihove pristalice. I na kraju cemo vidjeti sta zadnjih mjeseci rade Bajini savjetnici spujuni ima li prljavog vesa da se izbaci na vidjelo. Al kako god svak zna da je jedina sansa da rezim padne ulica,izbore mozemo zaboraviti jer navuku pola glasova kako god okrenes i uz par papaka imamo vlast

ODGOVORITE
Name

Djole

09.05.2016 14:03

Lesinari i jedni i drugi, niste vi stvarali niti ste stvorili Republiku Srpsku ali vidim da je rusite, glodjete kosti nasih mrtvih roditelja a sa boraca zivo meso kidate, sa onih koji je stvorise a onda se odmakose misleci da je u pametne i sigurne ruke ostavljaju. Glup je narod sto ce doci na miting a jos gluplji sto ce na kontramiting doci.

ODGOVORITE
Name

Bojan

09.05.2016 14:27

Smijesni ste i jedni i drugi, zašto sada protestvovati i rušiti grad, praviti nemire... kad su izbori u oktobru. Izađemo, glasamo i smijenimo vlast. A gdje ste bili svi vi kad se usvajao Zakon o radu, tada smo trebali izaći svi na ulice, da nas bude pedeset hiljada a ne vi ste sjedili po kafićima i kod kuće. Jasno je da vladajući žele sačuvati vlast a opozicija da se napokon domogne iste, prema tome narode mi smo obične ovce za šišanje, ništa drugo.

ODGOVORITE
Name

Dragan

09.05.2016 14:34

Ovi iz SZP se ponašaju kao prevarena žena! Histerišu, prete, drame... Hoćete na proteste? Pozovite narod i ne pravite dramu od toga! Samo, zaboravljate da je veći deo naroda glasao za neke druge. Kada odbijate razgovor sa predsednikom, zapravo odbijate razgovor sa velikim delom srpskog naroda.

ODGOVORITE
Name

Protestant

09.05.2016 14:39

E neće mi više ovaj dezerter, ratni profiter i poratni lopov svaki dan iskakati sa ekrana. Dole Dodik i njegova korupcionaška Vlada.

ODGOVORITE
Name

Marko J.

09.05.2016 15:02

RTV Bastilja, odnosno RTRS direktno prenosi govor M. Dodika u kojem se, kao i obično, okomio na SZP i njene lidere zato što organizuju Narodni protest protiv aktuelne vlasti. Što je preeviše, zaista je previše.

ODGOVORITE
Name

ETNOS

09.05.2016 15:08

Ljudi kod mene cijelo selo ide na proteste. Svi dolazimo. Režim je gotov.

ODGOVORITE
Name

Krmak

09.05.2016 15:30

Cijelo selo šmrče bijelo jooooj...Mile prodaj stoku da kupimo koku joooj.

Name

Mick Jagger

09.05.2016 16:25

Krmak, odlican ti je nick. Tako ti pristaje.

Name

Golesi

09.05.2016 16:26

Sva Manjaca dolazi na proteste!

Name

Re Goleši

10.05.2016 21:08

A ko li će da vam pjeva na zboru na Stričićima, onako šatorski, gromko i gromoglasno.

Name

Radnik

09.05.2016 15:20

Bice najmanje 40,000 ljudi! Bosic nije nista prepustiio slucaju. Zato se rezim i uzvrtio! Kajace se svako ko ne dodje! Od 1991 nije bilo ovakvog skupa! DOLE VELEIZDAJNICKA vlast!!! Sve pohapsiti i oduzeti im opljackano! Dosta je bande, HOCEMO NOVU, ISPRAVNU VLAST!!!

ODGOVORITE
Name

KAKO...

09.05.2016 19:52

ĆETE DOĆI,KAD NEMATE NI ZA HLJEBA? NEKO TU PUNO LAGI...AAAAA DONIO DAVUTOGLU LOVU...

Name

Protest

09.05.2016 15:20

Momci, pravac BL!

ODGOVORITE
Name

Kosmos

09.05.2016 15:28

Svi izvarani radnici remontnog zavoda Kosmos izlaze na proteste!!! Kod kuce ce ostati samo mala djeca! Sa supruznicima i punoljetnom djecom, ima nas skoro 1000! Pozdrav svim prevarenim i ojadjenim kolegama radnicima iz cijele Republike Srpske! Dodjite i pomozite da se rijesimo lopova. Mi smo vec izlazili na proteste ali sami. Ovog puta svi zajedno! Moraju otici! Necemo se razilaziti dok ih ne otjeramo!

ODGOVORITE
Name

Борислав

09.05.2016 15:37

Наравно да се мора ићи на протесте. Какви састанци какви бакрачи. Он је одржао састанке са својим партнерима и опет су поделили колач. Ја лично неби ишао на протесте да Додик није реаговао овак. Он се боји народа и жели помешати своје људе са опозицијом и на тај начин рећи да су грађани подржали њега. Зато идем добро обиљежен да се види да нисам ДОДИКОВАЦ и шверцер.

ODGOVORITE
Name

Vrijeme kurve, fukare i budale

09.05.2016 16:15

A sto nam se Ranka Misic ucutala? Ranka, Ranka, dzaba performans u skupstini. Nema vise laganja. S Dodikom ides i ti! I tvoja ekipa.

ODGOVORITE
Name

Pametno

09.05.2016 16:19

Pregovarati ne treba sa IZDAJNIKOM. Kome jos nije jasno da je dodik (citaj SNSD) izdajnik srpskog naroda (da ne kazem svoga naroda, jer ga oni tako ne dozivljavaju, inace ga nebi izdavali)

ODGOVORITE
Name

Opozicio!!!

09.05.2016 16:41

Prema aktivnostima opozicije u Derventi, a vezano za najnavljene proteste, svaki građanin bi se zapoitao: a o kakvim protestima se radi???

ODGOVORITE
Name

X

10.05.2016 06:16

Ja bih se samo upitao da li je moguće da samo još neobrazovani tupani vjeruju u BAJAzita? Jado, ne znaš ni kako s piše riječ opoziciJa a ovde prosipaš "pamet".

Name

MARKO

09.05.2016 19:05

ETO NAS,ko kaze da ne dolazimo,DEZERTERI POD NOGE

ODGOVORITE
Name

brzi

09.05.2016 21:29

Dos nije zeleo SA Milosevicem da pregovara. Znamo dokle su dogurali.

Name

Re brzi

10.05.2016 15:06

Znamo i dokle je Milošević dogirao

Name

Hm

09.05.2016 22:04

Ne vjerujem da se ijedan lider rezima smije u subotu pojaviti u parku.

ODGOVORITE
Name

BELI LUK I GLOGOV KOLAC

10.05.2016 21:34

A ŠTO IĆI NA NOGE VOĐI SEKTE?

ODGOVORITE