НБА плеј-оф: Кавси ''почистили'' Хоксе, Оклахома не одустаје!

Кливленд Кавалирси другу сезону у низу ’почистили’ су Атланте Хоксе – прошле сезоне у финалу, а сада у полуфиналу плеј-офа источне конференције. Кошаркаши Оклахома ситија победили су Сан Антонио Спарсе и изједначили у полуфиналној серији Запада на 2-2.

Кошарка 09.05.2016 | 13:00
НБА плеј-оф: Кавси ''почистили'' Хоксе, Оклахома не одустаје!

Кавси су до четврте победе стигли победом 100:99 и за пласман у велико финале бориће се са бољим из серије Торонто – Мајами (тренутно 2-1 за Репторсе).

У врло узбудљивој утакмици Атланта је имала напад за победу – Шрудер се залетео, није успео да упути шут ка кошу, већ је после гужве у рекету досуђена мртва лопта на 2,8 секунде до краја.

Џејмс је био виши у скоку и тако је обезбедио победу свом тиму, а ’Краљ’ је постигао и четири последња поена за Кавсе – прво се ослободио Милсапа и дао зицер, а онда је погодио и са дистанце на 39 секунди до краја за +3.

Потом је Шрудер смањио, Леброн је промашио тројку, али је онда Шрудер на већ описан начин испустио победу.

Ипак, Немац је био најбољи код Хокса – дао је 13 поена у последњој деоници и меч је завршио са 21 поеном (10-18 из игре), 3 скока и 6 асистенција. Пол Милсап имао је 19 поена и 9 скокова, Табо Сефолоша додао је 16, а Ал Хорфорд 15 поена.

Кавсе је предводио Кевин Лав са 27 поена (9-25 из игре), 13 скокова и 4 асистенције, Леброн Џејмс имао је 21 поен (10-23 из игре), 10 скокова, 9 асистенције, додуше и 6 изгубљенбих лопти, а Кајри Ирвинг додао је 21 поен и 8 асистенција.

Кошаркаши Оклахома ситија победили су Сан Антонио Спарсе и изједначили у полуфиналној серији Запада на 2-2.

Тандер је на крилима Кевина Дурента одиграо одличну утакмицу и показао ривалу да се неће тако лако одрећи финала конференције – 111:97.

’Дурантула’ је постигао 41 поен, од тога 29 у другом полувремену (14-25 из игре, 3-9 тројке, 10-13 пенали), уз 5 скокова и 4 асистенције.

Гостујућа екипа имала је 10 поена предности на крају прве четвртине, али се Тандер није предавао и пред последњи период ушао је са два поседа минуса. Управо је четврта деоница била одлучујућа – Оклахома је добила 34:16 и успела да изједначи у серији.

„Када имате дубину у екипу, те ноћи са 40 и више поена не долазе често. Само покушавам да будем константан у ономе што радим и знам да у сваком потребном тренутку, могу да узмем неколико шутева“, рекао је КД, који је у другом полувремену шутирао 10-13 из игре.

Дурента је, по обичају, пратио Расел Вестбрук са 14 поена, 7 скокова и 15 асистенција, док је дабл-дабл остварио и Адамс (16 поена, 11 ухваћених лопти).

„Дуренту морате честитати, био је сјајан, баш сјајан. Не знам шта друго да кажем осим да је одиграо фантастично“, истакао је тренер Спарса Грег Поповић.

Од његових играча, истакли су се Тони Паркер са 22, Кавај Ленард са 21 и Ламаркус Олдриџ са 20 поена, али је осим њих, једино Дијао био двоцифрен (10). Српски кошаркаш Бобан Марјановић на паркету је провео само 44 секунде, без значајнијег учинка.

„Дурент је учинио да нам побегну. Вестбрук је радио сјајан посао тако што је остале њихове играче укључивао у игру. Они су хватали офанзивне скокове када смо их терали на промашаје“, истакао је Ленард.

Серија се сада поново сели у ’АТ&Т центар’, а пета утакмица на програму је у ноћи између уторка и среде.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар