NBA plej-of: Kavsi ''počistili'' Hokse, Oklahoma ne odustaje!

Klivlend Kavalirsi drugu sezonu u nizu ’počistili’ su Atlante Hokse – prošle sezone u finalu, a sada u polufinalu plej-ofa istočne konferencije. Košarkaši Oklahoma sitija pobedili su San Antonio Sparse i izjednačili u polufinalnoj seriji Zapada na 2-2.

Košarka 09.05.2016 | 13:00
NBA plej-of: Kavsi ''počistili'' Hokse, Oklahoma ne odustaje!

Kavsi su do četvrte pobede stigli pobedom 100:99 i za plasman u veliko finale boriće se sa boljim iz serije Toronto – Majami (trenutno 2-1 za Reptorse).

U vrlo uzbudljivoj utakmici Atlanta je imala napad za pobedu – Šruder se zaleteo, nije uspeo da uputi šut ka košu, već je posle gužve u reketu dosuđena mrtva lopta na 2,8 sekunde do kraja.

Džejms je bio viši u skoku i tako je obezbedio pobedu svom timu, a ’Kralj’ je postigao i četiri poslednja poena za Kavse – prvo se oslobodio Milsapa i dao zicer, a onda je pogodio i sa distance na 39 sekundi do kraja za +3.

Potom je Šruder smanjio, Lebron je promašio trojku, ali je onda Šruder na već opisan način ispustio pobedu.

Ipak, Nemac je bio najbolji kod Hoksa – dao je 13 poena u poslednjoj deonici i meč je završio sa 21 poenom (10-18 iz igre), 3 skoka i 6 asistencija. Pol Milsap imao je 19 poena i 9 skokova, Tabo Sefološa dodao je 16, a Al Horford 15 poena.

Kavse je predvodio Kevin Lav sa 27 poena (9-25 iz igre), 13 skokova i 4 asistencije, Lebron Džejms imao je 21 poen (10-23 iz igre), 10 skokova, 9 asistencije, doduše i 6 izgubljenbih lopti, a Kajri Irving dodao je 21 poen i 8 asistencija.

Košarkaši Oklahoma sitija pobedili su San Antonio Sparse i izjednačili u polufinalnoj seriji Zapada na 2-2.

Tander je na krilima Kevina Durenta odigrao odličnu utakmicu i pokazao rivalu da se neće tako lako odreći finala konferencije – 111:97.

’Durantula’ je postigao 41 poen, od toga 29 u drugom poluvremenu (14-25 iz igre, 3-9 trojke, 10-13 penali), uz 5 skokova i 4 asistencije.

Gostujuća ekipa imala je 10 poena prednosti na kraju prve četvrtine, ali se Tander nije predavao i pred poslednji period ušao je sa dva poseda minusa. Upravo je četvrta deonica bila odlučujuća – Oklahoma je dobila 34:16 i uspela da izjednači u seriji.

„Kada imate dubinu u ekipu, te noći sa 40 i više poena ne dolaze često. Samo pokušavam da budem konstantan u onome što radim i znam da u svakom potrebnom trenutku, mogu da uzmem nekoliko šuteva“, rekao je KD, koji je u drugom poluvremenu šutirao 10-13 iz igre.

Durenta je, po običaju, pratio Rasel Vestbruk sa 14 poena, 7 skokova i 15 asistencija, dok je dabl-dabl ostvario i Adams (16 poena, 11 uhvaćenih lopti).

„Durentu morate čestitati, bio je sjajan, baš sjajan. Ne znam šta drugo da kažem osim da je odigrao fantastično“, istakao je trener Sparsa Greg Popović.

Od njegovih igrača, istakli su se Toni Parker sa 22, Kavaj Lenard sa 21 i Lamarkus Oldridž sa 20 poena, ali je osim njih, jedino Dijao bio dvocifren (10). Srpski košarkaš Boban Marjanović na parketu je proveo samo 44 sekunde, bez značajnijeg učinka.

„Durent je učinio da nam pobegnu. Vestbruk je radio sjajan posao tako što je ostale njihove igrače uključivao u igru. Oni su hvatali ofanzivne skokove kada smo ih terali na promašaje“, istakao je Lenard.

Serija se sada ponovo seli u ’AT&T centar’, a peta utakmica na programu je u noći između utorka i srede.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar