Мадрид: Новакова 29. Мастерс титула!!!

Новаков терор се наставља! Мадрид је у џепу, Надал му гледа у леђа! То је српском тенисеру био други тријумф у шпанској престоници где га домаћа публика већ годинама дочекује на нож и то не само јер углавном навија за Рафаела Надала! Новак Ђоковић савладао је Ендија Марија са 6:2, 3:6, 6:3 у финалу турнира из Мастерс 1000 серије у Мадриду.

Тенис 08.05.2016 | 20:58
Мадрид: Новакова 29. Мастерс титула!!!

Где га види, ту га гази! Некад лакше, некад теже, али Новак Ђоковић набио је озбиљне комплексе Ендију Марију и то је проблем којег се Британац никад неће решити. Вечерас је у на турнису мастерс серије у Мадриду Мари дао све од себе, али је Ђоковић славио са 2:1 - 6:2, 3:6, 6:3.

То је српско тенисеру био други тријумф у шпанској престоници где га домаћа публика већ годинама дочекује на нож и то не само јер углавном навија за Рафаела Надала.

А управо је Надала вечерашњим тријумфом претекао Ђоковић. Ово је Србину била 29. титула на мастерсима и сада има један више од најбољег шпанског тенисера.

И вечерас се још једном показало да је психологија слабија страна Марију, поготово у дуелима са пријатељем из дечачких дана и први рекетом света.

Можда више од свега, Ђоковићу ће вечерашњи тријумф значити као сјајна припрема за поход на прву титулу на Ролан Гаросу у каријери.

Вечерас је после првог сета у којем је Ђоковић био доминантан, деловало да ће прорадити метла у наставку дуела, али се Мари ипак пробудио.

Пружио је британски тенисер у другом сету одличну игру, стигао до изједначења, али испоставило се да није могао више од тога.

Успео је да намучи Ђоковића у последњем гему трећег сета, трајало је то скоро 13 минута, али је српски тенисер искористио другу меч лопту.

Ђоковић сада има 29 титула из Мастерс серије, једну више од Рафаела Надала, па је поново први на вечној листи.

Новак је тако освојио 64. титулу у каријери, чиме се изједначио са Питом Сампрасом и Бјерном Боргом.

То је пети Новаков трофеј ове сезоне, после Дохе, Аустралијан опена, Индијан Велса и Мајамија. Ђоковић је други пут славио у Мадриду, први пут од 2011. године, а сада га чека турнир у Риму.

Извор: Б92/Моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар