Видео: Братски реми Звезде и Олимпијакоса!

Делије "призивале" Динамо из Загреба! Црвено-бели водили два пута, али је Олимпијакос чувао ауторитет експресним одговорима Ернанија и Пајтима Касамија - 2:2.

Фудбал 08.05.2016 | 21:40
Видео: Братски реми Звезде и Олимпијакоса!

Вече јаких емоција и братског ремија на највећм српском стадион!Позитиван утисак из ове такмичарске године фудбалери Црвене звезде сачували су нерешеним исходом у судару са скупоценим Олимпијакосом, тимом који већ више од деценију жари и пали у Грчкој - 2:2. Клубови повезани навијачим сродством пружили су сасвим коректну партију, посебно у другом делу, напунвши очи позитивним утиском солидно попуњеној Маркани.

Звезда је два пута водила, али је Олимпијакос чувао ауторитет експресним одговорима Ернанија и Пајтима Касамија. Иако је "Трио" оптерећен финалом купа више од 20 хиљада људи на Маракани видело је неку сасвим другу димензију фудбала у односу на Суперлигу. То се, пре свега, односи на суперсоничне способности Ернанија, спретност Фортуниса и нагомилано знање Естабијана Камбијаса.

Црвено-бели су одговорили жељом, али и одличним партијама Ле Талека и Доналда, препознатљивимдриблинзима Катаија и спартанском борбом Славољуба Срнића. Сасвим довољно за позитиван резултат и 90.минуту журку на трибинама. Чини се да су позитиван утисак кућама однели и навијачи Црвене звезде који су обрадом култног хита групе "Нови Фосили" између редова прозвали Динамо из Загреба као пожељног ривала у квалификацијама за Лигу шампиона.

Братска ватра на трибинама, а на терену ред ватре, ред-камилице.Тренер Олимпијакоса Марко Силва извео је на траву Маракане најјачу поставу која је била надомак европског пролећа у Лиги шампиона. Јесте да тим из Пиреја ускоро игра финале тамошњег купа, али далеко од тога да је дошао у Београд по забаву. Скупоцени тим из атинске луке дао је неколико озбиљних лекција из модерног фудбала врло добром српском шампиону. Посебно шта значи термин професионални фаул. Нису стигли или нису желели Доналд и Плавшић да прекршајем сасеку напад гостију из Атине још у зачетку... Казна је стигла експресно: Камбиасо и Фортунис одиграли су савршене пасове унапред и спојили са голом Ернанија Сантоса за изједначење у 39.минуту.

Сусрет са квалитетнијм ривалом, са каквим се не сусрећу у Србији, пружио је могућност фудбалерима Црвене звезде да играју "иза лопте" и осете шта их очекује у предстојећим квалификацијама. Било је у игри нашег шампиона врло солидних секвенци. Одбрана је у офсајду лако ловила брзоногог Ернанија, Фортуниса и Пулида. Такође, Доналд и Ле Талек су били жила куцавица Звездиног тима, демонстриравши да су спремни за ниво више. Тако је Холанђанин разгалио публику када је продао "тунел" играчу беспрекорне биографије као што је Естабен Камбијасо. Симулација такмичарског меча оставила је без шансе играче оба тима до 26.минута. Тада је запретила Црвена звезда, пошто је Плавшић пробио, а Мануел Коста неспретно вратио лопту Роберту. Голман Олимпијакоса се спасио дотуривши лопту Катаију на 16 метара чији шут је погодио стативу...

Био је то увод у вођство. Све су искреирали ове вечери јако, јако мотивисани Петковић који је био јачи у дуелу са скупоценим Масуаком и Славољуб Срнић. Вишак на десној страни завршио се асистенцијом ка Орландићу коме је остао лакши део посла.

Звезда је одлично почела други део утакмице, када је Доналд на малом простору "навукао" неколико везиста Олимпијакоса и онда савршеном лоптом оставио Катаију брисан простор за ново вођство. Тренер Олимпијакоса изврио је бројне измене, али гости су били решени да дођшу до позитивног исхода. Тако је Домингез пробио Ибањеза, а на другој страни се поклонио Касами...

Најправеднији исход, мада је до краја меча било више опасних ситуација пред голом Кахримана. Прве минуте у сениорском тиму црвено-белих добио је суперталентовани Урош Рачић, као и Адам Мичел штопер на проби.

На крају, Звезда је могла до победе у надокнади времена, али је Уго Вијеира главом гађао поред стативе након одличног центаршута Петковића.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ОЛИМПИЈАКОС 2:2
/Орландић 36, Катаи 53 - Ернани 38, Касами 56/

Стадион: Рајко Митић
Гледалаца: 21.120
Судија: Срђан Јовановић (Београд)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман - Петковић, Рендулић, Луковић (од 72. Мичел), Ибањез (од 88. Вијеира) - Ле Талек (од 72. Грујић), Доналд (од 83. Рачић), Катаи, Срнић, Плавшић (од 65. - Орландић.

ОЛИМПИЈАКОС: Роберто - Салино, Ботиа, Да Коста - Масауку - Фустер, Камбиасо, Миливојевић, Хернани, Фортунис - Пулидо. Играли су још: Капино, Домингез, Жуниор, Здјелар, Дурмаз, Букалакис, Цимакис

Извор: Моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар