Video: Bratski remi Zvezde i Olimpijakosa!

Delije "prizivale" Dinamo iz Zagreba! Crveno-beli vodili dva puta, ali je Olimpijakos čuvao autoritet ekspresnim odgovorima Ernanija i Pajtima Kasamija - 2:2.

Fudbal 08.05.2016 | 21:40
Video: Bratski remi Zvezde i Olimpijakosa!

Veče jakih emocija i bratskog remija na najvećm srpskom stadion!Pozitivan utisak iz ove takmičarske godine fudbaleri Crvene zvezde sačuvali su nerešenim ishodom u sudaru sa skupocenim Olimpijakosom, timom koji već više od deceniju žari i pali u Grčkoj - 2:2. Klubovi povezani navijačim srodstvom pružili su sasvim korektnu partiju, posebno u drugom delu, napunvši oči pozitivnim utiskom solidno popunjenoj Markani.

Zvezda je dva puta vodila, ali je Olimpijakos čuvao autoritet ekspresnim odgovorima Ernanija i Pajtima Kasamija. Iako je "Trio" opterećen finalom kupa više od 20 hiljada ljudi na Marakani videlo je neku sasvim drugu dimenziju fudbala u odnosu na Superligu. To se, pre svega, odnosi na supersonične sposobnosti Ernanija, spretnost Fortunisa i nagomilano znanje Estabijana Kambijasa.

Crveno-beli su odgovorili željom, ali i odličnim partijama Le Taleka i Donalda, prepoznatljivimdriblinzima Kataija i spartanskom borbom Slavoljuba Srnića. Sasvim dovoljno za pozitivan rezultat i 90.minutu žurku na tribinama. Čini se da su pozitivan utisak kućama odneli i navijači Crvene zvezde koji su obradom kultnog hita grupe "Novi Fosili" između redova prozvali Dinamo iz Zagreba kao poželjnog rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Bratska vatra na tribinama, a na terenu red vatre, red-kamilice.Trener Olimpijakosa Marko Silva izveo je na travu Marakane najjaču postavu koja je bila nadomak evropskog proleća u Ligi šampiona. Jeste da tim iz Pireja uskoro igra finale tamošnjeg kupa, ali daleko od toga da je došao u Beograd po zabavu. Skupoceni tim iz atinske luke dao je nekoliko ozbiljnih lekcija iz modernog fudbala vrlo dobrom srpskom šampionu. Posebno šta znači termin profesionalni faul. Nisu stigli ili nisu želeli Donald i Plavšić da prekršajem saseku napad gostiju iz Atine još u začetku... Kazna je stigla ekspresno: Kambiaso i Fortunis odigrali su savršene pasove unapred i spojili sa golom Ernanija Santosa za izjednačenje u 39.minutu.

Susret sa kvalitetnijm rivalom, sa kakvim se ne susreću u Srbiji, pružio je mogućnost fudbalerima Crvene zvezde da igraju "iza lopte" i osete šta ih očekuje u predstojećim kvalifikacijama. Bilo je u igri našeg šampiona vrlo solidnih sekvenci. Odbrana je u ofsajdu lako lovila brzonogog Ernanija, Fortunisa i Pulida. Takođe, Donald i Le Talek su bili žila kucavica Zvezdinog tima, demonstriravši da su spremni za nivo više. Tako je Holanđanin razgalio publiku kada je prodao "tunel" igraču besprekorne biografije kao što je Estaben Kambijaso. Simulacija takmičarskog meča ostavila je bez šanse igrače oba tima do 26.minuta. Tada je zapretila Crvena zvezda, pošto je Plavšić probio, a Manuel Kosta nespretno vratio loptu Robertu. Golman Olimpijakosa se spasio doturivši loptu Kataiju na 16 metara čiji šut je pogodio stativu...

Bio je to uvod u vođstvo. Sve su iskreirali ove večeri jako, jako motivisani Petković koji je bio jači u duelu sa skupocenim Masuakom i Slavoljub Srnić. Višak na desnoj strani završio se asistencijom ka Orlandiću kome je ostao lakši deo posla.

Zvezda je odlično počela drugi deo utakmice, kada je Donald na malom prostoru "navukao" nekoliko vezista Olimpijakosa i onda savršenom loptom ostavio Kataiju brisan prostor za novo vođstvo. Trener Olimpijakosa izvrio je brojne izmene, ali gosti su bili rešeni da dođšu do pozitivnog ishoda. Tako je Domingez probio Ibanjeza, a na drugoj strani se poklonio Kasami...

Najpravedniji ishod, mada je do kraja meča bilo više opasnih situacija pred golom Kahrimana. Prve minute u seniorskom timu crveno-belih dobio je supertalentovani Uroš Račić, kao i Adam Mičel štoper na probi.

Na kraju, Zvezda je mogla do pobede u nadoknadi vremena, ali je Ugo Vijeira glavom gađao pored stative nakon odličnog centaršuta Petkovića.

CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJAKOS 2:2
/Orlandić 36, Katai 53 - Ernani 38, Kasami 56/

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 21.120
Sudija: Srđan Jovanović (Beograd)

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Rendulić, Luković (od 72. Mičel), Ibanjez (od 88. Vijeira) - Le Talek (od 72. Grujić), Donald (od 83. Račić), Katai, Srnić, Plavšić (od 65. - Orlandić.

OLIMPIJAKOS: Roberto - Salino, Botia, Da Kosta - Masauku - Fuster, Kambiaso, Milivojević, Hernani, Fortunis - Pulido. Igrali su još: Kapino, Domingez, Žunior, Zdjelar, Durmaz, Bukalakis, Cimakis

Izvor: Mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar